SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím, mám od známého svářečku Einhell BT-GW 190 D. On když sní svařoval tak ji mněl zapojenou na 400v ale na svářečce mněl zapnutých 230v a něco se tam odpálilo. Ted když svářečku zapnu tak jenom svití kontrolka že je zaplá ale jinak nic nefunguje. Dokázal by mi někdo poradit co se tam mohlo stát a jestli by se to dalo opravit ,nebo co by bylo potřeba vyměnit?
Provokatér .
V hnědém pruhu nahoře je funkční tlačítko HLEDAT. Doporučují vyzkoušet s dotazem na danou svářečku. Druhou možností je napsat typ svářečky do vyhledávače, i tam je plno odkazů právě na Svarfórum.
Pokud nějaký hlupec připojil svářečku na 400 V tak je poškození elektroniky nevyhnutelné a značné. Není-li tazatel zkušeným elektronikem, je jeho šance zdroj opravit přinejmenším nulová. Takže směr servis. Po zjištění ceny opravy může následovat i směr Sběrný dvůr.
Děkuji skusím ještě pohledat, jen sem chtěl vědět jestli někdo nevi co přesně se mohlo odpálit
Hm, jako když někdo napálí autem v osumdesáti kilometrech do stromu, ani neuvede, jestli to auto má motor vpředu nebo vzadu a chce vědět, co všechno v tom autě musí opravit.
Dej to posoudit nějakému dobrému elektronikovi, jestli tam náhodou někde na začátku elektroniky nebyla pojistka, co by shořela a zbytek stroje zachránila nebo jestli nějaká součástka na začátku nezafungovala jako ta pojistka.
Pokud ne, bude tak vysokým přepětím odpálená odhadem tak od 10 - 20 součástek výš zejména ty výkonové a složité neboli ty dražší, možná i někde vypálený plošný spoj atd . A potom to bude tak prodat na internetu na součástky, krabice, neelektronický vnitřek, ferity a možná pár větších součástek na konci elektroniky bude nejspíš dobrých.
Pokud neodešlo hlavní trafo, tak možná jen třeba to maličké trafo na desce s elektronikou.
Varoku, zkus odhadnout jak vysoké napětí z pomocného šlo, do případného vyhoření trafíčka, do elektroniky. Napovím - napětí bylo 1,8 x vyšší. To si musely součástky na hlavní desce skutečně užívat.
Presneji, napeti bylo sqrt(3)=1,732 krat vetsi.
Ale Jiří to pako , který neví nic o elektrice zase něco mele . píši po stý , to je neuvěřitelný . Spíš bys mu to měl zatrhnout , ať se do lektriky n e s e re , když ví prd .
No i varok může mít pravdu.
V čem v elektrice na základě jeho teoretických znalostí ???? Ať se drží sváření a cukrařiny , ale neleze do elektriky , kde může tak dotáhnout šroubky a tím to končí .
Nepsal jsem nic konkrétního, jen že mohlo vyhořet hlavní trafo nebo to maličké na desce. Když koupím žárovku na 12V pro osobní auta a použiji do náklaďáku kde je 24V, tak taky shoří. I když to v tomhle případě možná chviličku vydrží, ale spálí se.
Když může radit elektrikář ohledně svařování, kterému taky nerozumí, tak proč......?
Právěproto jen sem valíš neodborné žvásty . Nejhorší je , že by jim někdo mohl i uvěřit . Drž se sváření a nebli sem nic o elektrice . Obecné kecy , že auto nejede , protože by tam nemusel být benzín nikdo nepotřebuje .
Bobobo zkus poradit, vždyt jsi elektrikář. Možná se strefíš lépe než varok. Zatím jsi pouze nesmyslně blábolil, tak nyní zkus poradit. Pokud nemáš co říct, tak raději mlč.
Jestli chceš blábolit jako varok osel u cesty , jak chceš . Víš velmi dobře , že o elektrice ví h o v n o , ale budeš dělat naschvál vlny . Naopak , jednou mu strč měřák do ruky a bude . Přivez mi tuto hračku ke mně a za 3 minuty ti to po oddeklování řeknu co je .
Stránky: 1