SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dostala se ke mně svářečka Triodyn, podle všeho K-220 - výrobní štítek bohužel chybí. Fotky jsou zde - https://photos.app.goo.gl/Kya1zaX7qVYKwFrD7
Zkoušel jsem ji zapnout, motor se točí (byť by to asi chtělo vypínač pročistit) a oblouk chytal.
Protože svářečku už mám a popravdě moc skladné a přenosné zařízení Triodyn teda není, půjde tedy z domu.
Nechce se mi ji vyhazovat do sběru - jednak pravděpodobně kvůli nižší ceně a druhak kvůli tomu, že by mohla někomu ještě posloužit.
A rád bych se zeptal tady, než ji dám na bazar - jaká je rozumná cena, kolik za ní chtít? Na bazaru je velký rozptyl cca mezi 5 - 12 tisíci - jsou to reálné prodejní ceny nebo jen pokusy?
Případně není tady někdo z okolí FM, Ostravy, komu by udělala radost?
Editoval JindraS (18-08-2021 08:07:04)
Bacha, v okolí Ostarvy je několik šrotařů, kteří se tímto živí, tak pokud nechceš, aby skončila ...
No, to nechci, ale uchovávat ji taky nemůžu. Zkusím tedy bazoš a uvidíme.
Škoda, že jsem se tady nedozvěděl, jaká je rozumná cena.
Rozumná cena se odvíjí od mnoha faktorů: vzhled, stav, funkčnost, příslušenství, ale třeba také počet zájemců
Tak vystavena na bazoši za 6000, - a uvidíme, zda jsem se s cenou trefil nebo ne.
Já jsem tedy na Bazoši našel nějakou v Českých Budějovicích, ty snad jseš z Ostravska, tak nevím...
Ale je tam... https://stroje.bazos.cz/inzerat/1411478 … riodyn.php
Ano, to je ona - odkaz bych tu dal sám, ale nevěděl jsem, zda dávání inzerce do fóra není mimo pravidla.
Tak nakonec prodáno někomu, kdo to nechtěl na sběr a finální cena byla 4000,- i s kabely. A doufám, že ještě poslouží.
Ahoj,
měl bych podobný dotaz. Ale na K320.
Netuší někdo kolik je tam mědi, nebo za kolik je vykupujou ve šrotu?
Já abych věděl pod jakou cenu nejít, aby se to nevyplatilo vykoupit někomu do šrotu.
Na bazoš jsou momentálně dvě za cenu 15 a 19 tis. To je trošku hodně, ne?
Díky
Editoval dracekvo (30-08-2022 09:28:04)
Pokud si dobre pamatuju, tak na webu armatex.cz prodavali triodyny z vojenskych dilen podle stavu a rocniku od 8 do 16000 Kc. Mozna ta spodni hranice byla dokonce vyssi, ale ta nejdrazsi myslim byla za tech 16. Pac ted vidim, ze uz je nemaji tak se zrejme vsechny prodaly, jeste loni nejake meli. Tak asi cena byla odpovidajici.
Editoval Jakobo (30-08-2022 10:42:44)
Aha, díky za info.
dracekvo napsal(a):
Ahoj,
měl bych podobný dotaz. Ale na K320.
Netuší někdo kolik je tam mědi, nebo za kolik je vykupujou ve šrotu?
Já abych věděl pod jakou cenu nejít, aby se to nevyplatilo vykoupit někomu do šrotu.
Na bazoš jsou momentálně dvě za cenu 15 a 19 tis. To je trošku hodně, ne?
Díky
Nevšímaj si moc ceny na Bazoši, ktoré sú častokrát naozaj len pokusmi ľudí, ktorí to skúsili tiež len na základe toho čo uvideli na Bazoši. Väčšina bežných ľudí nerozlišuje medzi K220 a K320, stále je to pre nich len Triodýn. Myslím si teda, že aj Tvoja 320-tka pôjde za cenu podobnú ako JindraS,... okolo 200 €. Ak so šťastím natrafíš na človeka, ktorý vie čo chce a prečo to chce, tak to bude i niečo viac - okolo 300 €. Napr. keď som pred rokmi predával ja svoju K320, prišiel ku mne zvárač, ktorý robil nejakú špeciálnu robotu na dunajskom vodnom vzdúvadle a tam že vraj mal doslova predpísaný točivý zvárací stroj. Predal som vtedy za 10000 Sk (cca 330 €)
Asi pred dvoma mesiacmi bolo zelezo v srote za 25centov za vykup a med za 7,60 e . Teraz je zelezo na 13centov a med asi okolo 5,4e-nie som si isty . Ale 320 trodionu by som pod 300e nepredaval !
Joe66 napsal(a):
Asi pred dvoma mesiacmi bolo zelezo v srote za 25centov za vykup a med za 7,60 e . Teraz je zelezo na 13centov a med asi okolo 5,4e-nie som si isty . Ale 320 trodionu by som pod 300e nepredaval !
Tiež mám v sebe zakódované cenové limity na niektoré stroje a nástroje z dielne, že "pod túto cenu by som to nikdy nepredal".... Prejdú však roky, doba pokročí a človek vidí ako mu tá mašina neustále zavadzia, musí ju obchádzať a pritom ju už (roky) nepoužíva... Za ten čas aj spadli ceny týchto mašiniek na inzerátoch... No a potom ju tak-či tak predáš (pod cenu), lebo Ti je ľúto, že by Ti mala iba tak zhrdzavieť "zabudnutá" u Teba doma
Třeba by bylo dobré to zatím nechávat. Pokud to na Ukrajině skončí trochu vítězným způsobem, řekl byh, že takové ty starší jednodušší a odolné stroje se tam budou hodit, až to tam budou dávat dohromady. Jak ukrajinci na začátku války vykupovali u nás ojetá auta, tak podobně možná budou shánět i takové svářečky.
To nevím.
S 7.5kW svářečkou v rozbořené zemi asi bude problém. Invertor na rameno se spotřebou 3kW a poloviční cenou tam asi udělá lepší službu. Smysl by tam asi měla ta triodýna co byla poháněná spalovacím motorem. Takové myslím používali na železnici.
Rád bych si dal do garáže kamínka. Ale přesně v tom místě stojí tahle svářečka. Kdybych měl místo, tak si jí necham jako muzejní kousek.
Editoval dracekvo (02-09-2022 09:57:06)
Neznám trochu vítězný způsob . Skončí to určitě a bude úplně fuk jak . Ale něco se možná bude opravovat . Ale jelikož nyní se tam stále vyrábí invertory , tak o tento těžký krám a ještě s náklady na přepravu odebere tak zdarma . Je to jedině pro těžaře mědi ve šrotě . Tam to může být zajímavé . Vezl jsem šrot a nějaký maník ho třídil . Na slunci a jel . Tak jsem se se zájmem ptal , kolik mu platí za tu dřinu . Tak řekl padesátku , to se ptám za hodinu , ne za směnu . Oni tam byli totiž vězni . No a pokud to dá šéf rozdělávat s takovouto náhradou , nwm co platí věznici , tak se to snad vyplatí .
ještě trochu OT. Jak moc trochu toho vítězství bude bude záležet na tom jak moc území samostatné Ukrajině po válce zůstane. Nepravděpodobné je že by russák zabral celou Ukrajinu i že by Ukrajinci russáka vytlačili ze všech obsazených území.
Editoval Radim (02-09-2022 16:02:13)
Jaký to má vliv na triodynu tam ? Viděl jsi práci jejich plynařů v akci ?
Na ukrajine pomali ale isto vyhravaju a postupuju rusaci. Sak to sa dalo aj cakat Cize len otazka casu . Keby to rusaci robili ako amici.Ze nebrali ohlad na civilistov tak uz je davno Kijev zrovnany so zemou Ze ukrajinci budu suchat nozkami a invertorov z dnipra maju dost. Trodynku si kupi clovek co ma vacsiu dielnu a sem tam potrebuje zvarat nieco silnejsie cely den a nebude mu zavadzat . A vie ,ze sa to nebude prehrievat a bude mat istotu,ze ta stara mrcha bude fungovat aj o 10 rokov Tak ako ja mam cinanov,fronika,evm ale aj tu staru mrchu WTU 315 pod ponkom . A v garazi ked sa mi nechce roztahovat kable na invertore. Tak radsej zapnem to wtu s kablami zavesenymi vedla ponku a mastim
Odkedy bol vyvinutý igbt tryodina nemá hodnotu.. leda tak historickú.
AndyS napsal(a):
Odkedy bol vyvinutý igbt tryodina nemá hodnotu.. leda tak historickú.
V súčasnosti už mám podobný názor.
tak lidi, co kupují nové věci jen proto. že se "vyvinuly" a tak už se mohou koupit, jsou sice jedním z významných hnacích motorů pokroku, ale občas někdo chce totéž mít výrazně levněji nebo necche prošlapávat nové cesty i s případnou slepou uličkou a raději chodí po těch pohodlných a vyšlapaných.
Jinak ovšem +- s IGBT souhlasím. I když to byla spíš nouzová přechodná ulička, než byly vyvinuty dostačne kvalitní vysokonapěťové výkonové MOS tranzistory.
Editoval Radim (03-09-2022 08:25:21)