SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Neměl by prosím někdo typ na kvalitnější svářecí montérky? (Nemusí být mofos). V práci nám kupují tu parodii na mofos v Canisu a větší odpad jsem neviděl. Při běžném nasazení, tedy svařování a broušení vydrží s problémy půl roku a fasujeme je jednou za rok.
V mynulý práci jsme měli na montérky nasmlouvanou firmu. Každej jsme měli 3 komplety, tejdně svážely špinavý a vraceli vyčištěný, naimpregnovaný, vyspravený případně nový. Nevim na kolik to vyšlo, ale montérky a vůbec všechno tam dostávalo strašně zabrat, třeba hořák měl výdrž měsíc než shořel. Mofos do týdne zbělal a po měsíci se uplně rozdrolil.
Alkoholik: Právě že u nás montérky taky moc nevydrží, ty jiskry z broušení a svařování jim moc neprospívají.
Pafik1605: To nevypadá špatně, máte i osobní zkušenost?
Varok: používam už len zásteru, pretože tie bundy su sice celokožene, čo je zbytočne drahé a neprakticke pretože sa to perderie vždy na tom istom mieste, kvoli ktoremu potom vyhodš celé oblečenie, takže kožený chrbát mi je na nič, iba čo sa v tom poriadne spotím, takže obyčajné monterky a zastera sa osvedčili najviac.
Dokonca v lete mam iba šortky, tričko zasteru a dlhe rukavice. Asi to nie je OK z pohladu BOZP, ale používam to len doma, takže na vlastné riziko. Vo firme by asi neprešlo..
Doma mi o to moc nejde, tam mi stačí klasické montérky. Jde mi o práci
varok napsal(a):
...
Pafik1605: To nevypadá špatně, máte i osobní zkušenost?
Mám, ale jen s trikem s dlouhým rukávem. Kalhoty ani bunda nee. Triko dobrý, zajímavý je, že uváděj možnost 8x vyprat. Ale v nabídce ho Slanina nemá, tak netuším, jestli se přestalo dělat, nebo ho jen nikdo (kromě mě ) nekupoval.
Bundu(celokoženou) i kalhoty mám a za mně dobrý,jen co jsem shodil tak mi gatě padaly,ale to je drobnost
Ládes: A ty máš přímo ty Esab jako jsou v odkazu nebo jinou značku? Právě že nad takovýma taky uvažuju
https://www.voestalpine.com/highperform … imized.pdf
Nový sortiment Böhlera, pokud někde kupujete svařáky, můžete tam koupit i ochranné pomůcky.
Odkaz je na český katalog, na str. 44 to najdete i s tabulkou velikostí - a sedlo to i mě, s mojí postavou zázrak
Od Böhlera mám kuklu a velká spokojenost. I obalené elektrody od nich občas kupuju a totéž, nemohu si stěžovat. Záleží kolik takové montérky stojí.
Já fasuju tyhle a jsou super 👍
https://www.engelbert-strauss.cz/pracov … 47-47.html
A to vydrží i při každodenním svařování a broušení?
Nosím je každý den, svařuju, brousím a vydrží všechno. Za ty roky jsem vyzkoušel spoustu monterek, ale tyhle jsou nejlepší.
varok napsal(a):
Ládes: A ty máš přímo ty Esab jako jsou v odkazu nebo jinou značku? Právě že nad takovýma taky uvažuju
Přesně tyhle Esabácký.
Ládes: Tak asi je taky zkusím. Děkuji
myslím že budeš spokojenej kor za tu akční cenu mně tenkrát vyšly skoro jednou tolik(celokožena bunda bez par korun 3000 kalhoty kolem 2500)
Mám kožený hadry, s opravdové čínské krávy.
Berem to na sebe málokdy protože jsou těžké a blbě se v tom dělá.
Pravdou je, že tělo tímto chráněné nepřijde k vůbec žádné úhoně.
Cena z Alibaby nebyla nijak extra čínsky nízká, jen o trochu proti trhu tady v čr.
A celníci se trochu vzpouzeli - dovoz masa z číny, někdo jim ale vysvětlil že jde o průmyslový výrobek tak to po 14dnech pustili.
Ládes: Mě jde zatím hlavně o ty kalhoty. Ta napodobenina z Canisu vydrží stěží půl roku. Je to obyčejná tenká látka. Opravdové Mofosy co jsme měli na záklaďáku na učňáku byly těžké z hrubé látky, něčím naimpregnované, takže i samy zhášely jiskry a kuličky od svařování a broušení.
Jirko, ty to máš asi složitější, potřebuješ skákat po konstrukcích při jejich rozebírání. Já jen chodím kolem výrobku a stolu a svařuju. I při broušení a drážkování není žádná gymnastika
Kvalitní nejen svářečské kožené hadry bikescrown, možnost si vybrat vodní bůvol, bahenní bůvol, česká kráva... . Za ty ceny je to trochu škoda, to si radši popálím vlastní kůži v klasickejch modrákách s rukávem z rozemletýho a slepenýho koženýho odpadu.
Editoval alkoholik (02-12-2023 17:57:12)
Kdysi jsem.používal mofos v lete vtom je vedro v zime zase zima takze slabyho pul roku ok vydrzely 1-1,5 roku ale jak rikam nic moc pohodlneho ale fungovaly obstojne jen se nesmeli trhnout pak se paraly .
Pokud se clovek pohyboval vcelku to slo kdyz byla prace v sede tak navic zastera a rukav+na palení kamaše)
.Po zmene zamestnavatele jsem fasoval s kolegou rocne dvoje obyc monterky k dispozici byla poradna zastera (ne ty bile chlupate slisovane myši ocásky)+ svařecske textilni rukavy(lehke vydrzi rok i vic a i v lete dychaji).
Kazdopadne zakladem je poradna zastera (pokud nelezes po konstrukcich)
jj zástěra je vynikající věc, co máš pod tím je pak jedno.
Ve vojenských výprodejích bývají starodávné kožené monterky, ty mám taky, v tom ale jde pouze stát u ponku.
Ty jsou asi z hrocha.
kožené? hele neznám,zkus nahodit nějakej link.S kůží je problém když zmokne nebo propotí se a pak zprudka uschne.pak je to plech
Jsem zvědav, jestli to někdo bude skutečně za ty peníze používat.
Kůže by se měla průběžně promazávat, aby neztvrvrdla.
Radim napsal(a):
Jsem zvědav, jestli to někdo bude skutečně za ty peníze používat.
Kůže by se měla průběžně promazávat, aby neztvrvrdla.
Já je třeba mám skoro 10 let pravda používám je spíš když je opravdu "velké svařování" nebo zima(kalhoty jsou dost tlustý) Promazávání kůže jsem řešil taky,ale nepodařilo se mi dopracovat k přípravku který by výrazně nesnížil její ohnivzdornost.