SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,
hledám do své malé garáže nějakou svářečku, která bude umět tig + mig/mag. Tigem občas potrebuji svarit jak hliník, tak i nerez a zase magem klasiku černý železo. Uvítám proto nějakou kombinovanou - jsem i limitován prostorem.
Rozpočet ideálně do 10000,- ale je možný i 15000,-.
Mockrát děkuji za Vaše zkušené doporučení.
Tak na to zapomeň.
Nehledám nějakou profi. Nebudu vařit materiály o nějaký tloušťce 10mm apod
Mig/mag + ACDC Tig nenajdeš žádnou.
https://www.naraditechnik.cz/IDEAL-EXPE … m-d709.htm
https://allegro.cz/nabidka/svarecka-mig … yId=259800
Ok, a co když bych vybral odsud nějakou tigovku za 7k a cocko taky za 7k?
https://svarecky.heureka.cz/f:15184:24981995,42463805/
Vim, jsou to levný a asi nejsou nejlepší. Ale nemám to fakt na podnikání a 50k za svářečku si teď nemůžu dovolit. Ale věřím, že i u těch levných se dá najít i něco obstojneho. Btw. spíše bych chtěl na doma tigovku než cocko, tak třeba 10k za tigovku
Tak bys měl dvě sr...čky za 14k dohromady
Respektive AC TIG za 7k stejně nebude.
Co třeba tahle? https://svarar ena.cz/cs_CZ/p/Svarovaci-invertor-Sherman-DIGITIG-216P-ACDC/414 odkaz rozpulen aby to nebylo bráno jako priblbla reklama...
Editoval tomone (20-07-2023 22:06:31)
Bože zase reklama .
Ale prd reklama... Hledám nějakou svářečku do garáže ty reklamo... Se ptám před nákupem zkušenějších
Za ty peníze nic slušného v setu nekoupíte. Za 15 trošku slušnější Mig/Mag, ale jen mašinu, ne celý set a AC/DC mašinu musíte hodně přitlačit. Tam pod 20 asi nic nepůjde.
Myslim, ze ze zdejsich profiku ti v tehle cenove kategorii nikdo nic nedoporuci (a celkem chapu proc, to je proste kategorie mimo jejich zajem).
Takze pokud je ten financni limit pevny (prijde mi pomerne nizky, ja nakonec koupil vicemene za 14 kazdou, ale to samozrejme musis vedet ty, co penezenka dovoluje), sjel bych spis nejake recenze na Parkside, Pantermax,... na youtube.
Jasne, ty recenze nebudou 100% spolehlive, ten clovek to vetsinou dostal zadarmo resp. za udelani recenze, tak muze kritizovat jen primerene. Ale da ti to nejakou predstavu, jake ty stroje maji limity... A kdyz to chcipne, Lidl/Parkside ma tusim 3 nebo 5 let zaruku a, co lidi pisou, v pripade problemu vraci prachy bez remcani. Ja mam par aku kousku z cerne rady a zatim drzi (za profi zatez mluvit nemuzu).
Editoval E-Ryc (21-07-2023 07:57:04)
Kdyz uz tak nekupuj absolutni dno typu jedno-peklo güde parkside telwin a pod jsou jen k nasrani!!!Nekde loni nebo předloni byl u me chlapik z jineho fora se svareckou shermen dualpuls cca za 16 litru a svářela velmi pěkně! Pokud by clovek netrval na tigu ac/dc (tahle svarecka umi i hlinik. Mig) tak by doma bohate stacila (dava i metodou Mag nerez).
Pokud by byl potreba Ac/dc tig tak si priprav od 15 -50 litru
Ani v jednom pripade nemluvim o profi strojich tam se pohybuješ od 50 litru výš!!
E-Ryc: Já nepsal o profi mašinách, tam je cena tak 3 krát vyšší za základ. Ale jak koukám kolem sebe, tak ty úplně nejlevnější mašiny, no nevím. Sice ten Parkside má známý, ale že by to bylo nějaké dělo? Ale za ty peníze na domácí prskání asi dobré. Stojí kolem 6500,- kč? Ten Pantermax bude podobná hračka, ale cenu nevím, kolem 10000,- kč? To už bych raději zajel k Chobolovi a zkusil něco koupit tam, Filex, Jasic apod.
Editoval varok (21-07-2023 17:44:19)
Podle prvotního zadání "která bude umět tig + mig/mag. Tigem občas potrebuji svarit jak hliník, tak i nerez a zase magem klasiku černý železo" vychází nejlevněji ten číňan Spartus v odkazu za 33 687 Kč, v podstatě za to samé čína z dalšího odkazu Ideal za 33 990 Kč, potom čína Magnum o 10 víc: https://www.svarecikukla.cz/multifunkcn … rgy-i-mma/
No a pořádná je asi ESAB: https://www.siweco.cz/svarovaci-technik … e-i-hlinik
Editoval autocross (21-07-2023 16:56:45)
já to vidím tak, že pro amatérské použití je třeba vypsat svářečky, které papírově splňují požadavky. od těch nejlevnějších vykostovaných šuntů po ty nejdražší s největšími schopnostmi, které "svaří všechno". Najít interval cen, od těch nejlevnějších po nejdražší a optimální svářečka pak bude někde ze strany těch levných asi v jedné čtvrtině až třetině toho cenového intervalu. Pokud odložené peníze nestačí, tak je třeba snížit pořadavky na svářečku a udělat to znova.
Pro profesionální použití ve firmě by potom optimální cena mohla být z druhé strany od toho intervalu, čtvrtinu, třetinu, možná i polovinu od maximální ceny dolů.
Co se tyka ac/dc tiga nejlrvnejsi co jsem nasel (315 A)(ono cokliv pod 250A na hlinik nema smysl kupovat krom jineho je potreba i vodou chlazenej hořák!!!).
Tak jsem koupil stamose cca za 22 litru a na vážné svářeni je to v pohode.
Je to reklama, stáe platí Radimovo :
Ptát se tady je dost hloupost. Pokud tady má někdo zkušenosti s nějakou svářečkou, je to obvykle jen jeden kus , maximálně dva jednoho typu či výrobce a to absolutně na nějaké odpovídající hodnocení svářečky a doporučení ke koupi nestačí.
Nějaký smysl má maximálně doporučení opraváře, který jich za rok opraví minimálně desítky kusů, ale zase ti opravují jen značky, se kterými má jejich servis smlouvy a jiné obvykle ne.
Jediné odpovídající hodnocení vidím ve značkách a typech svářeček, které se prodávají ve světě hodně víc nad tisicovými sériemi a kde jsou tak dostupné uživatelské recenze v počtu aspoň desítek. Takže je třeba se na internetu z České republiky nejspíš vypravit do světa a chytat tyto věci nejspíš v angličtině, protože na svářečky je český trh malý. Zase ale pokud příslušný prodejce uživatelské recenze nefalšuje, to se zdálky pozná hůř než u prodejce v ČR.
Vybírat jen v ČR je dost riziko a má smysl tady spíš prověřovat značku a její prodejce, jak jsou ochotní a schopní provádět záruční a pozáruční opravy než jak je dobrá nějaká konkrétní svářečka.
Nebo prostě použít metodu "ruleta", vybrat jeden podle údajů solidní typ a koupit tam, kde ho nabízejí nejvýhodněji. Ono prodejce nejvíc prosperuje, když prodávané produkty fungují a většian prodejců toto respektuje. Vysloveně šmejdi jsou většinou prodejci až tehdy, až když jim finančně teče do bot a musí ždímat všude možně a na všem, aby nezbankrotovali.
Jednoducho sa vrátila doba predražených šmejdov.
Za slušný peniaz sa nič dobré nedá vybrať .
m.evil napsal(a):
Jednoducho sa vrátila doba predražených šmejdov.
Za slušný peniaz sa nič dobré nedá vybrať .
Všechno jde nahoru; tuhle jsem koukal do faktur.
V roce 2016 jsem koupil ve slevě v unimaxu pilu BS128 za 11800,- s DPH. Před týdnem mi přišel leták, tatáž pila ve slevě 21800,-.
Takže spíš se dá říct, že doba, kdy jsme měli na kvalitní vybavení, je už zase pryč ....
No já to Multipro platil asi 38, takže dneska stojí míň. Ale to se nebavíme o kvalitě, jen o tom nejlevnějším co existuje.