SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím,
mohl by mi tady někdo poradit jaký je vhodný svařovací zdroj resp. jeho max. proud pro sváření hliníku a nerezu? Využití stroje by mělo být převážně na výrobu nerezových výfukových potrubí ( plechy okolo 1mm a trubky do 3 mm), dále na sváření hliníkových potrubí do tloušťky okolo 5mm a svařování chladičů vody, mezichladičů a různých potrubí a součástí používaných u automobilů. Zamlouvají se mi zdroje Fronius Magicwave 1700(2200) nebo Migatronic PI 200AC/DC, případně od Castolinu, ale konkrétní typ zatím neznám.
Poradil by mi teda někdo (zda-li se to dá nějak zobecnět), jestli jsou tyto stroje schopné sváření takto silných materiálů, případně jak silné materiály se dají s takovouto amperáží svářovat?
Děkuji za vaše rady a názory
Ladis
Fronius je značka migatronic asi taky nebude špatny stroj zaleži jen na vas ale ja radši fronius ma zastoupeni po celem světě značka ma zvuk a kvalitu taky.
Pro vaše potřeby, tedy opravy, vyhoví výše uvedené stroje, fronius je špička, castolin je převlečený fronius, který pro ně dělá mašiny.
Stroj 220A je pro menší sériovou výrobu, šel bych do magicvawe 1700, 170A svaříte cca i 6-8 mm, ale samozřejmě pomaleji, na opravy ok.
Děkuji Vám za rady, velice jste mi pomohli.
Ladis
Fronius je špica...ale každý špás niečo stojí
mam fronius tt1600 a mozem vrelo doporucit. vyborna masinka.
Ked som robil v Taliansku tak sme mali MIG/MAG masiny velke vodniky,CMT,myslim ze to boli TransPuls Synergic stroje neviem ake cislo.Zvaral som dlhe 10m kutové zvary 8mm s pulzom,cca na 220 A bola to parada,ziadne gulicky okolo zvaru ani na nom,super.Dostal som novu zvaracku,stala ze vraj okolo 15 000,-Eur.Bolo to v r.2007.Mali sme na dielni aj spustu TIG strojov a jeden Variostar 1500,vsetko Fronius,jeden TIG tam bol tusim ESAB...Taliani preferovali jedine Fronius,sice dost nadavali na drahe diely-horaky,hubice atd.
Warlockvw napsal(a):
Ked som robil v Taliansku tak sme mali MIG/MAG masiny velke vodniky,CMT,myslim ze to boli TransPuls Synergic stroje neviem ake cislo.Zvaral som dlhe 10m kutové zvary 8mm s pulzom,cca na 220 A bola to parada,ziadne gulicky okolo zvaru ani na nom,super.Dostal som novu zvaracku,stala ze vraj okolo 15 000,-Eur.Bolo to v r.2007.Mali sme na dielni aj spustu TIG strojov a jeden Variostar 1500,vsetko Fronius,jeden TIG tam bol tusim ESAB...Taliani preferovali jedine Fronius,sice dost nadavali na drahe diely-horaky,hubice atd.
značka se vždy tvrdě platí...
Editoval alll (03-05-2010 21:42:26)
No ono je to otázka...
Je pravda, že fronius, kemppi a některé další hi-tech stroje jsou drahé vč. n.d., ale při nasazení do těžké výroby nic jiného tolik nevydrží, jedou pořád, kvalitní a rychlé sváry a troufám si tvrdit, že nakonec provoz vyjde levněji než u jiných strojů.
Pokud by někdo do takového provozu chtěl nasadit 200 ac/dc, tak mu to hned druhý den hodí na hlavu.
1b napsal(a):
No ono je to otázka...
Je pravda, že fronius, kemppi a některé další hi-tech stroje jsou drahé vč. n.d., ale při nasazení do těžké výroby nic jiného tolik nevydrží, jedou pořád, kvalitní a rychlé sváry a troufám si tvrdit, že nakonec provoz vyjde levněji než u jiných strojů.
Pokud by někdo do takového provozu chtěl nasadit 200 ac/dc, tak mu to hned druhý den hodí na hlavu.
Myslím že do skupiny hi-tech by se mělo doplnit SELCO, taky nám ve firmě fungovalo bez problému. Pak se šéf nějak "zhlídl" v CLOSU a bylo vystaráno. Začaly se nakupovat CLOSy a tam už to rozhodně nebyl bezproblémový provoz.
Selco souhlas, clossy jsou dobré v mig/mag, tig jsem neměl možnost vidět a je možné, že občas se i velkému výrobci něco nepovede...
Stránky: 1