SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
doma mám klasickou svářečku s elektrodou.
Často vidím na FB ukázky sváření svářečkou, která ma uprostřed jen tako
vý hrot. Pidle videa se s ní možná jen sváří po bodech. Pokusím se ještě nějak vložit obrázek (screenshot). Nevíte prosím jaký je to typ svářečky? Sváření s ní vypadá velmi snadné.
https://ibb.co/zJrrS0w
Editoval mitr (12-06-2021 06:30:28)
Mitr - to co je na obrazku je len koniec horaka zvaracky typu MIG/MAG, to tenke uprostred je zvaraci drot. Tu ide pravdepodobne o zvaranie pomocou ochranneho plynu CO2, kedze zda sa na obrazku zvaruju beznu ocel. Cize hladaj na nete alebo tu na fore MIG/MAG zvaracky. Za vtipny peniaz a pritom vybornu kvalitu su Ideal Tecnomig 212, Spartus a aj dalsie… Tu sa docitad o zvarani viac: http://www.airproducts.sk/~/media/Files … f?la=sk-SK
Mitr: To co jste dal obrázek není hrot, ten bývá u TIG mašin. Ten hrot je wolframová elektroda, mezi ní a materiálem hoří el. oblouk, ale ta elektroda se netaví a musí se přidávat materiál. To na obrázku je drát, který se pomalu odvíjí z cívky uvnitř svářečky a slouží jako elektroda i přídavný materiál současně.
Díky moc za reakce, pořád pokukuju po "Ideal Tecnomig 212", ale protože jsem amatér. Nevíte prosím o mějakém online kurzu, kde by se ze začátku člověk naučil dobře všechny základy, rozdíly atd? Jsem fakt amatér, co si doma něco max svařil klasickou svářečkou ...
Nejlepší je zajít do Svářecí školy někde poblíž bydliště a do 5000Kč absolvovat Zaškolovací kurz. Je to nejrychlejší cesta a kurz trvá 3-5dní.
Diky, zkusim se poohlednout. Jinak dodam ze pracuju v IT, tohle bych mel jako konicek, ale fascinuji me ty vysledky, co lodi s tim umi a moznost doma si takhle sam vyresit cokoliv.
Jasný, to není problém.
V zaškolení dostaneš základní rozhled a první "jak na to".
Pak už jen musíš vařit.
Ideální je vymyslet si něco užitečnýho, jednoduchýho a zkonstruovat to. Ideální zdroj materiálu je šroťák.
Když investuješ čas, tak je dobrej výsledek nevyhnutelnej i v amatérský praxi.
Tak jsem ji poridil, mam ji doma, zvladl jsem akorat namotat drat ale dal moc nevim co s tim.
Potreboval bych privarit aktualne zavitovku 8mm na Icko 160mm, ale nevim vubec co s tim jak delat jak spravne zapojit plyn, jestli se davkuje sam ... jestli pouzit + nebo - svorku jako druhou?
Dam to nejak takto narychlo, kdybych dnes potreboval neco svarit nebo mam radsi jeste starou klasickou svareckou?
Se svými znalostmi nejlépe přivaříš závitovku M8 na íčko 160 tak, že uděláš do íčka díru 6,5 mm, vyřízneš závit M8, zašroubuješ závitovku a pojistíš kontramatkou.
No hele. Taky dělám v IT a taky jsem si koupil MIG svářečku a ani jsem předtím nikdy nesvařoval s elektrodou.
Na všechny tvé otázky by měl odpovědět manuál ke svářečce.
A jestli jsi koupil Ideal Tecnomig 212 jak jsi o tom mluvil, tak to má synergii. Tam jen nastavíš základní parametry, jako použítý plyn, drát a pak jen měníš tloušťku svařovaného materiálu a svářečka si nastaví parametry sama.
Na youtube je toho hafo jak svářet mig/mag.
Koupě svářečky je polovina nebo možná jen pětina toho, co je k svařování třeba. Zbytek jsou "zaškolené ruce", které to umí. Takže je třeba všemožně studovat a zkoušet, potom studovat a zkoušek, potom studovat a zkoušet...
Mitr, napis odkud jsi. Nejlepsi bude kdyz se u nekoho z okoli stavis a okouknes co a jak
dracekvo napsal(a):
Na všechny tvé otázky by měl odpovědět manuál ke svářečce.
Ja jsem teda podobne "postizenej", a manual od svarecky moc nepomohl, ono nepomohlo ani moc hledani na internetu (nejsem typ, co je v klidu, kdyz si precte, ze pod CO2 nejde sprchovat, ale nemuze najit proc).
Co me ale hodne pomohlo k teorii bylo procist prispevky pana Jirkati a hlavne jim odkazovane diplomky, za kterezto moc moc dekuji, cloveku, co neni z oboru, se clanky opravdu "k veci" hledaji ne zcela snadno.
A pak uz jen natahat do dilny bordel a hrat si na nem, bez toho to nejde.
Včera jsem to zkoušel, letel z toho drat a jen to prsklo
Manual mi nepomohl v tomhle vubec, aspon teda tu parstrankovou ceskou vec co jsem k tomu dostal.
Jsem z Pardubickeho kraje okres Svitavy, kdyby byl nekdo ochotny si na me najit cas za uplatu samozrejme a treba pulden mi venovat a vysvetlit jak se co svaruje s ruznyma metodama a idealne i tuto svarecku ... tak bych byl vdecny
Rad bych klidne prijel s vybavenim
Případně jestli máte prozatím prosím někdo odkaz na nějaké šikovné video, jak s touto svářečkou začít.
jouda74 napsal(a):
Ja jsem teda podobne "postizenej", a manual od svarecky moc nepomohl, ono nepomohlo ani moc hledani na internetu (nejsem typ, co je v klidu, kdyz si precte, ze pod CO2 nejde sprchovat, ale nemuze najit proc).
To uz je ucivo stredni skoly, do toho se muzes poustet, az odbydes skolku (zapojeni kabelu a hadic) a zakladku (par svaru, co ani neupadnou ani tam nebude propalena dira).
Jinak ta 212 mi prijde docela blbuvzdorna (treba bez problemu dala, kdyz plyn byl smeska a nastaveny CO2), pokud to "prskne a nic", tak tam podle me bude nejaka zasadni bota - spatne zacvakle kladky (neposouva to drat, prijde mi nejpravdepodobnejsi), spatne vybrany plyn (zmackni domecek a zacni od zacatku), prehozene kabely (horak ma byt na +).
Pokud je vsechno ok a nastavim na synergii rekneme 2mm, tak to proste svarovat musi i kdybys nechtel...
Editoval E-Ryc (10-11-2023 11:06:29)
Nechybí třeba průvlak?
Stránky: 1