SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Autoklempíři, když vyvařujete auto předělané na plyn, řešíte to nějak speciálně? Jde mi např. o to:
1.zavíráte nádrž s plynem a vypouštíte vysokotlaké vedení? Většinou je totiž trubka vysokotlakého vedení upevněná za spodním lemem prahu a je tedy potenciálně blízko pracovního místa.
2.řešíte nějak speciálně kam dát zemnící kleště (jako co nejblíž místa vaření) kvůli "bludným proudům"...?
Prostě, přistupujete k autům s plynem jinak než začnete vyvačovat?
Díky
Toto už není legrace, ať už jde o benzín nebo o plyn, znám případ kdy k výbuchu došlo a bylo z toho úmrtí. Vím, že s plynem to půjde těžko ale zvažoval bych odstranit pohonné hmoty po dobu svařování. Dokud se něco nestane, tak je to v pohodě a spousta lidí vám bude říkat, že se nic nestane. Jsem zvědav kdo s autoklempířů se k tomu vyjádří a hlavně jak.
Spíš normální klempíra by ti řekl, že to dělat nebude.
Plyn jsem nějakou dobu montoval. Taky jsem viděl hořet motor auta s plynem. ( byla to Š100). No a nádž zůstala naprosto chladná. Motor chytil od vypadlé trubky benz. čerpadla. Tedy pro mně.. LPG je těžší než vzduch, tedy klesá. Dokonalé větrání, vypnout vývod od nádrže atd... pokud se bude vařit blízko trubky, není nic jednodužšího ji odšroubit a dát bokem. A dál bych se toho nebál. Sám si budu na plynovém voze dělat pár svarů. Takže jestli přežiju, dám vědět. Svařoval jsem již autogenem, nyní CO2. Nejsem svářeč, jen to dělám pro sebe. Takže mé svary nikdo nikdy nehodnotil. Pro mně je podstatné, že drží. Ale co se týče LPG, tak mně to zatím nějak extra neomezilo. Ale zdeší profíci se mnou pochopitelně nemusí souhlasit. Se svarem jsem amatér. Ale můj názor- větrátí a opatrnost a mnělo by to jít.
Som klampiar a sam mam v jednom aute lpg auto je starsie ale v top stave.
Ak by prislo na jeho opravu alebo renovaciu nevidim problem v demontazi nadrze z auta.
Jedina spravna volba ako pri plyne tak benzine alebo nafte.Absolutne nezalezi na druhu pohonu...
Nieco podobne riesim v tieto dni prerabam rozvod vody a zemneho plynu v dome.
Tiez nezvarame pod tlakom uzatvorime vypustime az potom rezeme zvarame o pod...