SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Chlapi,
koukám po MIGu na tenké plechy, většinou karosařina a říkám si, proč všichni testují stroje na tlustým plechu. Na to si přece nemusím kupovat MIG a dám to elektrodou.
Zkoušel jste někdo třeba ten Ideal 212,215 na karoserii?
Díky
To je jednoduchý, protože dotyčnej nemusí umět svařovat, aby to "otestoval" .
dede: Asi proto, aby zjistili jestli dá mašina ten maximální popsaný výkon. Ale jak píšete, hodně tenké plechy jsou u MIG/MAG poslední dobou taky druhý extrém a jak jsem osobně zjistil, některé mašiny s tím mají velké problémy. I když někteří odborníci tady budou asi tvrdit něco jiného.
dede napsal(a):
Chlapi,
koukám po MIGu na tenké plechy, většinou karosařina a říkám si, proč všichni testují stroje na tlustým plechu. Na to si přece nemusím kupovat MIG a dám to elektrodou.
Zkoušel jste někdo třeba ten Ideal 212,215 na karoserii?
Díky
ideala testuje na tenkych zde:
https://youtu.be/eN0slbNuozs?t=481
varok napsal(a):
dede: Asi proto, aby zjistili jestli dá mašina ten maximální popsaný výkon. Ale jak píšete, hodně tenké plechy jsou u MIG/MAG poslední dobou taky druhý extrém a jak jsem osobně zjistil, některé mašiny s tím mají velké problémy. I když někteří odborníci tady budou asi tvrdit něco jiného.
Nedá mi, aby som nenapísal moju osobnú skúsenosť. Mám niekoľko zváračiek MIG/MAG a môžem zodpovedne povedať, že ak porovnám odbočkovú zváračku POWERMAT S-MIG 160 a invertorovú zváračku Parkside PMSGA 200 A1, tak na zváranie tenkých plechov beriem jednoznačne odbočkový POWERMAT. Neviem ale zodpovedne povedať, či to je vlastnosťou samotnej zváračky, či je to zvyk, alebo len neviem na tom PARKSIDE správne nastaviť parametre pre zváranie, ale na karosárske práce ju nepoužívam.
Juraj.A napsal(a):
...
Nedá mi, aby som nenapísal moju osobnú skúsenosť. Mám niekoľko zváračiek MIG/MAG a môžem zodpovedne povedať, že ak porovnám odbočkovú zváračku POWERMAT S-MIG 160 a invertorovú zváračku Parkside PMSGA 200 A1, tak na zváranie tenkých plechov beriem jednoznačne odbočkový POWERMAT. Neviem ale zodpovedne povedať, či to je vlastnosťou samotnej zváračky, či je to zvyk, alebo len neviem na tom PARKSIDE správne nastaviť parametre pre zváranie, ale na karosárske práce ju nepoužívam.
To je celkem jednoduchý. Pokud to dokážeš nastavit na odbočkovém stroji, tak jsou v zásadě dvě možnosti:
- buď jedny ty nastavený parametry nesouhlasej se skutečností (možná i oboje)
- nebo je ten Parkside .... fuj fuj
A nejedeš na parkside trubičku?
pafik 1605 - Ono to nie je až také jednoduché, pretože POWERMAT má 4-vor stupňový prepínač a ak zváram 0,8mm plech na stupni č.2 tak nemám ani len predstavu o napätí a prúde.
KMU1 - Nie. To nie je zváranie vhodné na opravu áut. Ak vieš, ako sa zvára trubičkovým drôtom, tak pochopíš že nemám chuť čistiť zvárané miesto od prskancov zo zvárania. Parkside má síce možnosť zvárania trubičkovým drôtom, ale využívať ho na túto metódu nebudem. Na zváranie trubičkovým drôtom mám starý (tuším EINHELL) ktorý je síce neporovnatelne väčší a aj ťažší ako Parkside, ale nie je mi ľúto ho zobrať mimo dielne a zvariť nejaký plech na bráne, alebo plotovú trubku. To je zváračka u mňa vyslovene do exteriéru.
Editoval Juraj.A (02-06-2022 18:54:28)
Co jsem zkoušel pár mašin, tak můj starý Bimax od Telwinu, taky ještě odbočka, svařoval i autoplechy docela slušně, dokonce i s 0,6 drátem. Powermat co jsem měl, invertorová mašina, tak na auta vůbec. na nižší napětí to plivalo jen studené bobky a plech nebyl skoro vůbec prohřátý. Když jsem trošku přidal napětí, tak už to mělo snahu propalovat plech. Co teď mám Gamastar od Omicronu, tak ten svařuje nádherně i tenké autoplechy. Nevím přesně, ale asi to bude záviset i na tvrdosti oblouku, nebo jak to nazvat. Ten Gamastar má oblouk takový jemný, bohužel nemá el. tlumivku, ale to jde trošku poladit přidáním nebo ubráním posuvu drátu a svár je více rozlitý nebo naopak studenější.
Varok - měl sis koupit čistě mig mag mašinu, omi 176/196 tlumivku má a její nastavení je sakra znát. A potvrzuju-svařuje perfektně a to i slabé plechy.
Editoval KoHy (02-06-2022 20:50:43)
To jsou ale synergické mašiny, ne?
ano,je to synergie
Juraj.A napsal(a):
varok napsal(a):
Někde jsem četl, že Parkside kvůli vysokému min proudu nikdy plechy vařit nebude. Proto jsem se ptal, jestli tenký plech někdo zkoušel s těmi automaty co jsou tu populární. Video s Idealem jsem skouknul a vypadá, že to funguje.
Značka Ideal funguje.
Mali sme v práci štartovací zdroj , ktorý nemal problém naštartovať traktor zetor .
Ale je to taka Čína ...
dede: Však to je i u toho Powermatu jak jsem psal výše. Sice jde podle displeje nastavit i malý proud, ale svářečka není schopná při takovém nastavení udělat pár rozumných, krásně rozlitých bodíků.
Konštrukcia zdroja ktorý zapáli a drží stabilný oblúk od 18V hore je relatívne jednoduchá a preto to drvivá väčšina strojov zvláda, ale na tenké plechy ide dole napätie alebo čas a tým pádom lacné strojčeky nemajú dosť energie ani na zapálenie oblúka. Opačná strana mince sú vysoké prúdy kde lacné strojčeky zlyhávajú teplotne - proste sa prehrejú. Dimenzovanie na vyššie prúdy rýchlo overí aj laik (veľké chladiče, veľa polovodičov,....) Dimenzovanie na tenké plechy - tam zohráva rolu aj frekvencia zdroja a to je už iba pohľadom ťažšie rozoznatelné
Prerabam stol do garaze.Potreboval som upravit na dlzku starsie plechove suple.Hrubka plechu 1.6mm.
[/url Zvarackou Jasic mig 180.
Většinou se metoda Mag používá v průmyslu tudíš se svařují plechy bězně svářené.Na smrkaní autoplechů (ktere se ve větsině stejně jen bodují nebo Mig pají) stačí mnohá "smrkadla " která by ve važné praci naprosto nevyhověla.
Moje smrkadlo mi na smrkanie v garazi postacuje.
Editoval kimir (11-08-2022 17:25:02)
[/url] Este obrusit a do farby
Pěkný, a co pujde nahoru?
Editoval Charon (11-08-2022 18:35:46)
Pěkný, a...
Charon vdaka.Pred rokmi sluzil ako masersky stol na ktorom bola Osb doska-28mm hrubky.Dam ju naspat a na vrch 2mm plechy 2 kusy k sebe.
kimir napsal(a):
Charon vdaka.Pred rokmi sluzil ako masersky stol na ktorom bola Osb doska-28mm hrubky.....
Masérskej stůl? To je Záhořovo lože, ne masérskej stůl .....
Záhořovo lože...🤔-vysvetlit prosim😀.Dal mi to znamy pred asi 23 rokmi z fitnes centra a hovoril ze na tom masirovali.Ja som to vyuzival ako stol k sedeniu na vonku.Vyhovuje mi dlzka stola a hlavne jeho hlbka.Nezaberie vela miesta popri stene.Vystuzil som ho joklami co dum dal.To cierne natrete je origo ako bol zvareny.Takze tak
Stránky: 1 2