SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#26 Včera 15:14:25

ZDENÁL
Člen

Re: Jaký stroj na MIG, tak trochu hračka?

Zrovna ty gamy se vyrábí celé, i s deskami elektroniky, v Omikronu ve Třebíči.

#27 Včera 18:40:12

varok
Člen
Místo: Havířov

Marek.b: Když myslíte? Já koupil Gamastár před pár lety za necelých 15000,- Kč. Ano, samotný zdroj bez hořáku a kabelů. Svářečka ale svařuje slušně ve všech režimech, od tenkých plechů na autech až po tlustší. Moje zvládne max. asi 5-6mm. Za ty roky co ji mám zatím žádný problém. Však si zkuste koupit ty levné vámi chválené svářečky. Kromě Parkside všechno opravdu levný sráč. Pod asi 10 tisíc nemá cenu kupovat, pokud to člověk myslí se svařováním trošku vážně.

Omicron GAMA 1900L HF, Omicron GAMASTAR 176L, kukla BOHLER Guardian 62

#28 Dnes 12:27:41

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové

jak jsem už napsal, pořád to nechápu. Nejdříve se jedná o MIG MAG svářečku. Pak je ale popis regulace na konst. proud (MMA, TIG) vč uvedení části schéma MMA invertoru. U MIG/MAG je regulace na konst. napětí ( bočník může sloužit pro indikaci na panelu). U kombi svářeček musí být zpětná vazba přepínaná podle zvolené metody.

TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

#29 Dnes 14:46:58

JardaK
Člen

Tak třeba Selco, které je dnes dnes Böhler, v Evropě vyrábí. A od základu, tj. včetně osazování desek.
Ale s těmi udělátky za pár tisíc máte pravdu, ta mají všechna uvnitř rozsypaný čaj.

ZDENÁL napsal(a):

Dnes všechny svářečky jsou vyráběny v Číně. Dokonce i ty značkové. Žádná Evropská, Česká, Americká atd. firma nedokáže udělat stroj mig/ mag za 1000 kč, aby pak mohl cestovat přes půl zeměkoule k obchodníkovi a ten ho se ziskem a dvouletou zárukou prodal. V Česku by za tu cenu nevyrobily ani nenalakovanou bednu. Každá tuzemská firma by během velmi krátké doby zkrachovala, proto,  že by její stroje byly asi tak desetkrát a víc dražší.

Editoval JardaK (Dnes 14:47:54)

#30 Dnes 14:51:17

JardaK
Člen

Tak já když si jdu něco koupit, tak se těším na funkční výrobek.
A ne abych měl orgasmus z toho, jak snadné bude řešení reklamace smile

bobobo napsal(a):

Jak mimo ? Naschvál mi prokaž , jak se tato zjištění promítnou do reality prodejů a užívání jednotlivých strojů ???????? O tom , že je vše z číny ví každý nad 10 let zpět a jiné to v Evropě nebude , z ekonomického pohledu nemůže ani být . Pokud jsi amatér a nemáš peněz nazbyt , stačí nejlevnější z trhu . No a pokud můžeš , tak viz výše si vyzkoušíš . Takže přijít i do krámu svářecí techniky sic! jak odhadneš co vydrží ? Víš prd . Já se na celkové nákupy koukám tak , aby ta firma byla schopná a ochotna vyměnit zboží . Proto mi vyhovuje Lidl , protože se mi NIKDY nestalo , že by neuznali reklamaci a to vůbec nehovořím o kroucení se , jak to bylo používané , nebylo to přetěžované atd . Každý ať dělá co chce , kdyby tento autor to nedal sem , co bude s tou polemikou dělat ? No nic .

#31 Dnes 18:00:56

bobobo
Člen

Zase vedle , nebo dělání nepochopení ???? Pro amatera není třeba vyhazovat výplaty , ať si dnes raději zajedou na dovolenou , kdo ví co bude . Potřeba svářečů padne k nule , stejnětak mašin , je jich zde již v provozu na další století . Inu profik ať si koupí cosi lepšího . Nebo 2-3 roky počká .

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla