SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
To jenom odpovídá tomu, že tělo se postupně opotřebovává a snad kromě mozku přespříliš používání mu škodí. Říkám, svíce může hořet klidně a dlouho, nebo intenzivně a pak brzo zhasne. Obojí najednou nejde.
Znal jsem holku jako lusk, jen pomilovat, gymnastka, bylo nám lehce přes dvacet. Pak najednou bolesti v kloubech a z holky byl invalida.
Do kolen se píchají injekce kyseliny hyaluronové, na chvíli (cca 6 měsíců) koleno promažou a oddálí nutnost kloubní náhrady. Nevím, zda to lze i do kloubů.
Editoval Charon (27-01-2025 16:54:15)
Mozek nejvíc trpí, když se nepoužívá. Důchod je cesta k demenci. Jak nemá člověk mentální aktivitu, tak to sním jde z kopce. Mám klienta, který v 80 pořád vede firmu, běhá po zakázkách a člověk by naněm ten věk nepoznal.
Editoval dede (27-01-2025 18:53:51)
Muži nestárnou, jen čas letí jako bláznivý (já nechytím ho - ani vy Karel Got) pouze z bývalých spolužaček ze základky jsou staré ohyzdné babizny, pokud teda ještě žijí.
Divný mi je, že nejstarší vnuk bravurně řeže dříví motorovkou... kuwa vždyť ho nedavno přivezli z porodnice?
bourač napsal(a):
no, dobrý no,
máš smůlu, dle životní čáry co máš na dlani se budeš se svařováním trápit ještě velmi dlouho
:-)))
Jirko, docela pobavilo :-) . Už i věštíš z dlaní ? :-D
Nejlepší zkušenost mám s těma žlutýma od ESABu. Něco už nadělaly a drží už pár let.
https://www.svarovaci-technika.cz/drzak … nfort-300/
bourač napsal(a):
Muži nestárnou, jen čas letí jako bláznivý (já nechytím ho - ani vy Karel Got) pouze z bývalých spolužaček ze základky jsou staré ohyzdné babizny, pokud teda ještě žijí.
Divný mi je, že nejstarší vnuk bravurně řeže dříví motorovkou... kuwa vždyť ho nedavno přivezli z porodnice?
To máš pravdu, nestárnou. Naopak mládnou. Jsem na tom tak, jako jsem byl v patnácti. Líběj se mi holky stejného věku a dvacetiletá baba je na mě moc stará ....
Honza Nedvěd říká, že prý "šestnáctky supr."
Pafíku, jen jestli se z tebe nestává z praktika učitel.
Famater - pafik píše patnácky. V takovém případě by byl jen žákem. Když se na obdobné téma dostane doma řeč s vnučkami 20 a 22 roků, které žijí trvale s námi, tak si žena přikrývá uši, že to nechce ani slyšet. Prý to za jejího mládí nebylo. Samozřejmě kecá, sama se vdávala poprve v osmnácti, a musela. Nejvíc mně pobavila ta mladší, když líčila jak v devítce se spolužačkami probíraly nejrychlejší postupy k orgasmu.
My jsme v jejich věku posedávali v Brně Husovicích se stejně starými holkami v parcích s kytarou. Inu čas letí a dnes můžeme v reálném čase akorát tak svařovat, případně exhibovat na svarfóru.
Bourač: jen opravím, Karel Gott se psal se 2 t. 😄
bobobo napsal(a):
nedělat jakékoliv zbytečné pohyby . Tal jsem mu opáčil co sportovci . A on na to - no a dnes sedí u mne v čekárně . Zůstal u tvrzení , že každý zbytečný pohyb je zbytečný .
Tak to si dovolim silne nesouhlasit, presne tohle jsem (coby kancelarska, teda home office krysa) delal z donuceni o Covidu, proste chozeni jen po baraku a jednou denne nakup.
Vysledkem byly v háji klouby, jak kolena, tak kycle, takovym zpusobem, ze vstat z postele/zidle nebo jit treba po schodech slo jen za dost silne pomoci rukou. + v kloubech nejaky zanet (proste to bylo cejtit jak horky),
trvalo to pres rok to za pomoci Voltarenu a Ibalginu dostat do pouzitelnyho stavu, a teprv pohyb to spravil, takze loni v lete uz jsem si zase vylezl s deckama jednodussi via ferratu.
(I u ortopeda jsem byl, i na rtg)
Vsak to plati i s autem, kdyz se jezdi hodne, tak se opotrebovava hodne, kdyz se jezdi malo, opotrebovava se malo, ale kdyz se nejezdi vubec, za zimu to zrezne... Proste tech 10km denne po vlastnich je takove minimum.
Editoval jouda74 (02-02-2025 05:46:36)
Tvrdí se, že člověk se má hýbat přiměřeně a pořád zhruba stejně. To je stará známá věc, že lidi, co jsou do důchodu hlavně z manuální práce a nemají žádné koníčky a místo pohybu v práci najednou sedí doma, začnou v důchodu velice rychle stárnout a dost rychle zemřou.
A zrovna na klouby je přiměřený pohyb správný, protože ta kloubní výstelka, pokud tam ještě nějaká je, s právě přiměřeným pohybem obnovuje nebo aspoň stárne a mizí mnohem pomaleji. A obnovuje se ze správné stravy, ze všelijaké té želatiny, sulcu, kližky a podobného.
Radim napsal(a):
Tvrdí se, že člověk se má hýbat přiměřeně a pořád zhruba stejně. To je stará známá věc, že lidi, co jsou do důchodu hlavně z manuální práce a nemají žádné koníčky a místo pohybu v práci najednou sedí doma, začnou v důchodu velice rychle stárnout a dost rychle zemřou.
A zrovna na klouby je přiměřený pohyb správný, protože ta kloubní výstelka, pokud tam ještě nějaká je, s právě přiměřeným pohybem obnovuje nebo aspoň stárne a mizí mnohem pomaleji. A obnovuje se ze správné stravy, ze všelijaké té želatiny, sulcu, kližky a podobného.
Správně; každý extrém je škodlivý!
Žrát moc x nežrat vůbec, chodit co nejmíň x naběhat za tejden 100 kilometrů, spát 14 hodin denně x spát 2 hodiny denně, ..... atd atd.
Žvásty o kližkách a prášcích jsou šílený . To jste vypnuli mozky . Vždyť to říká doktor , který musí ráno vstát , jít do práce , věkem na vnoučata , rodina , atd atp . Ale žádný další zbytečný pobyby . Frštenzíííííí ????
otcové některých přispěvovatelů opravdu dělali zbytečné pohyby - kopulační
Dané téma o pohybu je velmi polemické. Pravdou je, že chrupavky ve velkých kloubech se mohou částečně regenerovat. Pohyb je potřeba v takovém případě přizpůsobit právě stavu chrupavek. Bohužel, neexistuje žádný "doplněk stravy", který by chrupavku uzdravoval. A dokonce neexistuje ani žádné doporučené penzum pohybu. Je potřeba povzbudit tvorbu příslušných bílkovin a to dokážou prakticky jen příslušné vitamíny. Jenže v tom směru nefungují uměle chemicky vytvořené vitamíny.
Na netu je na dané téma poměrně hodně informací a je zajímavé, jak se diametrálně liší informace od lékařů od "odborníků" na samoléčbu. Ale konec konců, ať si se svým tělem každý dělá co chce, je to jen jeho zodpovědnost. Horší je, že takoví odborníci na všechno tvrdě svůj názor vnucují i jiným.
Na regeneraci chrupavky používají krevní destičky. Odeberou krev, odstředí, oddělí destičky a ty pak vstříknou do kloubu. Snad to prý funguje. Mě to ortopéd nabízel. Chodím, lyže jsem s velkým sebezapřením odložil do kouta navěky. Tak jsem to nevyužil.
Manželka si nechala do ramenního kloubu aplikovat vlastní krevní destičky. Říká, že samotná aplikace byla velmi bolestivá a týden ji to bolelo. Pak se jí sice trochu ulevilo, ale za cca 2 měsíce byla bolestivost při pohybu v krajních polohách - hlavně dozadu - zpět v původním rozsahu.
Taky mám v jednom ramenu artrózu a když to rameno prochladne, tak šílím bolestí. Už nemůžu ani nosit pyžamo s krátkým rukávem. Doktorka mi nabízí maximálně injekci s "dlouhodobým" účinkem proti bolesti. A naplno mi řekla, že žádná regenerace chrupavek u lidí nad 70 roků prakticky neexistuje. A už vůbec ne přes jídlo bohaté na chrupavky, želatiny apod. Vysvětlila mi to tím, že každá bílkovina, která projde žaludkem, je trávicími procesy zcela zničena. Každá bílkovina je v trávícím procesu rozložena na aminokyseliny, které se postupně dostnou do krve a pak do buněk, které mají vytvořit vlastní bílkovinu. U starších lidí už ty příslušné buňky tak dobře nefungují.
TAK . Ortel vynesen . Nyní už jen naše vynesení .
Suchou větev hnojenim a zaléváním nedonutíš k tomu, aby se zazelenala. To je reakce jednoho ortopeda na různé přípravky na "omlazeni" kloubů.
A k tomu nepohybu po pohybu. V mém okolí pár čerstvých důchodců, poté co vypadli z pracovního procesu a užívali si důchodu nicneděláním, už koušou hlínu. Během pár let zchátrali tak, že zubaté stačila hodně tupá a zrezlá kosa. Ti, co důchodcují aktivně, vypadají stále svěže. A nemusí to být kazdý den 50 na kole.a 20 bazénů. Stačí vycházky, nějaká ta práce okolo baráku či na zahradě.
zahajskej napsal(a):
Suchou větev hnojenim a zaléváním nedonutíš k tomu, aby se zazelenala. To je reakce jednoho ortopeda na různé přípravky na "omlazeni" kloubů.
A k tomu nepohybu po pohybu. V mém okolí pár čerstvých důchodců, poté co vypadli z pracovního procesu a užívali si důchodu nicneděláním, už koušou hlínu. Během pár let zchátrali tak, že zubaté stačila hodně tupá a zrezlá kosa. Ti, co důchodcují aktivně, vypadají stále svěže. A nemusí to být kazdý den 50 na kole.a 20 bazénů. Stačí vycházky, nějaká ta práce okolo baráku či na zahradě.
Suchá větev = mrtvej důchodce ....
jirkati, z odstupem času šla by do krevních destiček Vaše manžela znovu? Pozoruje nějaké zlepšení z dlouhodobého hlediska?
Oni doktoři klidně experimentují, hlavně když to není jejich tělo.
Charon - tak moje žena by už na injekci destiček nešla. Teď, asi půl roku, používáme na bolavá záda a ramena tzv. Tygří náplast z Číny. Je to lepší a výrazně levnější než náplast Voltaren a skutečně to funguje už za půl hodiny a vydrží až 24 hodin.
Koukám, že by se do fóra hodilo přidat další sekci. Něco jako "Nemoci z povolání a z věku".
Jirkati děkuji. Tygří náplast, musím se po ní podívat, kde jí kupujete, na aliku? Znam tygří mast v takové té malé plechovce ale s náplastí zkušenost nemáme.
Moje drahá má dobré zkušenosti s mastí vyroběnou z mar.....y, někouřit ale naložit do sádla nebo lékařské vazelíny, vymačkat a pak natírat.
Radim - taky zestárneš a při svařování v polohách tě budou bolet i místa, o kterých jsi ani nikdy neslyšel, že je máš
Charon - na Allegru je docela výběr. My kupujeme :
NÁPLASTI PROTI BOLESTI HŘEJIVÉ LÉČIVÉ NÁPLASTI PROTI BOLESTI 80 ks (258 Kč)
Editoval jirkati (Včera 19:34:14)