SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, mám plocháč 4mm, do něj jsem vyvrtal 10mm díru a strčil do něj kulatinu 10mm. Tam kde jsem svařoval jsem povytáhl kulatinu asi o 5 mm a pomocí CO2 svářečky svařil. Obrousil jsem svár aby byla kulatina zároveň. Po ubroušení sváru čep "vypadl". Materiál se neprovařil (svářeno na 180A) Co dělám špatně? Díky
Špatně je všechno. Kulatinu nesmíte vystrčit ven, to pak při broušení svar odstraníte. Kulatinu je třeba na svařovaném konci skosit , otvor zahloubit, nic nevystrkovat z plocháče ven, kulatinu nechat 1 až 2 mm zapuštěnou v plocháči a potom zavařit, následně zabrousit.
Díky za radu, a to platí i pro elektródu? CO2 to bez toho zbroušení neumí provařit jako elektróda?
ZDENÁL: Tazatel asi myslí že kulatinu zapustil do plocháče 5mm, jen to špatně popsal, ne? Ale zapuštění 5mm je moc, stačí i do 3mm. Svařovat nejdříve po obvodě kulatinyy, jakoby malý kouťák uvnitř díry a až potom zalít celou díru.
Varoku, plocháč byl 4mm. Je to tak jak napsal Zdenál
Co chcete vod cukráře , to je nevzdělaný ingot ......
Famater: To jsem přehledl, omlouvám se.