SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
K brýlím v kukle. Pořídil jsem si do Kowaxky dioptrickou vložku. Jen jednou jsem ji do kukly vložil. Přesně to co tu již bylo uvedeno.Když kuklu odklopíš, pořádně nevidíš. Už jsem ji nikdy nepoužil.
K operaci zákalu. Můj tchán neviděl na jedno oko (po nějakém úrazu v mládí). V jeho 94 letech jsme mu nechali na vlastní náklad to jedno oko na které jakš taž viděl operovat. V 7.30 nástup, v 8,15 jsme jeli domů Druhý den na kontrolu. Takže 24 hod. byl úplně slepý. Byl jsem u toho, proto bych nikdy operovat obě oči najednou nedoporučil. Manželka má operované obě oči. Tenkrát experiment dostala za příplatek pružné čočky. Vše proběhlo bez problémů. Pak po několika letech se ji začaly zjevovat nějaké snad "mlžné" útvary. To je prý běžný problém, který se odstraňuje lejzrovým zákrokem. Tak se také stalo a je v pořádku. Už je to opravdu naprosto běžná operace.
Dnes, kdy už se do oka nedává injekce, což bylo to nejnepříjemnější, není se čeho obávat.
Ty vložky do kukel se dělaj do 3 dioptrií, já mám brejle i vložku. Ono na chvíli nevadí, když má člověk víc dioptrií; je to jakoby si vzal na práci lupu. Takže sundám kuklu a pořád vidím.
Operace šedého zákalu je dneska na úrovni laparoskopické operace žlučníku. Ale nebývalo to tak. Za mých mladých let si pamatuju, šéf byl na operaci a tehdy se nedávaly (nebyly?) čočky. Takže pak nosil na práci hrozný lupy.
Soused byl na operaci před měsícem, dělali mu jedno a po týdnu druhé. Po dalším týdnu jsme už poráželi dva stromy, které hrozily spadnou na veřejnou cestu
.
děkuju místnímu mozkovému trustu za nadějné recenze ohledně operací očí.
Na blízko vidím h.vno už spoustu let, od nedávna i na dálku.
Byl sem s tímto problémem na vyhlášeném očním oddělení v Ml. Boleslavi (Klaudiánova nemocnice)
Toto oční mělo v minulosti velmi dobrá hodnocení, v minulosti...
Cca před rokem jsem se tam nechal vyšetřit a posoudit od přítomné lékařky. Hovořila naprosto plynule česky byť přijmení UA.
Týrala mě různým svícením do očí atd. Pak mě vyhodila že si mám v oční optice koupit brýle. Celý následující den jsem byl téměř slepý. Po pár dnech se to usadilo, vidím čím dál tím méně, nebo víc h.vno.
Určitě zde platí (jako u všeho) najít správného doktora.
Případné tipy (jméno lékaře) prosím na mail. Děkuju.
Moje loňská zkušenost: Při pravidelné roční preventivní prohlídce na Oční klinice v Liberci v lednu 2025 mně upozornila očařka na podezření ze začínajícího šedého zákalu. Objednala mě na další kontrolu na květen a při ní mi, vzhledem k postupu zákalu, radila co nejdřív vyměnit čočky. V červenci mi udělali jedno oko, za týden druhé. Ten týden byl zvláštní, protože na to operované jsem viděl hned bez brýlí, ale na to druhé to byl bez brýlí opruz. Vyndal jsem z brýlí to nepotřebné sklo, ale ani tak to nešlo, mozek nestíhal. Tři dny po druhé operaci už jsem jezdil autem, za tři měsíce kontrola s měřením dioptrií.
Operace není bolestivá, umrtvení operovaného oka kapkami je dokonalé a žádná bolest se ani dodatečně neobjevila.
Největším překvapením ale bylo zjištění, že barvy vypadají po operacích úplně jinak, než dřív. Hlavně bílá je až dramaticky jiná.
Bourači, zkus si zavolat do Oční kliniky Gemini v Liberci.
Editoval jirkati (Včera 18:30:40)
Také mě poctil návštěvou šedý zákal,je to cca 10let. Operace Gemini v Průhonicích, jeden týden jedno oko na blízko,druhý týden na dálku -mozek to dá "dohromady. Jak píše Jirkati,sundal jsem druhý den náplast va stal se zázrak kterýá trvá do dnes.
Bourači, ač jsem mladší ročník tak taky v poslední době cítím že začínám hůře vidět. Taky jak na blízko tak na dálku. Donedávna jsem viděl super, i na velké vzdálenosti. Teď se mi nápisy apod. rozmazávají, jako bych se díval přes mlhu. Minulý rok jsem byl u oční, taková mladší dr. a prý mám zrak v pořádku. Na dálku to je prý v normě a na blízko, tedy na čtení mi napsala brýle 1 dioptrie. Tak co si o tom má potom člověk myslet? Vím že je to ze svařování, spoustukrát nablikané v očích, to tomu taky moc nepřidá. Ale v mém věku se zrak začíná zhoršovat u některých lidí normálně. Jen mě překvapilo to konstatování doktorky na očním že mám zrak v pořádku
Gemini - děkuju prověřím to.
Dle mých zkušeností (např s kyčlemi, nebo orvané vazy v rameni) je dobré se objednat přímo ke konkrétnímu lékaři.
Roberte - ten zrak se ti nezhoršuje od vaření ale od toho jak denně visíš na Svarfóru. ![]()
Aha 😂