SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pánové zdravím ve spolek a poprosím o radu při výběru.Stará mašinka dosloužila,Einhela za 5000.-z Evy brát nehodlám.Rozhoduji se mezi Migo202 a Kit205Economic.Funkce stejné,Migo má větší zatěžovatel.Mám to na opravy karosérií,sem tam nějaké vrata nebo zábradlí,prostě sem tam občas.Dík za každý objektivní názor.
pinokio110 napsal(a):
Pánové zdravím ve spolek a poprosím o radu při výběru.Stará mašinka dosloužila,Einhela za 5000.-z Evy brát nehodlám.Rozhoduji se mezi Migo202 a Kit205Economic.Funkce stejné,Migo má větší zatěžovatel.Mám to na opravy karosérií,sem tam nějaké vrata nebo zábradlí,prostě sem tam občas.Dík za každý objektivní názor.
vemte migo 202 je lepší nez kit 205E
Zvenku to sice vypadá jak domádo,ale co jsem zde vyčetl,má mít střeva z Omi205,taky se k němu spíš přikláním, zas každá rada dobrá,dík.
Dobrý den,
dám Vám radu zadarmo:
hleďte na zatěžovatel 100% pro 0,8 drát stačí 50-80A
značka je otázkou, vemte v úvahu toto: ... nejlepší svářeka je ta, která sváří.... .
Vyjděte z praxe. Na zařízení něco spadne, něco se ulomí, něco se z ní ztratí nebo, a to je také možné, se poláme . Co teď? Kdo se o Vás postará, jak bude ochotný, jak dlouho bude zdroj mimo provoz /ze zákona i měsíc/ !!
Prodejce se většinou honosí universální všemohoucností, do zaplacení. Ale ať Vás před prodejem vezme na místo, kde ty svářečky spravují a podle toho si dělejte úsudek.
Kdo prodává s určitou zodpovědností jsou lidé, kteří se živí i servisem svářeček. Tito lidé Vám svářečku přivezou k Vám a tam ji nezávazně předvedou a Vy se dobrovolně rozhodnete. Určitě nabídnou i jinou alternativu. Takto se prodávají svářečky pod vlajkou: .... dobrý servis přítel- Vašich svářeček.... .
S pozdravem Zdeště
pinokio110 napsal(a):
Zvenku to sice vypadá jak domádo,ale co jsem zde vyčetl,má mít střeva z Omi205,taky se k němu spíš přikláním, zas každá rada dobrá,dík.
přesne tak migo 202 je identicke dvojče omni 205 -225 jen v jine barvě a možna lepší vybavou nahradni dily omni jsou dostupne na vebu omicron taktež planky zapojeni svařeček ja mam přestaveny einhell BT-GW 170_ vniřnosti omni 165 puvodni zatim zustal jen podavač a skřin z teto svařečky. jinak je vše vymeneno.
Zdravím. Také se zapojím do diskuse. Souhlasím s Vámi, že hobby Einhell nemá cenu (mám obdobnou zkušenost s Telmig 150) - to jsou jen hračky na malé drobnosti. Nicméně také po zkušenostech (dlužno říci, že ne špatných) s velkým odbočkovým zdrojem OMI 205 (řekl bych, že srovnatelným s diskutovanými zdroji) jsem nakonec skončil u čistokrevného invertorového profi "číňana" Jasic MIG 250. Měl jsem z toho zpočátku trochu obavy, ale musím říci, že : naprosto skvělé svařovací vlastnosti, výkon 250 A (80 % zatěžovatel) a hlavně cca 25 kg hmotnost (vařím na něm 2 roky - bez jediné závady). A pořizovací cena - 20 tis. Kč včetně redukčáku s ohřevem a 3 m profi hořákem Binzel. Jinak si myslím, že pokud vyberete MIGO a nebo KIT, tak ani jedna volba nebude asi špatná, ale já bych se už díval po invertoru.
alll-Téma o Tvé přestavbě jsem pročetl dávno,klobouk dolu,je vidět ,že jste s elektrikou kamarádi.
pinokio110 napsal(a):
alll-Téma o Tvé přestavbě jsem pročetl dávno,klobouk dolu,je vidět ,že jste s elektrikou kamarádi.
tak dlaleko mne zavedla stavba omni 165 co jsem videl u diskovery tak jsem se rozhodl přestavet svařečku co jsem koupil od kamoše za 1500,- zas tak velky problem to nebyl jen chtelo přijit nato jak vše zapojit abyto fungovalo nektere obvody jsem provizorne pospojoval nasledne přeštipl a vřadil pojistky stykač testovani kondenzatoru byla taky hodne pace než jsem vybral kondik ktery tam pasuje a menil jsem kondiky snad 5x nez jsem tam dal spravnou hodnotu. vše bylo napřed potreba vymyslet uepořadat mehanicky a elektro byla jen otazka par okamžiku spoustu hodin abarlo testovani stroje čekani na zakoupene dily z polska atak dale..
Včera jsem se byl podívat u Kuhtreibera v V.Meziříčí,ted na Mělníku v JK.Weldu,těžké rozhodování.
Vezmi to co máš blíž. Nějakej citelnej rozdíl mezi nima není, jen pak v tý údržbě a dílech. Tak do Mělníka to máš kouda a budou ti tam pasovat díly i z Omíka, co bys ještě chtěl?
Tak jasná volba,Migo o 1200.-dražší zvítězilo,lepší proudový rozsah-musím už myslet na z.kolečka,zdravíčko už není jak dřív,přinejhorším bych se vrátil k autoklempířině.O servis mi ani tak nejde,v Meziříčí jsem ob den.Takže ráno s radostí do JK-WELDu.
Tak ráno jsem ji přivezl,z práce jsem se vrátil v 23hod.,tak jsem to zpojízdnil,chvilku prubnul,je to jiná liga,než to co jsem měl.