SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte, viete mi poradiť CO zváračku okolo 1700€ bez DPH aby ju bolo možné jednorázovo odpísať? Mal by som takéto požiadavky aby nebola príliš veľká, čiže aby som ju v prípade potreby vedel lahko hodiť do dodávky a aby dobre zvárala :-), neviem čo ešte by mohla mať... mám len na elektrodu froniu TP 150, a myslím si že s CO to bude jednoduchšie a občas ju využijem
Od Radim :
Ptát se tady je dost hloupost. Pokud tady má někdo zkušenosti s nějakou svářečkou, je to obvykle jen jeden kus , maximálně dva jednoho typu či výrobce a to absolutně na nějaké odpovídající hodnocení svářečky a doporučení ke koupi nestačí.
Nějaký smysl má maximálně doporučení opraváře, který jich za rok opraví minimálně desítky kusů, ale zase ti opravují jen značky, se kterými má jejich servis smlouvy a jiné obvykle ne.
Jediné odpovídající hodnocení vidím ve značkách a typech svářeček, které se prodávají ve světě hodně víc nad tisícovými sériemi a kde jsou tak dostupné uživatelské recenze v počtu aspoň desítek. Takže je třeba se na internetu z České republiky nejspíš vypravit do světa a chytat tyto věci nejspíš v angličtině, protože na svářečky je český trh malý. Zase ale pokud příslušný prodejce uživatelské recenze nefalšuje, to se zdálky pozná hůř než u prodejce v ČR(SR).
Vybírat jen v ČR(SR) je dost riziko a má smysl tady spíš prověřovat značku a její prodejce, jak jsou ochotní a schopní provádět záruční a pozáruční opravy než jak je dobrá nějaká konkrétní svářečka.
Nebo prostě použít metodu "ruleta", vybrat jeden podle údajů solidní typ a koupit tam, kde ho nabízejí nejvýhodněji. Ono prodejce nejvíc prosperuje, když prodávané produkty fungují a většina prodejců toto respektuje. Vysloveně šmejdi jsou většinou prodejci až tehdy, až když jim finančně teče do bot a musí ždímat všude možně a na všem, aby nezbankrotovali.
OK. Tak sa skusim opytať takto s ktorou máte dobré skúsenosti. Nemám čas analyzovať fóra v angličtine tak snad niekto niečo doporučí
Chceš utratit dost zajímavou částku za svářečku a nemáš čas analyzovat příslušná fóra?
V tom případě ti zde už bylo dostatečně raděno - kup cokoli se ti líbí a má to zajištěno kvalifikovaný servis. A pokud to máš pro podnikání, tak si ještě uvědom povinnosti dokladování pravidelných prohlídek a revizí.
Proč anglické fóra? Stačí to projít tady nebo i jiné fóra v ČR. Samozřejmě každý bude vyzdvihovat a chválit tu svoji, ale dá se odvodit které mašiny se objevují častěji a které vůbec.
Zatial som sa nič od Vás nedozvedel. Tak nájde sa niekto čo poradí s čím je spokojný?
Jhanco napsal(a):
Zatial som sa nič od Vás nedozvedel. Tak nájde sa niekto čo poradí s čím je spokojný?
Třeba se kvůli tobě nikomu nechce zjištovat aktuální ceny, aby se trefil.
Měl jsem Lincoln Speedtec v té ceně, ale už se nedělaj. Co se dělá, ale nemám s tím zkušenost (ale líbí se mi) je tohle: https://www.svarecky-elektrody.cz/alfa- … pfc-horak/
Koukal jsem na videa, viděl jsem jí in natura. Udělaná byla pěkně, žádná natěsnaná konstrukce, mohla by vydržet. Ale zkušenost s ní nemám.
Jsi o 200 nad svým limitem, ale Fronius je jistota. A budou ti tu říkat "rudá šlechta "
Editoval pafik1605 (Dnes 08:15:47)
Ja som spokojny s (Omicron gamastar 196PFC), pokial ju nemusim davat do auta. Vnutro je velmi prehladne usporiadane, lebo je to velka krava.
To ze nebudes mat dve rozne znacky nahrava Froniusu, skoro nic lepsie nie je. Nie su to amateri, co nieco okopirovali. Zavisi, co potrebujes, lebo pri malych zvarackach mozes narazit na vykonove limity.
https://www.azvaro.sk/transsteel-2200c-set/ tento set je lacnejsi ako akciovy
Editoval sigma (Dnes 08:59:49)
já mám dvě malá cočka, oba značka FILEX.
Tejden nic a když si konečně vybereš pořádnou mašinu, tak se najednou vyrojií hafo těch, kteří ti jí rozmlouvaj
Zkuste toto:
https://www.valtec.sk/zvaracky-mig-mag/ … abel-253m/
Třeba je o těch 195 € navíc ukecáte