SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den rád bych si koupil novou svárecku teď mám pouze elektrodového Kitina a rád bych nějaké COčko, mám to na domácí použití ale nechci úplně tu nejlevnější ani tu nejdražší, s CO2 zkušenost nemám, je na vaření jeklů a plechů mohli by jste mi nějakou doporučit třeba i dle vašich zkušeností?
Tisící stejná otázka, takže nikoho už nebaví relevantně odpovídat. Nahoře v liště je nápis HLEDAT ,zadáš svoje téma tam a zjistíš i to, proč ti nikdo neporadí. Není v tom nic osobního.
Nyní prosím bloček od Radima
To bude asi ono.
http://svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=13430
Najdi si nejbližší kamenný obchod se svářecí technikou. Ten navštiv, nech si poradit a na jejich doporučení kup. Máš zajištěnou záruku na dva roky a své problémy máš s kým řešit. A to se vyplatí.
NEE přímo vložit :
Ptát se tady je dost hloupost. Pokud tady má někdo zkušenosti s nějakou svářečkou, je to obvykle jen jeden kus , maximálně dva jednoho typu či výrobce a to absolutně na nějaké odpovídající hodnocení svářečky a doporučení ke koupi nestačí.
Nějaký smysl má maximálně doporučení opraváře, který jich za rok opraví minimálně desítky kusů, ale zase ti opravují jen značky, se kterými má jejich servis smlouvy a jiné obvykle ne.
Jediné odpovídající hodnocení vidím ve značkách a typech svářeček, které se prodávají ve světě hodně víc nad tisicovými sériemi a kde jsou tak dostupné uživatelské recenze v počtu aspoň desítek. Takže je třeba se na internetu z České republiky nejspíš vypravit do světa a chytat tyto věci nejspíš v angličtině, protože na svářečky je český trh malý. Zase ale pokud příslušný prodejce uživatelské recenze nefalšuje, to se zdálky pozná hůř než u prodejce v ČR.
Vybírat jen v ČR je dost riziko a má smysl tady spíš prověřovat značku a její prodejce, jak jsou ochotní a schopní provádět záruční a pozáruční opravy než jak je dobrá nějaká konkrétní svářečka.
Nebo prostě použít metodu "ruleta", vybrat jeden podle údajů solidní typ a koupit tam, kde ho nabízejí nejvýhodněji. Ono prodejce nejvíc prosperuje, když prodávané produkty fungují a většian prodejců toto respektuje. Vysloveně šmejdi jsou většinou prodejci až tehdy, až když jim finančně teče do bot a musí ždímat všude možně a na všem, aby nezbankrotovali.
ZDENÁL: Ale měl by dávat pozor. Dnes už jsou i obchody, kde tomu ani tak moc nerozumí a prodávají stylem: Tamten pán říkal že je to dobrá svářečka. Sami nemají vyzkoušeno a nebo prostě tomu vůbec nerozumí. Druhá možnost je že tomu naopak rozumí, ale snaží se prodat mašiny které nikdo zkušený nechce. Taky jsem se bohužel takhle nedávno spálil a pak jsem šel stylem BUĎ a NEBO. Ale vybral jsem asi dobře, zatím stále spokojenost.
Tak pokud je hlavní obor toho kamenného obchodu svařovací technika, tak se dá docela předpokládat, že o tom něco ví. Jinak by nejspíš měli problém se uživit.
Problémové budou nejvíc obchody, kde prodávají pár svářeček jako doplněk k úplně jinému svému hlavnímu sortimentu.