SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
Koupil jsem euro SGA 170 z eichhornu. Po chvilce svařování mi shořela pojistka posuvu - vyměnil jsem ji. Přibližně po roce mi sám od sebe shořel hořák (ani jsem nevařil) - seškvařil se. Na tišťáku reulace drátu je dost vyjiskřené (opálené, začouzené - co chcete) relé, je to v modrém průhledném plastu. Mám ho vyměit za to samé, nebo dosadit něco lepšího, silnějšího? Předělávka na euro koncovku s plynovým magnetickým ventilem a na 15 kg cívku (drát, průmer 0,8). Teď mi de do zkratu - když nevařím a dotknu se hořákem kostry, tak se zajiskří a vyhodí to dílnu i celý barák. Nevím čím to je, proto Vás prosím o pomoc.
tak tam nemate nahodou horak stale pod napetim?mozno sa to relatko teplom tak skvarilo ze sa trocha pohli tie kontakty a tim je horak stale pod napetim
Edison napsal(a):
tak tam nemate nahodou horak stale pod napetim?mozno sa to relatko teplom tak skvarilo ze sa trocha pohli tie kontakty a tim je horak stale pod napetim
Děkuu za odpověď, hořák je stále pod napětím ale ne pod tím, co se dá svařovat (neumím to lépe popsat). "To" relátko co je na tišťáku posuvu je v pořádku (proměřeno). Pokud je zrada někde jinde, to nevím, v elektrice cočka se zas tak moc nevyznám...
měl jsem taky Einhell SGA 170 a i stejnou závadu podle mne šlo do spínače v pistoli né 12V ale 230V protože se hned po zapnutí svářečky hrozně zahřívaly kontakty a kdybych ji nevypnul tak určitě shoří, taky bylo očouzené relé na tišťáku.
MartinW napsal(a):
měl jsem taky Einhell SGA 170 a i stejnou závadu podle mne šlo do spínače v pistoli né 12V ale 230V protože se hned po zapnutí svářečky hrozně zahřívaly kontakty a kdybych ji nevypnul tak určitě shoří, taky bylo očouzené relé na tišťáku.
Ale já s ní normálně svařuju. Od tý doby, co to takhle blbne, tak to vaří jako bůh. Ale musím si dávat pozor, aby jsem se nedotknul drátem dřív, než zapálím oblouk. Kolik voltů vychází z cočka, to nevím ale když je vlhko a musím si k tomu kleknout (mám železnou podlahu), tak to brní.
vliborv napsal(a):
MartinW napsal(a):
Ale já s ní normálně svařuju. Od tý doby, co to takhle blbne, tak to vaří jako bůh. Ale musím si dávat pozor, aby jsem se nedotknul drátem dřív, než zapálím oblouk. Kolik voltů vychází z cočka, to nevím ale když je vlhko a musím si k tomu kleknout (mám železnou podlahu), tak to brní.
naprazno až 40V při svařeni proud na plny vykon bude nekde do 30V.
vliborv napsal(a):
Dobrý den,
Koupil jsem euro SGA 170 z eichhornu. Po chvilce svařování mi shořela pojistka posuvu - vyměnil jsem ji. Přibližně po roce mi sám od sebe shořel hořák (ani jsem nevařil) - seškvařil se. Na tišťáku reulace drátu je dost vyjiskřené (opálené, začouzené - co chcete) relé, je to v modrém průhledném plastu. Mám ho vyměit za to samé, nebo dosadit něco lepšího, silnějšího? Předělávka na euro koncovku s plynovým magnetickým ventilem a na 15 kg cívku (drát, průmer 0,8). Teď mi de do zkratu - když nevařím a dotknu se hořákem kostry, tak se zajiskří a vyhodí to dílnu i celý barák. Nevím čím to je, proto Vás prosím o pomoc.
Doporučuji predelavku na euro koncovku ridici jednotku ktc 112 a svařečka vam bude dale sloužit bez problemu viz ma prestavba einhell BT-GW 170 :http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1483 prestavba neni až tak nakladná jak by se zadalo ale vyplatise to..
vliborv napsal(a):
MartinW napsal(a):
Ale já s ní normálně svařuju. Od tý doby, co to takhle blbne, tak to vaří jako bůh. Ale musím si dávat pozor, aby jsem se nedotknul drátem dřív, než zapálím oblouk. Kolik voltů vychází z cočka, to nevím ale když je vlhko a musím si k tomu kleknout (mám železnou podlahu), tak to brní. :/
odporúčam aspoň fázovou skúšačkou prekontrolovať či na horáku nie je náhodou 23OV,lebo keď človek prestane cítiť to brnenie, tak už môže byť na "druhej strane života"
To: alll, welder
děkuju za Vaše reakce, určitě s tím něco udělám...
Zkoušečkou, kterou mám, nezjistím jestli je to střýdavý nebo stejnosměrný proud ale o víkendu jsem to měřil a na střýdavý to dává 25V a na stejnosměrný 15V...