SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Potřeboval bych poradit, jakou plasmu vybrat. Nemám s tím žádné zkušenosti a potřebuju plasmu na 220 a řezat hlavně nerez cca 10mm síla. Přemýšel jsem o PEGAS 40 PLASMA PFC, Technology plasma 54 od Telwin a CUT 40. Jestli někdo víte o něčem lepším na 220, tak dejte vědět. Díky
Ten požadavek řezání nerezu 10 mm a současně omezení na napájení 230 V je velice tvrdý. Každý stroj na 230 V bude v takovémto případě pracovat v oblasti maximálního výkonu a to bude mít zdrcující vliv na jeho životnost. Všechny Vámi uvedené zdroje jsou výkonově velmi podobné a při pomalém postupu řezání vyhoví. Nejlépe vypadá ten PEGAS v uvedené verzi, ale oproti jiným zdrojům vyžaduje tlak vzduchu 8 barů.
Vybrat si musíš sám, můžu pouze napsat zkušenosti se svou plazmou Berlan (Čína). Připojení na 230V, dává 40 A, takže 10 mm ocel tak akorát zvládne. Řežu hodně, ale ne spojitě, přehřát se mi ji ještě nepodařilo. Jsem s ní spokojen. Důležité je při výběru myslet na náhradní díly hořáku. Já jsem toto kriterium docela podcenil. Nejprve jsem je těžko sháněl u našich firem a když se podařilo, cena byla ohromující. Tak jsem zariskoval a přes internet nakoupil přímo v Číně, za 50 USD mám zásobu na roky dopředu. Tolik moje poznatky.
Pokud chcete normálně řezat 10mm musíte mít plaznu minimálně 70A. To dá jedině 3f. zdroj.
Já navrhuju toto, ale cena je dosti jinde. Zase je to asi ta nejlepší plazma v této kategorii.
Hypertherm Powermax 45
chcete s kompersorom alebo bez? Lebo s kompresorom sú do tých 30A a bez môžu byť aj okolo 60A, ale tam sú už ine ceny. Ten s kompresorom stoja okolo 1000E, tie vacčie oveľa viac