SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím borci, mám takovej, možná hloupej dotaz.
Borec vaří k nerezovému jeklu (140x140x8)patku(160x140x8). Ze předu a ze zadu se jedná o koutový svár, z boku to lícuje, takže úkos a zavařit. Jenže borec to zavařil bez úkosu, svár se nevybrušuje a je přiznaný. Nepraskne to? Jedná se o nosný prvek. Jako celek se ten jekl s patkou montuje na druhý jekl a vysí to na stropě. Má to asi 800kg.
Je fakt, že to valil asi na 220A, mezera tam nějaká byla, ale minimální. Bude to OK?
1) Jeden dotaz stačí. Ten druhý (identický) jsem smazal.
2) Chtělo by to taky upřesnit základní materiál a typ a průměr přídavného materiálu (drátu) a složení ochranné atmosféry (pokud je to opravdu MAG). Ale i bez toho se dá říci, že kdybyste to slepili Herkulesem, vyšlo by to na stejno a bylo by to levnější. Osobně bych se pod tou konstrukcí pohybovat nechtěl. Rozhodně úkosy (na tom jäckelu) a to i v místě toho koutového svaru - vznikne tak kombinovaný 1/2V a koutový svar.
To je jasný. Podíval jsem se do své křištálové koule a bude to řádně držet do okamžiku než se to urve.
Co to ukázat konstruktérovi co provedl příslušný výpočty a nakreslil jak to má vypadat?
Kdyby jste sem dal obrázek nebo video co jste viděl, bylo by to asi lepší.