SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
transformátor má vadné primární napětí 380V a potřeboval bych zjistit jaké napětí má sekundér?
Viz. šťítkové hodnoty transformátoru.
Dobrý den,
jak jste přišel na to, že je vadný primár KS 250? Za svou praxi jsem vadný trnsformátor KS 250 neviděl.Sekundár má napětí cca 2x60V.
Zavolejte a probereme to 603 53 10 32
S pozdravem Zdeště
Dobrý den,
omlouvám se Všem, kdo četli můj předchozí příspěvek. Měl jsem pochopit, že nejde o silový transformátor, ale o napájecí.
Ten má sekundární nalětí 127V.
S pozdravem Zdeště
Dobrý den,
mám zde také KS250 s vadným trafem TR2 pro napajení regulátoru.
Trafo již někdo měnil, takže parametry nevyčtu. Potřeboval bych vědět jaký proud je na sekundární straně pri tom napětí 127V.
Trafo bych převinul, případně použil jiné na 235V/80V, které by při tech 380V na primáru dávalo těch 127V.
Díky za pomoc a radu.
PS. Ještě jedna věc těch 127V se mi zdá moc?? ve schematu jsou 3ks diod 6NZ70 a 1ks 8NZ70 seriově tj 3x12V + 18V to je dohromady 54V + něco navíc. Tak kolik má být ten sekundár?
Editoval Bobecek (17-04-2012 17:49:30)
KS 250
Dobrý den,
Napájecí transformátor pro KS 250 je originál 380/127V. Pokud jej převinete, podle originálu, potom nic nezkazíte.
Použít transformátor 235V, ač matematicky by to sedělo, je velmi riskantní a pravděpodobně jej pohřbíte.
Napětí 127V je vpořádku. Zdroj pro jednotku řízení je navržen tak, aby nebylo potřeba v napájecích obvodech použít vyhlazovací kondenzátory o velkých kapacitách, proto jsou tam dvě tlumivky atd.
S pozdravem Zdeště
zdeště napsal(a):
KS 250
Dobrý den,
Pokud jej převinete, podle originálu, potom nic nezkazíte.
Děkuji za info, tohle již někdo udělal přede mnou, proto to tráfko není již původní a nemám jej podle čeho namotat.
Proto se ptám i na proud na sekundární straně, abych jej případně mohl spočítat a znovu namotat. Nebo sehnat originál, ale to již zřejmě bude problém.
Podle katalogu má 8NZ70 maximální dovolený proud 250 miliampér, pokud je chlazena hliníkovým plechem 60x60 x2 mm. Pokud nemá žádný chladič, je maximální dovolený proud 70 miliampér. Kvůli spolehlivosti bude proud poněkud nižší.
Stránky: 1