SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
sem se na okraje nášlapů vykašlal, je to 4mm podesťák a jako výztuha to není nutný a jako design taky ne.
A to tam nemáte ani rámy z trubek? Některé 4kolky to tak mají a uvnitř těch rámů síť z nějakých textilních pásů.
ale máme tam Roberte pod tím plechem rámy z trubek (čínských) trochu jsem přidal housenky na ty šikmovoký.
Motor origo 125kubíků děti zničily, tak jsem dal 150kubíkový. Silnější tlumiče a větší rozetu dozadu.
Kapotáž plasty jsem vyhodil.
Je z toho super lesní železný kůň, no spíš koníček.
Stav se - nechám tě svézt
Hezkys' jí naložil ....
[/url]
Nakoniec som sa rozhodol,ze dam iba plechy.Tie som z vrchu prinitoval.Zavaril som aj diery v plechoch o priemere 12mm podlozenim medennej pasoviny.
Bouraci spomenul som si na teba pri jeho videach. Toto je clovek co by Ti podla mna splnil a aj zrealizoval Tvoje projekty. Tomasa velmi rad sledujem pekna praca https://www.youtube.com/watch?v=D7K4h54ujVg
Neukázal tam jednu věc, asi tu nejdůležitější
kimir: pekny stol, ja mam iba taký rámový z L40x40x4 s pár priečkami, robil som si ho ked som zvaral búdu, ale nie som velmi spokojný občas by to chcelo hustejší , rozmýšľam že tam navarím priečne jökle aby sa dali používať svorky, mám aj plech 1x2x0,03m ale neviem ako by som na neho uchytaval zvarence. Teraz by som ho potreboval prerobiť na zvaranie menších vecí. Ako na tom to planuješ zvarať ty? Alebo je to to iba ocelový ponk?
Stol (vlastne rám)
rám
búda
Editoval AndyS (08-09-2022 10:06:22)
kimir: pekny stol, ja mam iba taký rámový z L40x40x4.
AndyS dakujem za pochvalu.Stol mam ako pracovny.Na zvaranie mam iny.O polovicu kratsi a bez dier s 8mm hrubou platnou.
K Tvojmu stolu by sa dali privarit jokle,Lka na vystuzenie.
Tie rami na budu-domcek nemaju chybu.Pri dnesnych cenach uz to nie je lacny spas.Taketo cosi mi chodi po rozume ako pristavba ku garazi alebo samostatne.Ako to mas spravene?Z vonku osb a zvnutra tiez aj zo zateplenim?
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 160321.jpg
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 165036.jpg
Zavarenie 12mm dier na plechoch,ktore som pouzil na stol.Prilozil som zo spodu medennu pasovinu.
kimir: veď to, planujem ho skratit, dať na kolečka a z joklov 20x40 urobiť rošt, možno iba zasuvaci zhora medzi Lprofily iba mam obavy že to nebude dosť tuhe ked na to budem chceť niečo utiahnuť a potom mi rozhodí rovinu. Asi to musi byť chytene k stolu na fest.
Domcek ma iba ram a perodražkove dosky chytene na dosť široko :-( chcel som plášť sz trapezoveho pechu naležato ale moja povedala že tam plechovu budu nechce tak je drevena. Zateplenie nemam, mam tam Petrik ale ešte nefunkčný, musim mu urobiť komín, alebo elektrický ohrievač (žiadna hitparada to ale nie je), je to napratane haraburdami na to že to ma 24m2 ale vela miesta tam nemam (v polovici búdy je aj povala na plastove veci ako preliezka, nafukovaci bazen, a plastove hračky pre deti a tak).
Z lavej strany chcem zakopať 8-10 kubikovu betonovu nadrž na dažďovku tak asi tam pribudne aj prístrešok po bránku v zadu, kam dam nejaké veci z vnútra..
AndyS.Podlaha je na zakladoch betonova?Odkladacich priestorov nikdy nie je dost.😉
Ak si dokazal zvarit na nom ram na domcek tak to az taky zly stol nebude.Na spevnenie v spodnej casti navar priecne Lka alebo jokle.Na to zvisle(stlpiky) spojit z vrchnym ramom.Na vrch stola taktiez vystuzit priecne.Hornu cast poriesit tak ako sii myslel rost.Alebo plech s dierami,bez dier.
Kimir: betonova doska so zakladom a zavitove tyce 6x M20 alebo M24 v chemickej kotve
Usudzujem,ze na zav.tyciach mas uchytenu celu konstrukciu.Akym sposobom?Cez dieri v jokli a maticou pritiahnute?
Nie mam tam patky s dierou a utiahnute matkami, aby to nevzal vietor.
Vdaka.Z tej poslednej fotky to uchytenie neni vidiet.
Ja rozmyslam predlzit strechu na boku garaze uchytenim o hranol s krokvou a bocnej steny.A to bud iba striesku bez zvisleho ukotvenia v zemi-joklami.Alebo zvarim jokle do L tvaru ale netvorili by pravy uhol.Uhol podla dlzky a vysky.
kimir: nie je vidieť, skrutkovane je to zvnutra, aby mi ju nikto neukradol :-D alebo aby na to nepršalo. Hoď škicu
[url=http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.php?image=./uploads/10486_img_20220909_153348.jpg
Nie som ziadny kreslic.Ale snad z nacrtov je cosi pochopitelne.Tmavo nacrtnute je zelezo.A samozrejme na pristavbe sa da krytina bud lexan,plech. Z boku by islo tiez krytovanie,plechy alebo nieco z dreva.Este ma napadla myslienka urobit na mieru plachtovanie.Dalo by sa to zrolovat a v lete vyuzit ako vonkajsi pristresok na kutenie a mal by som zabespeceny luft.
Editoval kimir (09-09-2022 15:53:17)
http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p … 190921.jpg tu
Dnesny pocin.Ze neni na com susit hriby.Aj som par doniesol ale idu do gulasu.Sito bude na susenie
aj ovocia a pod.Sory obrazok je otoceny.
Editoval kimir (17-09-2022 19:51:26)
Za mna v pohode, az na tie nozicky na sporaku, nevyzera to velmi stabilne, ne, osmykne sa to pri manipulacii?
AndyS napsal(a):
Za mna v pohode, az na tie nozicky
AndyS nie nesmiknu.Vyskusane.Drzi to iba svojou vahou polozene v medzierke.
Editoval kimir (18-09-2022 20:58:24)
A čim se pod tím bude hřát?
Charon napsal(a):
A čim se pod tím bude hřát?
Charone ak uskrtia potrubie,tak nicim.😁
Beru to jako potvrzení, že pokud to půjde tak zemním plynem. Sušit něco v kouři zemního plynu nepovažuji za zrovna chutné. Pokud to nebude mít strany a vytvářet komín, tak ani ekonomické. Vím, že bývaly plynové trouby, ale i tak mi to nepřipadá vhodné. Pokud se nepletu, tak sporák na fotce má troubu, tak bych to sušil v ní. Tedy, aspoň tak to dělám. Elektrická trouba plná plat s ovocem, teplota nastavená na 50-70 stupňů. Plata od sebe separuji dřevěným špalíkem v rohu. Jen mi srdce, tedy peněženka krvácí při současných cenách energie.
Stojan je to pěkný, to zase ano.
No nevím, nad plynovým sporákem by to potom chtělo ještě mít nainstalovaný vysušovač vzduchu. Každý kubík zemního plynu vytvoří po spálení víc než kilo a půl vody. Pokud tam nad sporákem není nainstalovaná digestoř.