SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Já jsem jednou navařoval sousedovi na orvaný utopený bezpečnostní šrouby na hliníkovejch diskách prodlužovací šrouby, aby je mohl sundat a dát zimní gumy . Povedlo se v pohodě, ale tohle je vyšší level řekl bych. Já měl místa dost, mohl jsem si k tomu i lehnout .
Pokud je šroub kouslý , tak nemáš nárok . Pokud je už natržený a potom ukroucený , což u zemědělského kola nepřekvapí , tak je šanc . Však si vem průřez šroubu a návarku ... Nelze ani z ponorky porovnat . Je to stejné , jako s vytahováky , když šroub ještě natemuješ vytahovákem do závitu .
Někdy právě pomůže to navaření jiného šroubu nebo matky na ulomený šroub. Tím se to nahřeje a povolí. Je to podobné jako když by jsme nahřívali celý kousnutý šroub nějakým hořákem.
je to přesně jak píšeš pane varoku, to co popisuje pan bobobo platí pro antikoro šroub + antikoro matici
takový spoj - pokud se předem nenamaže - tak se třením svaří ještě před dotažením