SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
litrů plynu za minutu (l/min) - hodnota na redukčním ventilu
Editoval Szabitch (10-06-2010 22:31:09)
osvald napsal(a):
treba 12 - 15 to znaména co ??dik
no ze ked pracujes vonku a fuka vietor tak ti co2-ku odnasa mimo zvarane miesto tak proste pridas na regulatore vecsi prietok aby si to kompenzoval
V uzavřeném prostoru či při vyvařování netřeba 8l/min...stačí 6l/min....a pokud nefouká venku, jak o život, tak není potřeba to tahat na 12-15l/min....zbytečnost...jen plýtvání plynu...známý svářeč co se tím živí už přes 30let při těchto hodnotách jen kroutí nad svářeči a těmito řečmi hlavou.....a já se musím přidat....nesežral jsem všechno moudro světa, ale prostě nechápu, proč tu všichni hází taková huasnumera....sorry jestli jsem se někoho dotknul..."pravý" (s patřičnými papíry) svářeči mě třebas opraví. Pokud svařuji nerez či hliník (hlavně u toho hliníku) tak tam 8l/min minimálně beru jako nutnost....ale u oceli nechápu....
Hlavne jde o to že co2 stoji par korun, a pro amatera je lepe nastavit vic: napriklad proto ze amateruv redukcak bude nepresnejsi jak ten s kterym dela profi svrarec, a taky proto ze jestli amaterovy vydrzi plyn 6 nebo 8 mesicu tak to neni az tak hrozne jako kdyz profikovy vydrzi 6 nebo 8 dni.
Editoval Miki2t (11-06-2010 08:24:01)
tak už jsem si sehnal tu teflonovou pásku a pujdu na to.Jen nechápu proč ke svářečce dávají redukčák na argon ale pak jsem někde četl že co2 je už minulost ale já nemám možnost nikde sehnat argon a co2 vyhovuje mím požadavkum ...tak jsem z toho jelen....nic méně jsem rád že jsem se před koupí svářečky podíval na tento web...a především děkuji za dobré rady při koupi svářečky....nejprve jsem chtěl koupit Einhel BT GW 190 ale po tom co jsem tu čet mě to hned přešlo pak jsem uvažoval o MIG 190 ISKRAVAR ale na konec po radách jsem se rozhodl pro mig 163 a řeknu vám jsem rád že jsem se pak rozhod,vedle mojí trafo svářečky je to opravdu obr.... jinak po vaších radách při prutoku plynu budu dávat pří 0,8mmdrátu těch 5 až 8 l za min ale při 0,6mm drátu se dáva kolik??dik
osvald napsal(a):
treba 12 - 15 to znaména co ??dik
12 AŽ 15 LITRU plynu za min mame nastaveno v praci kde bežne vařime pod korgonem hořaky dimenzovanymi na 500A z vodnim chlazenim a dratem 1.0,1.2 a nekdy až 1.6 drat 0.8 se použivá jen minimalne na nejake plechy
Discovera napsal(a):
To all: V práci možná, ale tady je řeč o domácím prskání....naše mašiny se zdaleka nerovnají strojům o výkonech 500A s vodníkem....
na sve domaci svařeni používam tech 6 až 10 litrun plynu už používam 3 druhy dratu 0.6,0.8 a1.0 trafo omni 165 tento drat zvalada s přehledem tak silny material svařuji bežne 1.0dratem pri 10litrech nastaven pevny prutok na profi redučaku s rotametrem..
Osvald:počítej+- tak 10násobek průměru použitého drátu.CO2 je tou nejlevnější variantou-kdybys měl na všechno používat plyn doporučený výrobci musel bys mít vedle dílny příruční sklad tlakových lahví.Speciálně na kořen pomalu i na jednotlivé vrstvy,na legované materiály,na nerezi(tu mag procesem nesvaříš),na kouťáky i na tupý sváry.Nevýhodou je trošku větší rozstřik, nemožnost sprchového přenosu přídavného materiálu do svárové lázně a kapku neklidnější oblouk.
Editoval Ládes (12-06-2010 20:20:03)
zdravim vas tak jsem dnes celý den svářel tou 163 a řeknu vám že ty čtyří stupně co to má je dostačující akorát to chce vše vyskoušet rychlost posuvu,různe tlouštky drátu..první stupenˇ je na drát 0.6mm ..0,8 to moc nejde a potenciometr na posuv je docela dos citliví ale dostatečně silný já používám 5KG.civku a ta 163 je na 15KG cívky takže tu 5Kg to utáhne bez problému...na to že jsem to riskl a dal jsem na ty čtyry stupně tak nelituji toho že jsem si jí koupil a na to moje sváření to dostatečně vyhovuje.....ale jediná věc co mě ale štve je ten redukní ventil co ktomu byl,už jsem to psal dříve musel jsem si koupit větší matici na co2 ale hubice krerá se touto maticí přítahuje na ventil bomby má pruměř necelích 12mm a otvor ventilu v mém hasičáku má 14mm tak že mi tam hubice od redukčáku líta jak š.... v gumáku...chtěl bych se zeptat pokud redukční ventil byl na argon a já chci použínam co2 tak musím vyměnit utahovací matici za větší a co tá hubyce ta se taky má vyměnit??Píši proto že mi utíka plyn mezi bombou a redukčákem,je fakt že mám trochu zdeformovaný ventil na bombě ale kdyby mi tá hubice dobře seděla tak by to těsnilo apravdu nevim děkuji za rady ...
osvald napsal(a):
zdravim vas tak jsem dnes celý den svářel tou 163 a řeknu vám že ty čtyří stupně co to má je dostačující akorát to chce vše vyskoušet rychlost posuvu,různe tlouštky drátu..první stupenˇ je na drát 0.6mm ..0,8 to moc nejde a potenciometr na posuv je docela dos citliví ale dostatečně silný já používám 5KG.civku a ta 163 je na 15KG cívky takže tu 5Kg to utáhne bez problému...na to že jsem to riskl a dal jsem na ty čtyry stupně tak nelituji toho že jsem si jí koupil a na to moje sváření to dostatečně vyhovuje.....ale jediná věc co mě ale štve je ten redukní ventil co ktomu byl,už jsem to psal dříve musel jsem si koupit větší matici na co2 ale hubice krerá se touto maticí přítahuje na ventil bomby má pruměř necelích 12mm a otvor ventilu v mém hasičáku má 14mm tak že mi tam hubice od redukčáku líta jak š.... v gumáku...chtěl bych se zeptat pokud redukční ventil byl na argon a já chci použínam co2 tak musím vyměnit utahovací matici za větší a co tá hubyce ta se taky má vyměnit??Píši proto že mi utíka plyn mezi bombou a redukčákem,je fakt že mám trochu zdeformovaný ventil na bombě ale kdyby mi tá hubice dobře seděla tak by to těsnilo apravdu nevim děkuji za rady ...
ja jsem k puvodnimu redučaku na argon koupil redukci z co2 na argon za nejakych 75 ,-kč nekde na jižni morave v eshopu chce se to zeptat google ten vam napovi kde hledat a kde koupit a zajakou cenu..
to osvald: Kup redukci na převlečnoumatici a k tomu těsnění a máš to. Jinak pokud ti stačí ty 4 stupně tak to máš dobrý. Mě to nestačilo a hodně mi to vadilo. Myslím, že minimum je 6 stupňů
http://www.weldpoint.eu/shop/zbozi-165-1/prechodky/
Editoval Discovera (14-06-2010 08:55:50)
já tomu asi tak nerozumím ale redukční ventil jak na co2 tak na argon jsou podstatě stejné amají stejné těsnění jen je rozdíl v matici jinak se tyto redukčáky vkládají do otvoru 12mm,jenže já mám bombu starý hasičák kde vnitřní pruměr je 14mm a má byt 12mm aby mi tam redukčák na co2 a argon tesně pasoval...a dnes v obchodě mi tvrdily že mám nějakej špatnej hasičák se špatným ventilem..a že mi žádná převlečena matice(přechodka)nepomuže tak opravdu nevim co jsem to koupil za zmetka hasicí přístroj.....mužete mi poradit??dik...
jo a muže mi prosim vás někdo poradit jestli je to normální aby měl předělaný hasičák vypouštecí ventil o vnitřním pruměr 14mm??
osvald napsal(a):
já tomu asi tak nerozumím ale redukční ventil jak na co2 tak na argon jsou podstatě stejné amají stejné těsnění jen je rozdíl v matici jinak se tyto redukčáky vkládají do otvoru 12mm,jenže já mám bombu starý hasičák kde vnitřní pruměr je 14mm a má byt 12mm aby mi tam redukčák na co2 a argon tesně pasoval...a dnes v obchodě mi tvrdily že mám nějakej špatnej hasičák se špatným ventilem..a že mi žádná převlečena matice(přechodka)nepomuže tak opravdu nevim co jsem to koupil za zmetka hasicí přístroj.....mužete mi poradit??dik...
tie vacsie matice by mali mat v kazdom normalnom obchode zo zvaracou technikou,tiez som to tak riesil bal dole ze redukcneho ventilu tu rurku,prehodil vacsiu maticu a hotovo...inac je to tam dost silno naskrutkovane,tak si zavolaj niekoho na pomoc
ja už jsem si tu matici koupil na co2 i sem si jí předělal a závit mi na bombě sedí ale ve vnitřku mi to tam líta 2 mm.....jsem ztoho jelen asi pujdu hrát kuličky............
je potřeba vyměnit i tu trubku,matice na argon je menší...jak píšě pavol.sk matice je větší a je k tomu potřeba správná trubka
a tá trubka se dá koupit kde??mate nějaký odkaz??já nic nenašel ani v náhradních dílech na redukční ventily.dik
Jednodussi, nez predelavat ventil je sehnat tu redukci.
Jinak mam taky MIG 163 a i ty 4 stupne bohate staci. Drat mam jen 0,8mm a svaruju od plechu na aute (0,8mm) az po nejaky profily ktery maj 5mm. Zadny problem. Prvni stupen ani nepouzivam. Druhej kdyz je treba zavarit rezavy vyfuk :-) Plechy na aute jsem delal na treti stupen a posuv/proud na 3 a bez problemu.
Ctvrtej stupen je peklo, to propali plech 5mm na vyssi proudy...
osvald napsal(a):
a tá trubka se dá koupit kde??mate nějaký odkaz??já nic nenašel ani v náhradních dílech na redukční ventily.dik
zkuste to spíš osobně v prodejně svářecí techniky,některé vedou servis redukčních ventilů pak trubku vymění určitě, popřípadně sežeňte tu redukci a máte po starostech...a kdyby jste náhodou jednou vařil hliník nebudete muset přehazovat matici, jen sundat redukci
Szabitch napsal(a):
zkuste to spíš osobně v prodejně svářecí techniky,některé vedou servis redukčních ventilů pak trubku vymění určitě, popřípadně sežeňte tu redukci a máte po starostech...a kdyby jste náhodou jednou vařil hliník nebudete muset přehazovat matici, jen sundat redukci.
Do obchodu jsem si zašel ale v níčem mi neporadili jen mi řekli že mám špatný ventil na bombě a žádná přechodka mi nepomůže protože přechodka na argon a co2 je na vnitřní pruměr 12mm tak by mi to tam stejně nesedělo...budˇ to si nechám předělat bombu a nebo to pujdu omlátít tomu chlápkovi o hlavu co mi to prodal za atip.....ale zatim jsem to vymyslel 12mm vysoustruženou podložkou a mezi to jsem dal těsnění a zatim v poho....jinak nevíte jakým plynem se svářuje hliník???
Matt napsal(a):
Jinak mam taky MIG 163 a i ty 4 stupne bohate staci. Drat mam jen 0,8mm a svaruju od plechu na aute (0,8mm) az po nejaky profily ktery maj 5mm. Zadny problem. Prvni stupen ani nepouzivam. Druhej kdyz je treba zavarit rezavy vyfuk :-) Plechy na aute jsem delal na treti stupen a posuv/proud na 3 a bez problemu.
Ctvrtej stupen je peklo, to propali plech 5mm na vyssi proudy....
A ono existuje nějaká redukce na tu mojí atipickou bombu??přechodky z co2 na argon a obráceně jsou dělané na 12mm a jinak redukci jako takovou tak na tu jsem nenarazil nikde ani na netu.....jinak co se týče te 163 si myslim že jsem neudělal špatně je to dobrá mašina a zevšeho se mi líbí ten zelokovový podavač...jen mě trochu štve že potenciometr na regulaci rychlosti je moc citlivý,pomáli stačí do něj fouknout a otočíse...mohl by jít trochu stuha...a je fakt že na tu 4.to vaří jek blázen......
osvald napsal(a):
Matt napsal(a):
Ctvrtej stupen je peklo, to propali plech 5mm na vyssi proudy....A ono existuje nějaká redukce na tu mojí atipickou bombu??přechodky z co2 na argon a obráceně jsou dělané na 12mm a jinak redukci jako takovou tak na tu jsem nenarazil nikde ani na netu.....jinak co se týče te 163 si myslim že jsem neudělal špatně je to dobrá mašina a zevšeho se mi líbí ten zelokovový podavač...jen mě trochu štve že potenciometr na regulaci rychlosti je moc citlivý,pomáli stačí do něj fouknout a otočíse...mohl by jít trochu stuha...a je fakt že na tu 4.to vaří jek blázen......
bodejd 3F stroj je odost lepšínež 1F lepší stabilita obloku cekova nadimenzovanost trafa menší zatíženi vedeni v dilne či garaži... aco tahle redukce tuto jsem si koupil ja na svuj hasičak s co2 a ješte mam plnou 20L kyslikovou flašku argonu abych nemusel porád sroubovat redučak a předelavat matici na nem tatoredukce je v pohode.http://www.kleste-obchod.cz/redukce-co2-34-ar-12/
Editoval alll (19-06-2010 08:37:10)
Já bral redukci i matici s G3/4"(co kdyby) v Asteru.Kdybys měnil matici tak bacha trubka k redukčáku má levej závit.A ještě bacha na flaše s argonem od Air Products-potřeboval jsem svařit nerez pod argonem,zavolal jsem kámošovi jestli by mi nepůjčil flašu v domění že bude všechno pasovat.Za chvíli mi zastavil jeho Caddy u dílny,já nasadil cívku nerezovýho drátu,chtěl jsem našroubovat matici redukčáku na lahev a ejhle "Dvě samičky" takže nic......