SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím Vás!
Kedže som nenašiel na našom fóre zmienku, zakladám novú tému. V skratke: Mali by sme na firmu nakúpiť cca 10 nových zváračiek (MAG, 100% zaťažovateľ do 300A, ... ) Dal som si spraviť cenové ponuky od rôznych výrobcov ako sú Fronius, Lorch, Formica (ešte odbočka), Jess, atď... a dostala sa mi do ruky aj ponuka na zváračky Bohler TERRA 400 MSE . Je to talianska značka Selco Weld, ktorú odkúpil Bohler aby pokryl dopyt po svojich zváracích zdrojoch tak ako ESAB. A ja sa idem pýtať, má niekto reálnu skúsenosť s týmito zváračkami? Zvára s nimi niekto vo svojej výrobe? Prišiel s nimi niekto do kontaktu? Ak máte nejaké info, napíšte mi sem, ako sa Vám s tým zvára, či to má kvalitný podávač, invertorové jednotky neodchádzajú, či sa to jednoducho ovláda a pod.
Ďakujem!
Selco bylo v ČR do krize 2009 celkem rozšířené, ale po krizi zrušilo zastoupení a zůstal to tu dělat prakticky jeden člověk na vlastní firmu.
A dodnes spousta zdrojů funguje a objevují se další zákazníci, kteří se dozvěděli, že to teď má Böhler.
Celou tu dobu řešili běžné věci a teď jsou prostě rádi, že se mají kam dál obracet. A obchodní partneři, kteří mají zájem spolupracovat.
Prodeje už jdou docela pěkně nahoru, přesto, že se nějaký startovací režim se zaváděcími cenami prakticky neodehrál a cenová politika byla nastavena úměrně technické úrovni, tzn. celkem sebevědomě.
Lepší referenci asi dostat nemůžete
Editoval JardaK (10-02-2023 11:26:35)
Podle papíru to asi vařit bude ale kupovat hned 10ks nevím.
Za mě Kemppi/Cloos/Merkle.
Je jasný že rozhoduje i cena servisu/dílu atd.. ale to ve finále nikdo neřekne. Dokud je záruka tak mrtvá deska asi nikoho netrápí ale když chtěj za zdroj 3000E tak deska bude za 1500.
Tento konkrétní typ od selka neznám, ale dříve jsme prodávaly jiné typy a všechny byly špičkové kvality. Pokud jsou to stroje vyrobené stejnou firmou nemusíte se obávat, jejich kvalita bude totožná a možná i lepší než výše jmenované top značky.
Takže jakou firmou ?
V práci máme Lorch svářečky různé typy, v bývalé Fronius a to je úplně někde jinde. Selco bylo kdysi taky na dost vysoké úrovni. Ale každá značka má prostě to svoje a každý si na to musí zvyknout. Raději bych ale zkusil jen jeden kousek jak to svařuje, potom buď dokoupit další kusy, nebo jít do něčeho jiného.
Já jsem teda jiný obor, ale výběrovky jsou u všech strojů stejné. Já bych se ptal, kolik stojí servis, jak rychle přijede servisák a jak rychle to opraví. Ona se fůra i velkých firem tváří při prodeji jako king, ale pak nemají na opravu mašiny ani blbý větráky. Mašina pak 2 měsíce stojí v koutě a v obchodních podmínkách je samozdřejmě malým písmem "náhradní nepůjčíme, za škody neručíme"....
My máme svářečky Lorch, firmu máme v Ostravě a servis máme "za rohem". Nevím jak to mají u nás ošéfované, ale servisáci přijedou třeba i ten den, na druhý den nebo co nejdříve. Opravy podle závažnosti. Něco opraví na místě, jiné složitější závady odvezou mašinu na servis. V práci máme náhradní mašiny, tak není problém. Takhle je potřeba uvažovat dopředu.
V bývalej práci keď chceli kúpiť prave nejaké lorche tak predajca doniesol na pár dní zváračku na vyskúšanie a to sa jednalo o 2 či 3 mašiny
Ďakujem za odpovede. Takto, samozrejme že si necháme z každej značky jeden stroj na 2 - 3 dni na vyskúšanie, len ma zaujímalo z dlhodobého hľadiska či s tým má niekto skúsenosti. Servis máme plus-mínus zabezpečený pre každú značku. LORCH sú pomerne dobré zváračky, máme od nich asi 15 kusov poväčšine micormig 400, ale pri MIG/MAG zváračkách všetko stojí a padá na kvalite podávača, lebo zdroj môže mať aj neviem aké synergie a pod, ale keď nedokáže plynule podávať drôt.... no a tie LORCH majú ložiská v podávači v plastovom uložení, čo mi príde pre priemyselné využite ako nešťastná voľba, to isté platí aj pri drahšej KEMPP. FRONIUS tu nemáme, FORMICA má tieto podávače paradoxne asi najlepšie (80V motor, predimenzované ložiská a pod.) Tieto Bohler zváračky vraj majú vylepšený podávač, ale na druhej strane mám asi 2 - 3 recenzie z druhej ruky a museli ich vrátiť, aj komplikované nastavenie a aj po nastavení technikom to nezváralo kvalitne, preto ma zaujíma aj niekoho reálna skúsenosť.
xavantes napsal(a):
... aj komplikované nastavenie...
Tak všem se člověk nezavděčí a vždy jsou spokojení i nespokojení zákazníci, to platí o levných i o prémiových značkách.
Ale Böhler / Selco jsou zrovna považovány za intuitivní a nekomplikované, tzn. zajímalo by mě, jestli se stěžovatel vůbec umí najíst kompletním příborem, nebo používá jen lžíci
xavantes: My máme právě taky ty Micormig 400 2 druhy a 2 svářeči mají nějaký jiný druh. Myslím jeden S5 a druhý S8. Ty mašiny taky nejsou ale žádný zázrak. Bohler mám v garáži kuklu a super. Kupuju od nich elektrody pro MMA a taky kvalita slušná. Celkově si myslím že to je solidní firma.
Ja mám bohler uranos 2700 mte s chladením a nemám čo na to zle povedať som spokojný a keby som aj nebol už som to kúpil mám to v dielni a hotovo......... išiel som do toho a podľa mňa sa nieje čoho obávať
Editoval MarianK (13-02-2023 21:38:14)