SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#51 28-08-2024 22:15:25

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

Re: TOP kukla Flip Safe-UP (ESAB)

Miller napsal(a):

Teda neviem či si si prečítal prvý príspevok tohoto vlákna, alebo máš problém s pochopením písaného textu, ale máš tam odkaz na aliexpress na kuklu aj príslušenstvo kde to kupoval, píše aj za akú cenu...
Keď nevieš nič rozumné poradiť tak nepíš aspoń kraviny...

Já jsem ti poradil to nejrozumnější, co šlo. Obrať se na výrobce nebo na prodejce. Ty máš pořád nějakej problém, já ne.

#52 25-10-2024 20:01:31

Miller
Člen

Tak som to poriešil s predajcom poslal mi novú kazetu už ju mám v kukle všetko fachčí ako treba.

#53 19-11-2024 16:28:27

pafik1605
Člen

Malinké odbočení, ale jen malinké smile
Koupil jsem si vánoční dárek: https://www.svarecky-elektrody.cz/svare … x1-1-papr/
Ne že bych chtěl, ale když mě před 14ti dny odvezla rychlá do nemocnice, protože jsem nemohl dýchat, anžto jsem večer předtím vybrušoval razník z TK frézy, sice s odsáváním, ale bez respirátoru, a doktor se zhrozil z rentgenu mých plic a zakázal mi brousit a svařovat, nedbaje na argument, že argon je netečný plyn, jsem si holt koupil ochrannou pomůcku, kterou jsem si nejspíš měl koupit už před 10ti lety, když jsem začínal svařovat. Zítra se na to vrhnu. Vybíral jsem mezi Esab a touhle: https://www.svarecky-elektrody.cz/svare … ic-taska/. Ta druhá je sice dvě v jednou (broušení plus svařování), ale je těžší, má menší zorné pole, je pomalejší (ale čert ví, jak to kdo měřil), a nedá se do ní dát optická vložka. Na druhou stranu má suprový hlavový kříž, spíš je jako čepička než kříž. Zkoušel jsem obě, Esab nakonec vyhrála. Na broušení zkusím koupit nějakej slušnej respirátor a tu filtrační jednotku připasovat.

Editoval pafik1605 (19-11-2024 16:30:35)

#54 19-11-2024 16:36:36

ZDENÁL
Člen

Gratulujeme pafíku.

#55 20-11-2024 12:12:09

Charon
Člen
Místo: Praha

Pafiku, dobrý počin s nákupem, už se těším na recenze a Tvé zkušenosti.

Jinak, snad to dobře dopadlo, i když mě pořádně děsíš.

Dřív se to neřešilo, když se člověk podívá na starší dokumenty a videa ze světa, tak respirátory skoro nikde nepoužívají. Ale v poslední době začínám narážet na zvýšený počet používání filtrů, nebo lidí co by je měli používat. Dlaždič, kterého by betonový prach zabil, kováři s nasazenou maskou,  nasazená maska při řezání pilou v truhlárně (a to tam je odsávání) a teď ty.
Dělali v nemocnici jen rentgen plic nebo něco víc?

#56 20-11-2024 14:48:14

pafik1605
Člen

Něco testovali z krve, myslím, že infarkt, aby mě mohli odlifrovat na internu, ale to jim nevyšlo smile. Tak se holt museli začít starat sami.
Ono toho prachu bylo docela dost, odsávání všechno evidentně nevzalo. Mám tam přišroubovanej starej ustřiženej plechovej kanystřík od oleje s naletovanou vývodkou pro hadici od luxu, ale jak je to hranatý, tak tam není aerodynamika a asi jsou tam dost silné turbulence, které část prachu vyhazujou ven. Budu tam muset strčit nějaký plechy a nasimulovat trychtýř, aby to mělo tah do hadice.
Zatím první zkušenost je, že na fotce vypadá všechno menší, než ve skutečnosti (velikost kukly samozřejmě znám). Takže třeba pás na filtrační jednotku je velikosti pásu mistra MMA big_smile. A u setu není návod, ten se musí stáhnout z internetu. Zato jsou tu 3 brožurky o bezpečnosti, v mnoha světových i nesvětových jazycích; jedna A5 tlustá 6 mm, jedna A5 tlustá 4 mm a jedna A6 tlustá 3 mm. Myslím, že je tam i jazyk Navajo smile.

Editoval pafik1605 (20-11-2024 16:44:54)

#57 Včera 14:15:01

780622
Člen
Místo: dechtice sr

ahoj pafik, mam uz dlhsie zalusk na A60 /ale bez odsavania/. chcel by som ju riesit na jar. prosim napis po otestovani o kazete a o celkovej optike, ako je na tom tato kukla... dik

EWT (Ingsteel)
9002X + RallyMig161i + Ideal Praktik MMA220

#58 Včera 19:20:16

Charon
Člen
Místo: Praha

Pafíku, dík, důležitý že se to zvládlo.

Nechť kula slouží.

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla