SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobry den,
potreboval bych prosím poradit jakou svarecku si mam poridit. Sam se moc ve vsech tech funkcich nevyznam, mam totiz jen gama 166 a nejake zkusenosti s COckem.
Jsem sochar a ted si buduju slevarnu a potreboval bych obcas svarit odlitky z bronzu nebo hliníku(a to hlavne doplnovaní materialu), ale z 90% stejnak budu varit zelezo a v tom mi nejvic vyhovuje COcko, protoze mam jednu ruku volnou a vetsinou si potrebuju nekde neco podrzet a nepropalí hned jednicku plech.
S TIGem jsem nikdy nedelal, ale rad se s tim naucim jestli je to nejlepsí volba pro odlitky, ale nevím jak to nakombinovat...
A na celou srandu mam tak 25 000, je to reálné?
předem děkuji za odpovědi.
Zpráva od Radima , podložená :
Ptát se tady je dost hloupost. Pokud tady má někdo zkušenosti s nějakou svářečkou, je to obvykle jen jeden kus , maximálně dva jednoho typu či výrobce a to absolutně na nějaké odpovídající hodnocení svářečky a doporučení ke koupi nestačí.
Nějaký smysl má maximálně doporučení opraváře, který jich za rok opraví minimálně desítky kusů, ale zase ti opravují jen značky, se kterými má jejich servis smlouvy a jiné obvykle ne.
Jediné odpovídající hodnocení vidím ve značkách a typech svářeček, které se prodávají ve světě hodně víc nad tisicovými sériemi a kde jsou tak dostupné uživatelské recenze v počtu aspoň desítek. Takže je třeba se na internetu z České republiky nejspíš vypravit do světa a chytat tyto věci nejspíš v angličtině, protože na svářečky je český trh malý. Zase ale pokud příslušný prodejce uživatelské recenze nefalšuje, to se zdálky pozná hůř než u prodejce v ČR.
Vybírat jen v ČR je dost riziko a má smysl tady spíš prověřovat značku a její prodejce, jak jsou ochotní a schopní provádět záruční a pozáruční opravy než jak je dobrá nějaká konkrétní svářečka.
Nebo prostě použít metodu "ruleta", vybrat jeden podle údajů solidní typ a koupit tam, kde ho nabízejí nejvýhodněji. Ono prodejce nejvíc prosperuje, když prodávané produkty fungují a většian prodejců toto respektuje. Vysloveně šmejdi jsou většinou prodejci až tehdy, až když jim finančně teče do bot a musí ždímat všude možně a na všem, aby nezbankrotovali.
ahoj vozembouchu kolego sochaři
jak píše bobobo nademnou - nejlepší je nesvařovat vůbec
já se pokoušel sochat z kamene, lidem se to líbilo ale málem sem u toho zemřel hlady.
Tak sem toho nechal a věnuju se destrukcím.
Dopňovat materiál? jedině COčkem, to přibývá ze všech metod nejrychleji.
Platí pro ocel, pro ostatní materiály je potíž v tom že musíš: vyměnit plyn, vyměnit drát a také nejspíš i hořák.
Tig jen malinké detaily.
Mám v hlavě už asi 25 let krásný motiv. Není uplně můj, viděl jsem inspiraci u jednoho sochaře kterého zrovna opustila partnerka, byl tedy v tom pravém rozpoložení a vytvořil úžasnou věc. Z hořického pískovce.
Já bych tuto věc moc rád stvořil také, z nerez materiálu. Za celou tu dlouhou dobu jsem se k tomu nedokázal dokopat.
Materiál a nákres můžu dodat. Jestli tě to zajímá napiš mi na mail co mám u avataru.
Ahoj,
Jestli tomu dobře rozumím, scháníš nějaký stroj co bude umět svářet mig i tig ?? už jsem na netu viděl takové stroje, akorát si nejsem jistý jestli budou umět AC/DC na ten hliník...No někdo ti tu určitě poradí
Sežen si jakékoli ceočko kolem 250A výkonu. Pokud budeš šikovný, dá se s ním vařit hliník i migově pájet bronz. Na fajnové, pohledové svary tig mašinku, tak kolem 315A, vodou chlazenou. Nekupuj to nejlevnější a taky není nutné kupovat to nejdražší.