SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj chlapi,
svařil jsem si "kovanou" mříž z polotovarů, ale jsem tak trochu jsem bezradnej, jak hezky zabrousit sváry. Jsou tam 90° a méně kouty, často i méně než 30° a všude mi vadí ty kovářské kudrlinky (teď nevím, jak jim říkají), které vystupují nad plochu mříže, kroutí se do rohů atp.
Používáte nějakou vysokorychlostní, modelářskou brusku?
Je tam toho poměrně hodně, tak klidně zainvestuju do vybavení.
Díky
Já používám fortunu - přímou brusku Narex EBD 30-8 E s karbidovými stopkami.
Vybral jsem tuto brusku, protože mám s Narexem dobrou zkušenost a tato byla zrovna za dobrou cenu (3tis.Kč nová) na Bazoši.
https://www.aliexpress.us/item/10050036 … pt=glo2usa
Hm, dodatečně se takové věci blbě řeší. A bez pořádných fotek atd se k tomu i blbě konkrétně vyjadřuje.
mně zaráží proč svařovat kovanou mříž namísto nýtování a sponkování.
Taky bych rekl, ze fortunka (prima bruska, at uz elektricka nebo vzduchova) je asi jedine rozumne pouzitelne reseni. Modelarska ("Dremel") je na to podle me slaba, pokud "je toho hodne" (o cene nastroju nemluve).
Ládes: Potřebuju dvě mříže na zahradní domek, takže se určitě nebudu učit klasickou kovařinu. Chtěl jsem si to vyzkoušet a manželka si něco vymyslela.
davidma: Díky za tip.
K té přímé brusce jsem taky došel, ale nedokážu odhadnout, jak velký výkon musí mít. Od 750W už jsou dost drahé.
dede napsal(a):
K té přímé brusce jsem taky došel, ale nedokážu odhadnout, jak velký výkon musí mít. Od 750W už jsou dost drahé.
500W z Lidlu za 750,-Kč ti na dvě mříže stačí.
Ty běžné Narex, Makita apod. mají myslím kolem 400W.
Ty hlavně nemysli a radši čti a uč bez nesmyslného kecání . Jak ti napsal bourač , zatím umíš prd !
davor napsal(a):
dede napsal(a):
500W z Lidlu za 750,-Kč ti na dvě mříže stačí.
A pak utavit a nechat si vrátit prachy, ale když už bude doma? tak najde snad i další využití. Kdysi jsem měl na takovýhle práce různě tvarovaný sekáče z ložisek, ale je to piplačka a fuška.
Ládes: "mně zaráží proč svařovat kovanou mříž namísto nýtování a sponkování."
Protože cena, kolik by stála mříž na okno metr x metr? Probíjená nejtovaná, všechny prvky dělaný růčo klidně za použití bucharu?
Editoval franta zelmont (31-10-2023 19:50:51)
Stránky: 1