SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 16-10-2023 19:57:07

zochrik
Člen
Registrovaný: 16-10-2023
Příspěvky: 1

ESAB REBEL EMP 205 AC/DC CE

Zdravím,
Dlouho pokukuji po téhle svářečce ale jelikož to není zrovna levná sranda, tak mě zajímají něčí zkušenosti sní, proto se obracím zde do fora.
Chtěl bych ji používat převážně na TIG ale líbí se mi že umí všechno (údajně).
Proto bych chtěl poprosit jestli sní má někdo zkušenosti o názor na ni. (na netu toho recenzích není nic.)
PŘEDEM DĚKUJI smile

Offline

 

#2 18-10-2023 00:58:02

voraleks
Člen
Místo: Brno
Registrovaný: 24-02-2018
Příspěvky: 6

Re: ESAB REBEL EMP 205 AC/DC CE

Zdravím.
Osobně jsem po téhle svářečce také dlouho koukal, asi od roku 2017 nebo 2018 kdy jsem ji objevil. Chtěl jsem jí také kvůli TIGu.... ale k věci,  měl jsem možnost ji vyzkoušet cca v roce 2020 a to jen TIG na hliníku. Za mě hezky zapalovala, držela stabilní oblouk. Nastavení parametrů logické a vše fungovalo tak jak mělo. Nicméně jsem ji zkoušel asi jen 30 min. takže pocitově fajn stroj. Tehdy mi tohle odzkoušení umožnila firma OK Weld v Brně,  kdysi jsem u nich kupoval   Esab caddy mig c200i a obchoďák byl fajn komunikativní člověk, kterej si zapamatoval, že koukam i po TIGu ( a měl jsem dotazy právě na tu 205ku) a když jim přišla skladem tak se mi ozval, jestli nechci nezávazně vyzkoušet. Nakonec jsem nekoupil, přece jen cena byla dost vysoka ( i když mi udělali dost zajímavou nabídku), ale prostě v té době jsem měl jiné výdaje a hlavně je to pro mě jen koníček. Nakonec jsem dopadl tak, že jsem měl štěstí na super cenu na Jasic E202, ale to je jiný příběh. Ale zpět k te 205 AC/DC , dnes bych asi nebral...respektive pokud má byt primárně jen TIG a MIG/MAG nepotřebujete asi bych volil jiný model - myšleno samostatný TIG a ne multifunkci. Pokud to berete jako plus, že je tam MIG/MAG tak OK.... Jen pozor na vybavení, respektive obsah balení. V americe se mašina dodává skoro se vším, co člověk na začátek potřebuje....teda kromě kukly a láhve s plynem. Pro evropu je ale balení osekané...takže tam není redukční ventil, ale hlavně tam není pedál a teď se omlouvám,  už si nevzpomenu za kolik mi ho tehdy vyčíslili ale rozhodně to nebylo pod 5 tis. Jo a ještě jedna věc, v režimu TIGu ta mašina nemá funkci SPOT, což třeba mě,  po zkušenostech s Jasicem, by bylo něco, co by mi chybělo. Jinak třeba na youtube je spousta recenzí,  ale převážně z Ameriky, takže v angličtině.

Editoval voraleks (18-10-2023 01:07:11)


ESAB Caddy MIG C 200i ; Jasic TIG 315P AC/DC E202
Plazma Parkside PPS 40 B2 ; Herkules I 130A MMA
Kukla OPTREL panoramaxx CLT

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče