SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý večer, v práci používáme na broušení flexou ochranný štít. Máme už ty pevnější, kdy je kříž celoplastový, podobný těm co bývají v kuklách, ne ty s gumičkami a fólie je vpředu zacvaknutá do takových kolíčků. To že se časem fólie zašpiní a poškrábe je samozřejmé, ale ona mi po pár dnech popraská. Není to prasknuté durch, ale celá spodní strana vznikne pruh asi 30mm po celé šířce fólie, takové jemné trhlinky-praskance a pak přes ní není moc vidět. Udělá to třeba i po týdnu. Nemá s tím prosím někdo zkušenosti? Neví někdo čím to vzniká?
Nemůže to způsobovat záření ze svařování? Kde je štít když sváříš?
Měls to nafotit. Možná to praská vneseným pnutím při ohýbání, nebo něco podobnýho. Bez fotky se dá říct jen "je to šmejd"
Taky to může být nekompatibilita změkčovadla nebo něco podobného těkavého v tom plastu ochranného štítu a materiálu fólie.
Co takhle zkusit v místě kontaktu fólie a štítu štít omýt nějakým rozpouštědlem nebo používat jiné fólie?
Štít mívám pověšený dost daleko od mïsta svařování, odhadem 3m. Zkusím nafotit v pondělí. Tak určitě to bude od ohnutí, je to ohnuté dost do U. Zn. Červa? Nebo Cerva, nevím co je správně
Editoval varok (24-02-2024 17:08:29)
Varoku, a když už máte helmu od Böhler, co takhle štít od Böhler.
Je celoobličejový, s velkým průhledem, lehký, se stejným hlavovým křížem jako helma Guardian a stojí max. 875,- Kč
varok napsal(a):
Štít mívám pověšený dost daleko od mïsta svařování, odhadem 3m. Zkusím nafotit v pondělí. Tak určitě to bude od ohnutí, je to ohnuté dost do U. Zn. Červa? Nebo Cerva, nevím co je správně
Dobrý večer, kuklu Böhler Guardian mám v garáži, používám k osobnímu použití nebo jak to napsat. Má své mouchy, které bych odstranil, to už záleží na každém majiteli jak mu to vyhovuje. Ale jinak jsem velice spokojený. Děkuji za tip. Štít mám v práci a tam je to složitější. Ale asi bych něco podobného uvítal, protože když brousím uvnitř výrobku, tak mi občas podfoukne pod štítem a hned je to v oku. Děkuji
Editoval varok (26-02-2024 19:31:49)
Záleží na kvalitě obrany.