SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
zvažuji postavit si vlastní svářečku CO . Jako trafo použít trandák 220V/120V /2000kW, Regulovat svářecí nap./proud na priméru triakovou regulaci / výstup napětí cca 60V/ , usměrnovač -4x 150A diody+ 2 diody 50A pro tlumivku, tlumivku použít z Omicron 165 /á 1600Kč. /
Tak nevím... uvítám názory a rady zkušených. Děkuji
moja rada je taká, že na "papieri" to znie krásen aj tie výkony sú parádne, len aby si sa nesklamal že to nebude zvárať, a tá triaková regulácia nie je sranda, akú spatnu vazbu plánuješ použiť? Prúdovú alebo napaťovú?
polní kaplan napsal(a):
no taky mám strach, abych to nakonec nemusel vezl na trakaří na smetiště a kupoval to pak v obchodě. Jelikož CO by mělo mít víceméně tvdé napětí tak bych tu zp. vazbu plánoval jako napětovou ,ale můžu se mýlit.
když už chce te kupovat tlumivku z omicronu tak si kupte hotove trafo z omni 165 včetne prepinače odboček umernovač ... a za tyden svařujete..
polní kaplan napsal(a):
Jako trafo použít trandák 220V/120V /2000kW, výstup napětí cca 60V/ , usměrnovač -4x 150A diody+ 2 diody 50A pro tlumivku, tlumivku použít z Omicron 165 /á 1600Kč. / Děkuji
zatim sem nevidel 2MW trafo pouzito na svarecku , takze nemohu radit, ale myslim ze ty diody budou slabe
Ted vazne: pro MIG/MAG je 60V moc.A pokud nevite o MIG/MAG takove veci tak nedoporucuji se posutet do konstrukce neceho.
COčka mívají napětí asi do 30V, většinou mají při svařování kolem 25V. To vaše trafo 120V a 2000W je podle mě moc. Výkon 2000W by na menší mašinku asi stačilo, ale napětí 120V je moc a zbytečně bude mít trafo velké rozměry.
polní kaplan napsal(a):
alll napsal(a):
polní kaplan napsal(a):
no taky mám strach, abych to nakonec nemusel vezl na trakaří na smetiště a kupoval to pak v obchodě. Jelikož CO by mělo mít víceméně tvdé napětí tak bych tu zp. vazbu plánoval jako napětovou ,ale můžu se mýlit.
když už chce te kupovat tlumivku z omicronu tak si kupte hotove trafo z omni 165 včetne prepinače odboček umernovač ... a za tyden svařujete..
...koupim trafo om. 165 a další potřebné komponenty , než to zněčeho upravovat a s nejistým výsledkem.
Děkuji za informace.
svařečku složite podle schematu :http://www.oblibene.cz/userdata/shopimg/gamasvar/File/SCHEMATA/SchemaOMI165.pdf podle tohoto schematu jsem přestavoval svuj stroj einhell BT-GW 170/VLASTNE omni 165 v kastli einhell zustal zatim jen podavač.. POTŘEBNE DILY ZAKOUPITE TAKE ZDE.... http://www.gamasvar.cz/1969-nahradni-dily/
Alespoň že ceny mají lidové