SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Čest, má někdo zkušenost a umí mi poradit?
Nemá někdo manuál?
Bručí jako když jiskří volný drát v rozvaděči těsně před uhořením. Nečistí a netaví, odhořívá elektroda (zelená) a někdy se dá chytit oblouk jen škrtnutím. Vůbec netuším co mám kterým knoflíkem udělat.
Editoval Rudolf 123 (05-08-2024 09:27:18)
A co to trochu víc popsat?
Bručí jako když jiskří volný drát v rozvaděči těsně před uhořením. Nečistí a netaví, odhořívá elektroda (zelená) a někdy se dá chytit oblouk jen škrtnutím. Vůbec netuším co mám kterým knoflíkem udělat.
první nastavení tady bylo již několikrát rozebíráno.
To bručení - bzučení je naprosto v pořádku. Jedná se o zvuk, které vydává jiskřiště. To je na střídavý proud zapojeno trvale. Ostatní nastavení je intuitivní dle grafu, to je ta klikatá čára ve středu čelního panelu. Nejdříve musíte svářečce říct co po ní vlastně chcete. To se nastavuje pomocí přepínačů. Pokud si s tím nevíte rady, musíte se trochu dovzdělat, nejlépe u někoho, kdo tomu trochu rozumí.
Manuál je třeba tady, nicméně nejprve musíte nastudovat teoretickou část pro svařování Al. Je to dost obsáhlé, takhle přes fórum to asi nepůjde.
https://www.manualslib.com/manual/26101 … =11#manual
Rudolf 123 napsal(a):
Nečistí a netaví, odhořívá elektroda (zelená) a někdy se dá chytit oblouk jen škrtnutím. Vůbec netuším co mám kterým knoflíkem udělat.
Máš vubec zapojený argon?
Asi teď nic. Projdi toto fórum, je toho tady dost. Diskuzní forum není škola. Zde se řeší problémy, se kterými se členové v praxi setkávají. Není možné tady učit základy. Navíc nejde diskutovat s někým, kdo ty základy nezná, parametry AC sváření a jejich význam. Takže nejlepší alespoň pro začátek je dát sem fotku nastavení svářečky, t.j. její úplný a dobře čitelný "ksicht". Fotku svařence, nejlépe video tvých pokusů.
Rudolf 123 - popiš svůj problém mnohem podrobněji.
1, Co, jaký druh Al materiálu chceš svařovat.
2, Jaký druh ochranného plynu používáš, jaký průtok v L/min.
3, Fouká ochranný plyn po stlačení tlačítka.
4, Kolik mm máš vysunutou naostřenou elektrodu z hubice.
5, Jak daleko (jak dlouhý oblouk) držíš od svařovaného materiálu.
6, Jaké svařovací parametry máš nastavené.
Ještě mnoho dalších dotazů, ale vhodnější bude hledat v již existujících zdejších diskuzích na dané téma. To jsi asi za dnešek po přihlášení nestihnul, je toho totiž hodně.
Stránky: 1