SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdar borci,
idem zas trosku rozprudit debatu Dostal som ponuky vyvariť poodtrhané diely v nákladnom vozidle pre prevoz zvery. Jedná sa o alu alebo jeho zliatinu a je tam toho celkom dosť čo lepiť.
Zaujíma ma najmä ako ocenit takuto pracu. Zvary nemusi byt pohladove, no mali by byt pevné a mali by drzať.. Vzal som si dnes z vozidla jednu zatarasu. Sluzi ako zábrana pre male prasiatka aby nevypadli z privesu. Bola zlomená na polovicu a teda robil som s nou co sa dalo
Zabralo mi to cca 2-3 hod. casu, cca 15 drotov a odhadom tak 20-30 kpa argonu a jednu platnicku alu. Prikladam obrazky a cakam odpoved kolko ma takato lepenica hodnotu. Ja by som sá asi uspokojil aj s 50€, len som si nie isty ci je to vela alebo malo
Dakujem.
Editoval crussader (29-04-2022 19:42:27)
100e len taky fukot Elektrikar dnes prekroci len prah domu a chce hned 50e. Kurenar za 4 hodiny zvarania a rezania zavitov na pripojeni kotla aj skavou u suseda zobral 300e .
Nedávno se to tu řešilo, najdi si to.
Jen pro info, byl jsem s autem v servisu, blikala kontrolka filtru pevnejch částic. Vynulovali řídící jednotku a naúčtovali si diagnostiku - patnáct set. Tož tak. A je v tom poměrnou částí jejich barák, platy lidí, nákup diagnostický jednotky a asi ještě nějaké drobnosti.
Editoval pafik1605 (30-04-2022 08:30:13)
crussader napsal(a):
Zdar borci,
idem zas trosku rozprudit debatu Dostal som ponuky vyvariť poodtrhané diely v nákladnom vozidle pre prevoz zvery. Jedná sa o alu alebo jeho zliatinu a je tam toho celkom dosť čo lepiť.
Zaujíma ma najmä ako ocenit takuto pracu. Zvary nemusi byt pohladove, no mali by byt pevné a mali by drzať.. Vzal som si dnes z vozidla jednu zatarasu. Sluzi ako zábrana pre male prasiatka aby nevypadli z privesu. Bola zlomená na polovicu a teda robil som s nou co sa dalo
Zabralo mi to cca 2-3 hod. casu, cca 15 drotov a odhadom tak 20-30 kpa argonu a jednu platnicku alu. Prikladam obrazky a cakam odpoved kolko ma takato lepenica hodnotu. Ja by som sá asi uspokojil aj s 50€, len som si nie isty ci je to vela alebo malo
http://imgway.cz/m/8U4j.jpg
http://imgway.cz/m/8U4k.jpg
http://imgway.cz/m/8U4l.jpg
Dakujem.
Čo s takým človekom, ktorý si nevie ani len svoju vlastnú prácu ohodnotiť... ja len toľko k tomu.
Editoval Juraj.A (30-04-2022 09:22:37)
Tak řekl bych, že primárně by to chtělo zjistit, proč to bylo tak poničené a jak méně pevný, když se jedná o hliníkovou slitinu, bude svařený opravovaný dílec než původní. Jestli to totiž byla nějaká běžnější příhoda, hrozí pak riziko stálejších reklamací, kdy se to bude opravovat průběžně a jako odstranění vady zakázky zadarmo.
Juraj.A napsal(a):
Čo s takým človekom, ktorý si nevie ani len svoju vlastnú prácu ohodnotiť... ja len toľko k tomu.
Čo s takým človekom, ktorý miesto rady rozdáva len uštipačné a celkom zbytočné poznamky... ja len toľko k tomu.
Vážený Juraj.A nechcem sa tu s vami dotahovat, ak sa vám moje príspevky zdaju hlúpe kludne ma ignorujte a nemusite ich komentovat. Ak chcete poradit budem vdacny ak nie nic sa nedeje. Neviem ci je to taky problem napísat ze ja by som vzal xy za takúto pracu. Ďakujem.
Radim bolo mi povedané že v aute sa ten profil za jazdy trie o rám dverí a z toho sú tam vydrané tie dve drážky. To oslabilo celú stenu, no ako došlo k ulomeniu to som nezisťoval.
Ja som najskor sklepal a co mozno najviac vyrovnal tu hranu praskliny a zacal som to variť z celej strany (bez tych drazok) Potom som to otocil a zvaril vnutorne priecky. Ostalo ich tam vsak málo a sice tá bočníca spevnela, no bolo to velmi slabe. Preto som tam navaril krížom tú platnu. Platna má 4mm hrúbku a Dával som pozor, aby som ju tam privaril poriadne. som presvedcený ze vydrzat opať niečo vydrží. Na pôvodné miesto sa zmestí, no je otázne či to opäť nevyderie ten rám dverí... To ukáže čas - konštrukčné problémy súpravy ja asi nevyriešim a zákazník to vie.
Pafik1605, Joe66 dík za postrehy Skusim pohladat este v starsich vlaknach.
Peace
Editoval crussader (01-05-2022 08:38:41)
crussader Tak to ano. Dík za vysvětlení.
Zdar banda,
prikladam foto zo vcerajsej akcie Co som privaril to drzí, len neviem ako dlho bude Zvaracka mala čo robit, miestami som siel takmer na maximum.
Pěkný, dík za foto tvé práce.
Pokud se to urve, tak si z toho nic nedělej. Třeba dle mého ten pant je v místě sváru tak hodně namáhaný, že to nemá šanci hliník dlouhodobě udržet.
Ja si účtujem 25 euro za zváranie ocele (na faktúru) a ty chceš 15 za hliník... Šak len plyn čo stojí na hodinu zvárania, mašina na hrubý hliník stojí tisíce, to sa všetko musí zaplatiť. Vo výsledku robíš za mzdu dokladača tovaru v tescu.... A ešte k tomu máš zodpovednosť za to, že tie tvoje zvary nikoho nezabijú.
Inak 30kPa - to ti ujde len otvoríš ventil na fľaši . Asi skôr 3MPa si myslel, nie?
Editoval jean (08-05-2022 09:10:06)
Ahojte, nakoniec som to riesil akosi pocitovo 😃. Lezal som v zej vani cca 4 hodiny z celkoveho casu 5hod. V sobotu od 8-13. Vzal som za to 220€ cash. Ja som spokojny a zakaznik tiez. Vraj dva roky zhanal niekoho kto by mu to polepil... Takze zatial takto.
Suprava ma vysuvnu strechu, kde ale chybaju casti akoby zabradlie dolu hlavou. Neskor budeme dokupivat profily a dozvara sa co tam chyba. Beriem to ako dobru skolu 🙂
Editoval crussader (08-05-2022 11:41:56)
Zdar chlapi,
mam opat poziadavku na opravu návesu. Komponent na obrazku je akýsi držiak nôh návesu a je súčasťou rámu. Neviem presne odhadnúť hrúbku materiálu, no predpokladám asi 1cm, a vraj je to hliník.
Je možné to zvárať 200A mašinou? akosi to neviem posúdit. Predstava je že si to zbrusim do Vcka a vyplnil by som to na viac vrstiev. ppod by bolo treba asi aj nahrievat.
Dajte prosim vedeiť ako by ste na to sli. Dakujem
Dvěstě amper je na takovou práci hodně málo. Pokud to chceš vařit tigem, chce to důkladně očistit a pak předehřát a možná to i půjde.
Já bych ten AL určitě vařil MIG . Cena a rychlost a asi bych řekl i kvalita bude lepší.
Pat - souhlas. Pak by na to těch 200A stačilo.
Tak určitě já jsem se motal tak kolem 180 A Při 1.2 AL mg5
Stránky: 1