SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pane zkuste si stáhnout soubor 42,0410,0234 ve formátu .pdf manuál pro tu Vaši mašinku .
Třeba by jste aspoň přezkoušeli vodní chlazení stroje , o tom jste nic nenapsal jak se chová .
Ve Froniusu vyzkoušeli prý všechno, svářečka se zapne, menší prodleva sepne stykač a rozsvítí se kontrolka přehřátí,displej a ani posuv nic nejde,bylo mi zdeleno,že to asi bude chtít novou desku,ale nezaručují mi ,že to bude ta chyba,tak to mi přijde velké riziko,abych nechal za 60000kc udělat novou desku a pak to nepůjde, nevím 🤷
Nic nepíšete o tom , že se rozběhlo čerpadlo chladící vody. To by jste měli slyšet určitě je dostatečně hlučné .
Taky jste nepsal , kolik je v nádobce vody .
To čerpadlo má dávat 3,2 bar a 5,2 l min , což by jste mohl přezkoušet přes hadičky hořáku , že červenou připojíte do konektoru a modrou necháte vytékat do kýblu . Pokud zacpete vývod modrý třeba palcem , tak musí ta pumpa přetlačit ten Váš palec . Nízký tlak vyhodnocuje systém taky jako poruchu .
Mašinka nemá chlazení vodou .. beru, potom je vhodné, aby jste uváděl dost údajů o stroji , případně fotku , protože pak jsem vybral nevhodný manuál ke stroji TPS 330.
Takže se omlouvám , dál není co dodat .
V práci nám ta kontrolka svietila , keď v zadu zo zváračky vypadol konektor pre vodné chladenie.
Viem , že táto zváračka nemá vodné chladenie , ale pozrel by som sa , či je v tom konektore osadená záslepka .
Ale je aj možné , že ten konektor tam vôbec nebude.
Editoval m.evil (17-01-2023 17:08:19)
Vies ktoru dosku oznacili za vadnu?