SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Mám svářečku euromig germany mig/mag/ mma 200A a rozřezané auto, které musím vyvařit. Z ničeho nic mně přestal jít posun drátu. Už jsem měl problémy s hořákem, že tam byly přetočené dráty ke kontaktom právě na posun drátu a plyn. Celý horák jsem rozdělal a zjistil, že zam je vše ok. Dnes jsem si půjčil komplet druhý hořák a už sa třepal na to, že to auto dodělám a nic. Furt stejný problém. Po zmáčknutí spoustě se neroztočí ani posun ani nefukne plyn. Co s tím možu dělat? Případně bych poprosil o servisy svářeček v okolí Uherského Hradiště. Nebo klidně i Brna. (Štěpánek z Bohuslavic Brna nepomohl, že inventory už nedělá). V Kunovicach je pan Klega kam budu zitra volat, ale už jsem tam byl kdysi s jinu svářečku a nepochodil jsem. Díky za rady
Nemusel jste brát jiný hořák. Když sundáte eurokonektor hořáku, tak stačí kouskem drátu propojit ty 2 tenké piny a máte nasimulovaný hořák. Tuhle svářečku neznám, ale muselo by se zjistit jestli je chyba hned na začátku, nebo až na konci u spínání toho posuvu a el. ventilu plynu. Není uvnitř nějaká pojistka? Občas bývá na plošném spoji skleněná pojiska. Možná odešel nějaký spínací prvek, relé nebo něco co spíná to příslušenství.
Pojisku jsem nenašel. Drát na misto pinů nezabral. Někam to budu muset zavést.
Pokud nebude nikdo blíž, zkuste zavolat 723 305 006, [ Znojmo ]
Vyber si něco jiného , než svářečky .....
Posuv je vyřešený. Bylo tam něco odpálené na základní desce. Je to opravené.
kalich92 napsal(a):
Fajn, že jsi napsal vyřešení problému. Tato zpětná vazba zde často chybí. Pokud to není tajné, ještě doplnit, kdo opravil...
davor napsal(a):
kalich92 napsal(a):
Fajn, že jsi napsal vyřešení problému. Tato zpětná vazba zde často chybí. Pokud to není tajné, ještě doplnit, kdo opravil...
Jasně, to je důležitý. Stačí napsat "bylo to rozbitý....."
Spravil to Evžen Klega Kunovice.
Dělal tam.. přepájení pinu na základní desce (nesel posuv), výměna průvlaku drátu a špičky hořáku a ještě něco s elektomag. ventilem na plyn, jelikož plyn fučal furt a ventil nezaviral. Stálo to 960 Kč.
odstraněno uživatelem davor
Editoval davor (21-06-2024 20:04:01)
kalich92 napsal(a):
Dělal tam.. přepájení pinu na základní desce (nesel posuv), výměna průvlaku drátu a špičky hořáku a ještě něco s elektomag. ventilem na plyn, jelikož plyn fučal furt a ventil nezaviral. Stálo to 960 Kč.
No vidíš pafiku, stačí nakopnout..
davor napsal(a):
kalich92 napsal(a):
Dělal tam.. přepájení pinu na základní desce (nesel posuv), výměna průvlaku drátu a špičky hořáku a ještě něco s elektomag. ventilem na plyn, jelikož plyn fučal furt a ventil nezaviral. Stálo to 960 Kč.No vidíš pafiku, stačí nakopnout..
Pošťouchnout .....
Vždyť je to info i pro ostatní. Cenu nemusel takhle přesně uvádět, už proto, že za půl roku může stát totožná oprava jinej peníz. Ale nevadí to.
A já celou dobu myslel že průvlaku drátu se říká špička 😂
varok napsal(a):
Třeba myslel hubici?
varok napsal(a):
Špička se říká roztomilé opičce roztomilé slečny ....