SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ta keramika sklouzne po te trubce,.... Ujede no, nemyslim ze se vymontuje, je to tlačením nebo náklonem nebo čím ??
Máš skutečně správnou keramiku ke správné TIGové pistoli? Fotografie by mohla pomoci.
Ano to je vše ok, ale myslim pri tom pohybu pri svařování ujede ruka,.... Fotografie by nepomohla spíš video
Radim napsal(a):
Porovnávat to přes průměrné mzdy je trochu laciné, protože hlavně věci každodenní spotřeby byly za socíku k tehdejší nízké průměrné mzdě i příslušně levné. Takže za stejný podíl průměrné mzdy se tehdy pořídilo řekněme 3/4, polovinu věcí než by se pořídilo dnes. Rozhodně ne desetinam, dvacetina toho, co by se pořídilo dnes.
A co se týká kurzů, v ceníkách svářečských škol, které jsem viděl, jsem žádné přezkoušení za 500 nenašel. Všude je minimální "kurs" třídenní školicí kurs, kde těch 2000 za jeden kurz je dost reálná cena. Pravda, uhradit toto v jednom případě není problém. Kdyby ale takhle člověk přistupoval ke všemu, co si pořizuje, brzy by i v případě nadprůměrného platu platu byl v minusu.
Asi všichni známe dětský zavírací nožík "rybička",ten stával v 80.letech 4 kčs.Dnes tuhle "rybičku"(výrobně zjednodušenou dá se říct ošizenou) koupíte v rozmezí 89 -139Kč....Rohlík stával 40hal.,za rovnou stokorunu bylo třeba 12 litrů benzínu speciál,nebo třeba rovné kilo šunky.Krabička Startek 4 Kčs,dnes 136.Lahev Rumu 50Kčs,žvýkačka Pedro 1Kčs,Na ledňáčka mi dávala babička korunu.Obrázek o tom jak se změnily ceny jednotlivých typů zboží a komodit ve vztahu k platu si může udělat každý sám.
Joeker napsal(a):
Ano to je vše ok, ale myslim pri tom pohybu pri svařování ujede ruka,.... Fotografie by nepomohla spíš video
Cvičit trénovat najít si stabilní pozici a ruku si o něco opřít.
jirkati, díky za krásný souhrn ke svařovacím předpisům. To by se mělo vystavit někde na začátek, moc zajímavé informace.
Mít papíry na něco je vždy lepší než je nemít, vždy je můžu zatajit (a pokud mi na to nepřijdou) tak jsem na tom stejně jako když je nemám. Tudíž mám dvě možnosti na místo jedný.
K uvedenému příkladu se shořelou dřevěnou boudou a autem v důsledku svařování mam obavu, že dotaz na papíry byl jen první ze vstupních osvědčených otázek jak to přesunout výlučně na někoho. Ono soudu je jedno kde je pravda, první se hledá jednoznačné pochybení a podle toho koncipují svoje úkony společnosti aby nemusely platit. Dálší otázka by byla zda měl v boudě hasicí přístroj a nechť na něj předloží platnou revizní zprávu. A tak dále.
Stačí se podívat po příjezdu policie k automobilové bouračce a zajištění aby se nebouralo dál (většinou zastaví provoz na silnici) na průběh úkonů: vyberou doklady, udělají testy na alkohol, .... Nic z toho nemuselo mít vliv na vznik havárie, ale plně stačí na to aby byl znám viník.
Kdyby ty kurzy, papíry na svařování k něčemu pro doma byly, šel bych, ale mají cenu jen pro možnost se tím živit. Jinak chápu, 2000Kč za 3 dny je v peněžence znát a pak 500Kč za dva roky. Jenže to je prkotina, 3 denní kurz v IT je minimálně 30tisíc a tak je to jen o úhlu pohledu a k čemu je to dobrý.
Je třeba cvičit, cvičit a používat to. Pak i sváry budou co k čemu.
Joeker, pokud se opírá hubice o svařenec, tak se pohyb provádí tak, že se hubice po povrch "odvaluje cik cak". Používá se hlavně u koutových svárů, V svárů, provádění kořene a (kejvačka) při svařování bez přídavného materiálu. U koutových a v svárů je hubice opřena ve dvou bodech a nemůže sklouznout. U "tenkých" trubek při svařování jednou vrstvou, je výhodnější hubici neopírat a najít pohodlnou pozici umožňující potřebný pohyb hořáku a kontrolu sváru. A cvičit cvičit,