SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Charon: To si opravdu myslíte, že Lídl v retrotýdnu prodávají opravdu výrobky jako byly kdysi? 😄 Už jste někdy něco koupil? Je to jen obal, uvnitř je stejná sr...a co se vyrábí dnes.
Offline
Varoku, koupil. Naivně jsem si myslel, že to bude dobrý, že se prostě někomu rozsvítilo. Nebylo a už to nikdy neudělám. Dle mého od převratu uzenáři usilovně pracují na tom, jak otruby a podobný hnusy ochutit, aby to připomínalo co nejvíce chutnou uzeninu. Při tom řešení je tak jednoduchý, prostě do výrobku dát to co tam patří a né náhražky, dát si s tím tu práci která je potřeba, dodržet technologie i za cenu času a větší pracnosti. A to platí u všeho, taky u sváru. Pokud se svár ošidí na přípravě, materiálu, technologii, práci a času, tak nikdy nebude pořádný.
Offline
Charon napsal(a):
..... Při tom řešení je tak jednoduchý, prostě do výrobku dát to co tam patří a né náhražky, dát si s tím tu práci která je potřeba, dodržet technologie i za cenu času a větší pracnosti......
To nezaplatíš. Takový výrobce se rázem stane konkurence neschopný a končí. Normální lidi to za tu cenu nekoupí, když vedle leží lépe vypadající výrobky s poloviční cenou byť nastavené chemií a šrotem. Zvláště v dnešní době masového ždímání peněz...Neni to tak jednoduché, jak říkáš. A to ještě žijeme v socialismu, kde je jídlo dotované, aby bylo dostupné pro všechny. (Základní předpoklad udržení moci, zřízení a "pořádku")
Offline
Starej zchromlej kůň k tomu bůček ze starý prasnice, cena surovin nízká, ale tak dobrá klobása na krámu nikdy nebyla. Jsme zase u norem, pokuď chce prvovýrobce prodávat produkty musí splnit XY norem ať se týká porážky, zpracování, výroby až po hajzly pro všechny "gendery". Najděte si všechny ty sračky do masnýho průmyslu, na navázání vody do masa, na "uzení" mokrou cestou.. Našel jsem si zemědělce co prodává maso ze 3q + prasat za lidový ceny, samozřejmě vše na černo. Luxus, bůček 15cm krásně vyzrálý maso ne to z mláďat jako na krámu.
Editoval alkoholik (05-12-2023 22:43:42)
Offline
j.bill: Přesně tak to je. jenže ta vysoká cena takhle vyjde, když se do toho započítávají všechny náklady. Mzdy lidí, odpisy, nájmy v prodejnách. jediná možnost, jak to získat levně, je , když to človk umí, si to udělat sám. vepřové půlky jsou dnes myslím za 50 - 60 za kilo. Rozbourané vepřové už vyjde tak za 15O za kilo, pokud není v akci. Klobáska, ve které je aspoň 120 % masa, vyjde potom na 250- 300 za kilo. Když někdo koupí ty vepřové půlky a udělá si klobásky doma, dělá to celý víkend, ale bez započítání vlastní práce a elektřiny a dřeva na uzení ho vyjde kilo klobásek tak za 80. Nižší cena uzenin než těch 250 v obchodech znamená, že něco ošidili.
A tak to je všude, i třeba v mašinách na svařování.
Offline
j.bill napsal(a):
...
To nezaplatíš. Takový výrobce se rázem stane konkurence neschopný a končí. Normální lidi to za tu cenu nekoupí, když vedle leží lépe vypadající výrobky s poloviční cenou byť nastavené chemií a šrotem.
Tak řešení by bylo - dát ke každýmu výrobku ceduli s popisem velkými písmeny, co v tom je. Nejlépe i s obrázkama . Ale na to by měl zájem akorát tak zákazník. Všichni ostatní v řetězci by se po ....
Offline
Já tomu rozumím, že není jednoduchý udržet kvalitu za rozumnou cenu. Kdyby to bylo jednoduchý, tak to budě dělat každý. Největší problém je, že cenu o pětinu navýší stát (což zrovna u potravin není moc fer k lidem který ho živí) a prodejce s chutí narazí co nejvíc bez ohledu na vstup.
Dělal jsem uzeniny pro sebe, není to těžký. Jenže když pak máte 20 kg a více uzenin, tak nastává problém se spotřebováním.
Pafíku, a ty se chceš dívat na obrázky podobné těm co jsou na krabičkách od cigaret? To by si už nikdo nekoupil, stačí že ted v těch blechách hledám ečka.
Editoval Charon (06-12-2023 09:23:17)
Offline
Charon napsal(a):
...
Pafíku, a ty se chceš dívat na obrázky podobné těm co jsou na krabičkách od cigaret? To by si už nikdo nekoupil, stačí že ted v těch blechách hledám ečka.
Ne, já je chci dívat na veselou krávu ( s vyznačeným místem, odkud je; sám poznám jen rib eye steak ), nebo napapaný prasátko, s tímtéž. Na cigarety taky nekoukám; nejspíš proto, že nekouřím.
Zákazníkům by to nevadilo, aspoň většině. Vadilo by to zpracovatelům a prodejcům. Místo éček by mohl být velký piktogram, třeba kupa hnoje. Nebo lebka se zkříženejma hnátama ... .
Offline
Kdysi jsme v zimě vyudili a špek a maso pověsili na půdu pod střechu a ono tam bylo na spotřebování až do podzimu. Jenže dneska jednak takové půdy nejsou, jednak jak to prošlo prvními letními horky, špek ztvrdnul a maso vyschlo a lidi by to dnes asi už nejedli.
Dneska to uzené tak zamrazit do mrazničky, jnže pořádně velká mraznička taky pořádně žere elektřinu, takže taky nic. Zbývá jedině mít doma hromady sklenic a zavařovat. Klobásky jsou zavařovat neo ukládat doi oleje velmi dobře, uzené maso jako polotovar by taky šlo, špek nejde.
Offline
Já dělám každý rok z 22-25 kg klobásy a ze cca stejného množství sleninu. Klobásy :
Uzené za studena. Po dozrání zavakuuji po přijatelných porcích a dám do mrazničky.
Offline
Radime, pamatuju si když jsem byl malý prcek, tak jsme jezdívali na chalupu a tam mívali pověšené ve spíži různé salámy, špek apod. Jenže kdysi byla kvalita uzenin někde úplně jinde.
Ale abych se vrátil k tématu. Všechno tohle není jenom o nastavení mašiny. Jde i o rychlost jakou vedeme hořák, jakým stylem vedeme hořák atd. Kolikrát se mi stalo že při úplně stejném nastavení, ale hořák měl pokaždé jiný sklon, měl jsem jinou rychlost vedení hořáku a svár byl pokaždé jiný. Tedy co se vzhledu týče.
Offline
Pafíku, veselou krávu ještě beru, ale fialovou krávu Milka jsem rozdejchával dost dlouho a do teď s ní mam problém.
Radime souhlas. Koukám podobné zkušenosti.
Famatere, přímo se mi sbíhají sliny. To nebude plný eček a hnusů. Jakou máš udírnu? Když to vyndáš z mrazáku a rozmrzne to, tak normálně za studena konzumuješ nebo to vyžaduje tepelnou úpravu?
Offline
Takovýho blba jako fialový bill aby pohledal . Zisk dnes v albertu stoupl na 187% . Jo to je ta dotace potravin . Pekař dostane za rohlík 1,60 a to v tom má elektriku, suroviny , práci , režii atd . Pak přijde podobný debil a bude žvanit o dotovaných potravinách , kdy v dojčlandu jsou při 3násobných přijmech ceny menší . Stejnětak poloviční cena energií .
Já nevím ,kde se ti volové rodí , jediná šance , že jsou to placení trollové . Každý vidí , jak to tady jde do p i č i .
Tedy jen zaplacení intervjůci si dovolí takovéhle kraviny napsat . Škoda , že neznáme jeho adresu , abychom se zeptali jeho mámy , např.
Offline
Nebo pro jistotu tady https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/ … cen-747214
Offline
A TEN CO NÁS TAM VEDE :
https://echo24.cz/a/HvXGc/zpravy-domaci … d=24725755
Offline
a ASI NEVYHRÁVÁME ....
https://www.securitymagazin.cz/zpravy/r … d=24716365
Offline
Bubu, vůbec jsi to nepochopil. Celé zemědělství v EU je DOTOVANÉ! Proto jsou vstupní suroviny pro výrobu potravin (a potraviny) levné. Pokud by tomu tak nebylo, ceny by byly úplně ale úplně někde jinde. A zklidni hormon, ať tu zas nějakou dobu vydržíš.
Offline
Je to kokot , kolik dostanou v jednotlivých zemích ?
Buď zvěstovatel a napiš to !!!
U nás dostane zemědělec prd a nejvíc si sami sobě nasypou germáni a žabožrouti .
To jsou ty hrozný žvásty 30 let , že pro všechny stejně . HROZNÁ HROZNÁ A HROZNÁ LEŽ a někteří idioti zde to ještě oslavují .
Ano , ať mají ve všech zemích EU všichni zemědělci stejnou podporu na hektar , na litr mlíka , na kilo jablek .
a ne že nás tímto od ráno do večera a od večera do rána okrádají . Všichni přemýšlející to vědí a jen serou v síni a bojí se , aby to nebylo horší .
ALE MŮŽU JE 100%NĚ UJISTIT , ŽE POKUD BUDOU SEDĚT DOMA A DRŽET HUBU , TAK TO BUDE JEŠTĚ MNOHEM !!!! HORŠÍ .
Offline
Celé zemědělství v eurosajuzu je dotacema pokřivené až zkurven.é. Dotujou řepku, tzv. energetické plodiny, trvalé travní porosty, úhory. Skončilo nebo se značně omezilo: cukrová řepa, brambory, ovocnářství, zelinářství, chov dobytka, prasat, drůbeže..... Ze státu z většiny (mořské ryby, banány a pomeranče jsme dováželi) potravinově soběstačném se z nás stala popelnice evropy a dneska už i předražená.
Offline
Za mě: dotace jsou špatné, ať jsou, kde jsou. Vyjma sociálního a zdravotního sektoru.
Bubu, už tady nestraš. To, že jsme kolonie, všichni víme.
Offline
Joe66 napsal(a):
Ale ten Eurobordelsojuz sa nie a nie rozpadnut
Římská říše se od dob zhýralých císařů, jako byl Nero a prudkého nárůstu přížívníků upadala a rozpadala se víc než 400 let. než její západní část padla. To je jen o nějaké století méně než předtím, společně s obdobím římské republiky, trvala.
EU od doby prvních společných dohod je tady pár desetiletí. takže bude nějaké desetiletí upadat, než se definitivně rozpadne. Je třeba vydržet.
Sice se do té doby stane svařování extrémně složité kvůli spoustě bruselských norem a regulací a bruselské posedlosti sodovkáčem, ale to se nedá nic dělat.
Offline
Radim > Totalni OT, nevim, jestli jen snis o navratu "vlady jedne strany" nebo ceho, ale kdo myslis, ze to prvni odskace, pokud zmizi stedry socialni system (a jakz takz vlada zakona)? Chlapi v plne sile? Jejich manzelky/deti/prarodice, proste "slabe kusy"? Nebo "barbari" (at to bude kdokoliv), kteri "znicili Rim", a kteri rozhodne nebudou mit zabrany se na tech "slabych kusech" zahojit?
Konec OT
Offline
Souhlas, dotace jsou zvrhlost. Nejde o zrušení dotací, ty at si klidně vypisuje kdo chce. Důležité je zrušit výběr peněz který pak na ty dotace jdou. Výběr peněz poškozuje fungující, životaschopnou výrobu a procesy. Stačilo by škrtnout na platbě za elektřinu vše co se netýká výroby a distribuce a hned by vstupy pro občany i průmysl byly mnohem levnější. Jenže by nebyly peníze na panely a podobné zvrhlosti co přes zimu nevyrobí ano to co potřebují pro svůj provoz.
Když nebudou peníze na dotace, tak nebudou ani ty dotace.
Editoval Charon (08-12-2023 08:48:09)
Offline