SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím. A nejdřív dotaz na kladky. Pokud chci použít flux drát 0,9mm (který jsem dostal) a ve svářečce je kladka 0,8/1,0 hladká, lze ten drát využít nebo bych musel koupit kladku 0,9 mm a ještě určenou pro flux drát, tzn. vroubkovanou (zoubkovanou)? Nebo jde použít odpovídající, ale hladká?
Průvlaky musí také přesně odpovídat na na ten flux drát 0,9 nelze použít průvlak 1,0, ale musí být použit 0,9mm?
Omlouvám se, ale jsem naprostý začátečník.
Zdarec, ja ho taky chtel vyzkouset, tak jsem pouzil 1.0 , fungovalo to, haky jsem " prilepil," ale trubickovy dran je divny... elektroda, nebo s ochranym plynem (MAG) je lepsi...]
Klidně použij špičku 1,0 a kladku 1mm.
Za zmienku stojí aj to, že treba použiť v prvom rade správnu polaritu pre daný drôt. S kladkou a špičkou 1mm “trubička” 0,9mm funguje celkom slušne, teda za predpokladu, že nemáš horák zamotaný ako špirálovú pružinu…
Ty průvlaky 0,9 pro trubičkový drát lze koupit i v Obi, Hornbachu apod. I když za trošku nepěkné peníze.
varok napsal(a):
Ty průvlaky 0,9 pro trubičkový drát lze koupit i v Obi, Hornbachu apod. I když za trošku nepěkné peníze.
Myslím si, že meniť prievlak je úplne zbytočné. Keď zváram drôtom 0,6 mm a potom vymením cievku za 0,8 mm drôt, tak prievlak nemením. Podľa mňa úplne stačí, ak vymení špičku za takú, akým priemerom drôtu zvára.
Editoval Juraj.A (18-05-2023 17:06:03)
Juraj.A: A co je prosím vás průvlak?
varok napsal(a):
Tu sa asi stretol slovenský výraz s českým. Alebo som to ja poplietol. Ja som pod pojmom prievlak myslel teflonovú vložku, (bowden???) v ktorej sa v horáku pohybuje zvárací drôt.
No a výmenná mosadzná časť v hubici horáku je u mňa špička.
Ak som týmto pomenovaním zaniesol do výrazov chaos, tak sa ospravedlňujem a poprosím o správne výrazy pre pomenovanie jednotlivých častí.
Editoval Juraj.A (18-05-2023 21:06:02)
Juraj.A napsal(a):
varok napsal(a):
Tu sa asi stretol slovenský výraz s českým. Alebo som to ja poplietol. Ja som pod pojmom prievlak myslel teflonovú vložku, (bowden???) v ktorej sa v horáku pohybuje zvárací drôt.
Ak som týmto pomenovaním zaniesol do výrazov chaos, tak sa ospravedlňujem a poprosím o správne výrazy pre pomenovanie jednotlivých častí.
Klíííd; špička je hovorovej výraz, kterej používají i čehůně . Ale když radíš nováčkovi, kterej to má odněkud načtený nebo nakoukaný, tak je lepší používat oficiální pojmy, s kterými se nejspíš setkal, když se pídil .... -
pafik1605 napsal(a):
Juraj.A napsal(a):
varok napsal(a):
Ak som týmto pomenovaním zaniesol do výrazov chaos, tak sa ospravedlňujem a poprosím o správne výrazy pre pomenovanie jednotlivých častí.Klíííd; špička je hovorovej výraz, kterej používají i čehůně . Ale když radíš nováčkovi, kterej to má odněkud načtený nebo nakoukaný, tak je lepší používat oficiální pojmy, s kterými se nejspíš setkal, když se pídil .... -
V pohode, moja reakcia nebola myslená zle.
Juraj. A: V klidu, já jen aby si někdo z nových nemyslel že jde o 2 rozdílné věci, přitom jde o to samé. Jen jedno je asi odborný výraz a jedno hovorově.
Kde koupit levně špičky pro Flux core?
Nejlépe sadu 0,6 až 1mm.
Kolik jich potřebuješ, že musej bejt levný? Deset kilo?
Teď potřebuju alespoň sadu špiček 0,6 až 1mm. Tak 3-5 od každé.
Tak si vem dvě stovky a navštiv nejbližšího prodejce svářecí techniky a nakup si je.
Stojí zhruba 20,- kč kus, to je moc? Tak to potom už nevím. Lidi chctějí svařovat, nakupují drát, průvlaky atd. v číně a potom brečí že jim to špatně svařuje
Welder007 napsal(a):
Teď potřebuju alespoň sadu špiček 0,6 až 1mm. Tak 3-5 od každé.
Skutečně od 0,6 do 1mm? To máte na všechno drát? A pokud jste dal 300Kč a více do drátu, tak těch pár korun do špičky už není taková investice. Za dopravu z eshopu zaplatíte mnohem víc. Pomalu bych řekl, zajděte do obchodu svářecích potřeb, kupte po jedný špičce a vyzkoušejte si to a zjistite který průměr potřebujete, ostatní budete válet v šuplíku.
Pokud to chcete koupit na Aliku, tak je dobré si v obchodu pročíst z čeho je to dělaný a jaké jsou zkušenosti. Koupil jsem špiček asi 30, ale všechno na 0,8 což je pro mě nejpoužívanější drát a ted chodím jen do šuplíku. Jenže Alík je o riziku a dnes obchodník má brak, zítra kalitu a pozítří jakž takž. Tak pracujete s pravděpodobností že se zadaří a nemá cenu radit že před několika lety byly dobrý špičky u .....
Asi takhle kdyz jsem fakt hodně svařel pruvlak mi i ve sprše vydrzel vic než 1 15 kg klubo .Jenže to mluvime o skutečnych svarečkach a svaření.Pokud někdo používá jako svařecky typu parkside güde telwin a podobně nesmi se divit že diky nestabilitě svareciho procesu budde pruvlaky měnit často!!Jinak fuxcore je v hoby provedeni tězká nouzovka .Prostě fyziku (dostatecně dimenzovany zdroj) nikdo ničim neočůrá!!
Teď potřebuju hlavně 0,9mm na Flux, a 0,8 a 1mm na CO2. Navštívím prodejce.
K Aliexpressu:
Jasně, že jsem se na něj díval. Osobně jsem nikdy problém s materiálem od nich neměl. Alle šikovný kluci potáhnou mědí cokoliv.
Honza007 napsal(a):
Asi takhle kdyz jsem fakt hodně svařel pruvlak mi i ve sprše vydrzel vic než 1 15 kg klubo .Jenže to mluvime o skutečnych svarečkach a svaření.Pokud někdo používá jako svařecky typu parkside güde telwin a podobně nesmi se divit že diky nestabilitě svareciho procesu budde pruvlaky měnit často!!Jinak fuxcore je v hoby provedeni tězká nouzovka .Prostě fyziku (dostatecně dimenzovany zdroj) nikdo ničim neočůrá!!
Hobby svářečky nemusejí být špatné. Nejdůležitější je vyhlazení proudu a stabilita oblouku. A samozřejmě kvalita zapálení oblouku. Velká výkonova rezerva není přímo nutná. 150A invertory dokáží držet oblouk 140A velice dobře a stabilně. Spíše jde o zatěžovatel.
Editoval Welder007 (22-09-2024 19:19:36)