SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím
V robote som sa snažil zavariť trúbku 60 primier a 3 stena. Netuším, ako správne nastaviť zváračku ( Fronius). Dal som 100 A, 250 Hz a balance +3. Koreň bol strašne zlý. Buď som to neprevaril, alebo bol až príliš a zvar prepadal. Skúšal som aj iné ampére aj Hz. Dával som menej A a menej Hz, ale stále nič. Neviete mi niekto poradiť? Ten balanc sa u mňa nešteluje v % ale, od -5 do +5.
Spravil som aj malý úkos, ale nezváral som, na medzeru. Inak som trúbku, odmastnil a s fortunu a brušným papierom očistil z vonku aj z vnútra. Netuším, ako si poradiť, tak skúšam fachmanov tu, či nevedia poradiť nejaké fígle a hlavne nastavenie správnych parametrov
Offline
Cos vařil, trubku a co? K přírubě? Nebo jsi jen testoval, co to na ní udělá?
Proud pro hliník = proud pro ocel, minimálně. Já, maje pedálu, bych nastavil 140A, balance 0, čištění mínus maximum (možná balance=čištění, co já vím, jak se to na froníku jmenuje), Plynu tak 8-10l/min, ale s čočkou i míň, na začátku full gas a až by se udělalo zrcátko, tak bych začal přidávat drát a ubíral bych proud podle tvaru a chování lázně.
Offline
U AL nevznikne kořen jako u nerezu. Je to způsobeno tím, že na vnitřní stěně nejsou čištěny oxydy. Přidávat drát, jakmile se "louže" začne jakoby mírně "propadat"
K Balanci. U Froniusu je nastavení +/-5. 0 je 35% Proto bych nastavil 0, nebo -1.
Online
Kdo má zájem o svařování Al tak tady je videoo podstatných a često přehlížených věcech:
https://www.youtube.com/watch?v=hhRjOa0v65U
Dá se to stihnout s překladem a rychostí 0,75
Online
Ke svařování Al trubky je toto video
https://www.youtube.com/watch?v=C7dbch1Fpzs
Online
Já bych to vařil na začátku trochu větším proudem a pak bych jel rychleji. Nelíbí se mi to provaření materiálu dovnitř trubky; je to na můj vkus moc. Ale housenka je jinak hezká, to jo .
Editoval pafik1605 (28-01-2024 12:04:28)
Offline
Ja vám, to chalani keď tak skúsim odfotiť zajtra. Húsenicu, ešte spravím, ale v nútri je tá trúbka buď bez koreňa, alebo je totálne pretečený. Na nerezi viem kedy som prevarený, ale tu fakt nemám šajn. Čiže buď nemám koreň, alebo teda idem pomalšie a zasa, je pretečený. Neviem nájsť medzi tým nejaký stred a vlastne ani neviem, ako má taky koreň vyzerať 🤣
Offline