SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravim,zacinam svaret a koupil jsem si svoji prvni svarecku. Chci se zeptat,kdyz otevru lahev jeden budik ukazuje tlak v lahvy a druhy prutok. Ten na prutok,ale jde okamzite do maxima,ikdyz mam regulator uplne vytoceny. Pri utahovani je rucicka porad na maximu,jen pri zmacknuti pistole ukaze prutok. Kdyz chvili nepracuji tak si ufukuje,je tohle normalni?
Doufam ze to je srozumitelne 😂
Tohle je nenormální. Tlak v láhvi se vám dostává do nízkotlaké části. Ventil je potřeba rozdělat a vyčistit, zejména uzavírací element.
Je to nove,tak reklamovat nebo to rozebrani neni slozite?
Kari napsal(a):
Je to nove,tak reklamovat nebo to rozebrani neni slozite?
Rozebrat to není složitý; složitý je to pak dát dohromady. Je to tlakové zařízení, musí se nastavit, aby to ukazovalo správně.
Jestli je to nové, reklamovat.
Ono u čistého CO2 po nějaké době jde ručička průtokoměru nahoru, ale postupně jak se RV ochlazuje. Jestli vám ta ručička vyletí na max. ihned, asi je redukční ventil vadný.
Reklamácia určite.
Podla mna je problém v tom že sú "redukčné ventily" a "redukčné ventily".
Sú na rovnaký plyn a jeden kúpiš aj za 30€ a iný kúpiš za 60-70€
Tam ja vidím problém = v nekvalitnom výrobku. Aj ked tu nie je spomenutý model, tak si myslím že to tak bude, pretože s najväčšou pravdepodobnosťou bol zakúpený nejaký "zvýhodnený set" a tam presne také dávajú
Tu sa neoplatí velmi šetriť, lebo aj ked CO2 plyn nie je drahý, tak ked hodiny netesnia a časť uletí, tak drahý je...
Reklamace, nevrtat se v tom a vrátit. Po dobu reklamace požadovat půjčení jiného kusu.
" Ten na prutok,ale jde okamzite do maxima,ikdyz mam regulator uplne vytoceny. Pri utahovani je rucicka porad na maximu,jen pri zmacknuti pistole ukaze prutok. "
Presne toto mi zacal nedavno robit moj CO2 budik. Nieco sa v tom regulatore zaseklo, rovno som ho vyhodil do srotu Ak ho mas novy v zaruke, tak ziadaj vymenit.
Mne sa stalo to isté.
Tekutý CO2 sa dostal do redukčného ventilu a zmrazil tam jedno tesnenie , ktoré sa pod tlakom rozdrvilo.
Možno by som sa zameral aj na fľašu (či to nieje napríklad obyčajný hasičák CO2 so stúpačkou ).
Po výmene redukčného ventilu by sa to mohlo znova zopakovať.
Príp. by som asi ešte skontroloval , či sa na regulátore nevytvára námraza .
Editoval m.evil (04-10-2023 18:31:55)
Redukční ventil je dost jednoduché zařízení. v mnoha případech ho stačí pouze rozdělat vyčistit a složit.
To postupné stoupání ručičky průtokoměru mi dělá i u větších 20L láhví, které nejsou hasičáky.
Ten budík co ukazuje "průtok" ve skutečnosti ukazuje tlak v nízkotlaký části r v důležitý je průtok v hubici.
Samozřejmě "ufukující si" budík je vadný, třeba jenom nečistota v záruce reklamovat po rozebrat vyčistit případně zalapovat nebo poslat na repas.
V práci na magovce mi v klidu ukazuje 20L/min při vaření/testu 12L/min průtokoměr na hubici ukazuje 15L/min. na tigovce neukazuje nic protože nemá ručičku.
Jedinný směroplatný je to co naměřím průtokoměrem na hubici.
Editoval alkoholik (05-10-2023 16:47:48)
alkoholik napsal(a):
Ten budík co ukazuje "průtok" ve skutečnosti ukazuje tlak v nízkotlaký části r v důležitý je průtok v hubici.
Samozřejmě "ufukující si" budík je vadný, třeba jenom nečistota v záruce reklamovat po rozebrat vyčistit případně zalapovat nebo poslat na repas.
V práci na magovce mi v klidu ukazuje 20L/min při vaření/testu 12L/min průtokoměr na hubici ukazuje 15L/min. na tigovce neukazuje nic protože nemá ručičku.
Jedinný směroplatný je to co naměřím průtokoměrem na hubici.
To není až tak úplně pravda. Skutečný průtokoměr u redukčního ventilu ukáže stejný průtok, jako ten ruční kontrolní na hubici. Je to také sloupec s ryskami a ukazatelem je kukička. Na obrázku je to ten vlevo dole (CO2)
Samozřejmě, ale už jsem ho v praxi 15let neviděl.
Maj dnešní moderní svářečky výstup pro ohřev co2? třeba fronius TPS320i nemá.
Ze všech zdejších příspěvků je postatná jen jedna věta v #13.
"Jedinný směroplatný je to co naměřím průtokoměrem na hubici"
Průtokoměry s budíkem na výstupu ukazují v 99,9% slušně řečeno nepřesnosti (přesněji nesmysly).
alkoholik napsal(a):
Samozřejmě, ale už jsem ho v praxi 15let neviděl.
Maj dnešní moderní svářečky výstup pro ohřev co2? třeba fronius TPS320i nemá.
Ja si ho predevcirem objednal. Akorat variantu na argon.
https://www.svarovacka.cz/redukcni-vent … rutokomer/
Mám na CO2 ten nejlevnější redučák za cca 600Kč. Účel plní, ale aby pouštěl 8l tak musí být nastavený na 12L. U levného zboží je přesnost vyjímka.
Ani ty hodně drahé neukazují přesně. V práci máme budíky za minimálně 3000 a taky ukazují jinak než trubička u ústí hubice