SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
No jo no , bastlířství mizí , běž a kup , no co dodat souprodejci ... Na branku atd budou ty 50 let staré eldy 100%ně stačit . A naopak , má se recyklovat a vše použít . Víš kolik prdů je v každé elektrodě ?
No to by mě fakt zajímalo, kolik je prdů v každé elektrodě. S tím, že je dobré vše recyklovat a používat nezbývá než souhlasit.
davidma napsal(a):
jouda74 napsal(a):
Edit2: K tem pilinam - no nejake ciste mam z pouzivani cinskych minifrezek. Jsou ciste, celkem presne, ale zamcene v flasce a rozhodne bych je nepouzival na zapalovani - ty svine prtavy kdyz se zarazej (a ony se zarazej) do kuze, tak nejdou vyndat, a nechutne to boli.
Můžu potvrdit. Vybrušoval jsem fortunkou V-drážku v kalači, který byl prasklý a kámoš ho chtěl svařit (jinak by ho vyhodil). Ty maličký třísky mi napadaly do bot a pravidelně je ještě po 2 měsících tahám z nohou, protože to nejde pořádně z bot vyklepat.
A proto zásadně pracuji v pantoflích. Z těch to snadno vyklepeš. I tu žhavou kuličku, když prská cočko. I mosazný špony, který stříkaj od nože. Jen nesmíš mít spocený nohy .
Svářečku (Jasic MIG 350) jsem konečně přivezl. Svářel jsem hlavně kouťáky, směšný plyn, tloušťka materiálu kolem 10 mm. Žádný zázrak, neměl jsem moc času zkoušet, potřeboval jsem něco co nejdřív svařit. Svařoval jsem tak na 200 - 220A a měl jsem hlavně problém s prskáním a pak taky s tím, že okolí sváru se zaneslo tenkým hnědým povlakem, který jde jednoduše setřít hadrem/okartáčovat. Tušíte, co za tím vězí?
Editoval gaminn (08-06-2024 21:25:07)
Moc plynu? Co za plyn máte?
Směsný 82 Ar 18 CO2 https://svararena.cz/cs_CZ/p/Tlakova-la … rk_ro=1207 . OK, zkusím ubrat.
Nesprávně nastavená. Spíš ne zcela doladěna. Zapomněl jste napsat jakým průměrem drátu jste svařoval.
Nevím, nastavil jsem na manometru 5, 10 a 15 l/min a nějak nevidím podstatný rozdíl v tom zakouření/povlaku.
Drát mám 1mm https://www.chobola.cz/svareci-drat-woe … kg-er70s-6 . Co jsou ty hnědé kapičky, kterých se pár vytvořilo na povrchu sváru? A nemůže to souviset s tím povlakem?
Editoval gaminn (09-06-2024 20:43:24)
Ty hnědé kapky jsou sklivec(nevím jestli je to odborný název), ale tvoří se když je přehřátá sv. lázeň. Alespoň jsem to tady před časem četl. Mě se to tvoří jen při svařování na vyšší výkony, sv. napětí 22V a výše.
Editoval varok (09-06-2024 17:38:08)
Ten link na Chobolu nefunguje a sklivec je varoku ten gel v oku
U toho načteného odkazu na Chobolu stačí smazat tu tečku na konci odkazu, co je za šestkou.