SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
mám Gamu 160 a dnes, když jsem svařoval asi 5 minut tak se mi rozsvítila kontrolka přehřátí . Chvíli jsem počkal asi 25 minut a kontrolka zhasla a tak jsem pokračoval,..a uz to nejde svarit ! o nekolikrat zapojeni do zasuvky a hned rozsvítila kontrolka přehřátí a bezi kolem za pulky hodiny a kontrolka zhasla...kdyz s ni pripravit svarit a hned rozsvítila kontrolka přehřátí .. tak mi bylo divné. (mam koupenove pres 4 roky a jen parkrat svarit kolem barakem) . Neví někdo čím by to mohlo být? Napadlo mě že je v háji termostat, dal by se odpojit aby svářečka fungovala než bych sehnal jiný nebo je to ještě nějak chráněno? Nebo můžeto být způsobeno i něčím jiným?
Předem děkuji za rady.
Gama 160 presný typ , plechový nebo plastový ... Svítí žlutý kontrolka , a jiskrí na cca 10-15A a nezapaluje ? Termostat neodchází , nejšpíš studenák . To jen díky EU , kvuli cínu .
Editoval atishajn (07-02-2021 20:13:49)
Přesně mám typ plechové...nevím čím je možné!
plechová se už vyše 5 let nevyrábí , a kde to koupil ? maš známyho elektronika ? kde bydlíš ? kvuli nejblišímu servisu ...
koupil jsem na internet a bydlim v ceske lipy ..muzete mi napiste adresa email ? aby mohu vam poslat fotky nebo video ..dekuji
Česká lípa? A co ta hatla matla?
no co by - kolega je asi cizinec ne?
plechovou Gamu 160 vyhodit a koupit jiný krám. Oprava dražší než koupit jiný.
Vyzkoušet několik elektrod (3,15) hned za sebou. Pak koupit (zaplatit).
Plechové Gamy lidi dávat na internet když jsou kaput.
plechove maju aj teraz v ponuke https://www.zvaracka.eu/gama-160 aj ja som si kupil tuto asi pred 3 rokmi zatial je funkcna sice pouzivana malo.
bourač za aku vymenit okolo 200 € ?
Zdravim
Mam gamu 160 plechovu , zle zapaluje obluk tj. prilozim elektrodu k materialu a nezapali ani ziadne iskrenie ani sa nepripali elektroda k materialu , po viacerich opakovaniach sa zapali drzi obluk ale obcas nie, pocas zvarania je pocut zo zvaracky -suchot, vrzganie- nie je to ventilator, niekto nahodou nemate podobny problem , co to moze robit , zvaracka ma cca 3 roky a malo pouzivane cca 2-3 baliky elektrod, tak isto sa sprava aj ked to skusal profi zvarac.
uz sa to tu riesilo X krat - daj to omc.cz poziadavku na servis za 20e ti to opravia inak prides k sedinam
to iste aj moja G166 proste 2roky v skrini a nezapalis ked ma KRAM kramy.... das to opravit rok to ide a znova...
ked zapali tak paradne a ked nie tak mozes tukrat tahat a ani na 100A neudrzis obluk skape....
https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?pid=101760
No, dokud se to bude "spravovat" takovou formou, že se to bude dávat do servisu nebo se toho zbaví a koupí nový invertor, tak toto forum tady nemusí být, protože nebude k ničemu. Chce to napsat, co konkrétně tam je špatně.
Editoval Radim (31-07-2022 17:19:51)
Tie gamy stali okolo 200e a ked porovnam cinana rilona z 2009 roku za podobne prachy a furt funguje + zapaluje bezproblemovo na ocistenom zeleze-na neocistenom uz je to horsie oproti froniusu .Ale stale funguje a zazil uz xy stavieb v prachu alebo vonku na horucavach . Tak soudruzi v cechach niekde urobili chybu
Len teoreticky-ak sa chyba prejavuje po nepoužívaní nebude to nejaký vyschnutý kondenzátor?
Silvio , na spodku zváračky je nalepka vyroby ... co tam je vyrazené ? to bude len prkotina pre elektronika na opravu , ked ho mas po ruke ...
silvia95 napsal(a):
plechove maju aj teraz v ponuke https://www.zvaracka.eu/gama-160 aj ja som si kupil tuto asi pred 3 rokmi zatial je funkcna sice pouzivana malo.
bourač za aku vymenit okolo 200 € ?
Jen drobnosti i gama je čína a kondík odejde hodinami provozu , ne po vypnutí . Kdyby ti někdo odhalil konstrukční chybu , tak by přišel o kšeft ....
Tak na to jsou taková fóra jako to tady, kdy někdo v něm může odhalit konstrukční chybu a přitom nikdo zůčastněný nepřijde o kšeft.
Myslím , že na pohádky jsme Radime moc staří , a já určitě na ně skoro 60 let nevěřím . Znám několik případů lidí , kteří na forech čerpali a dnes jsou to servisáci . Tož tak . Přezdíval jsem je internetoví opraváři , hrozně se čertili , dnes to nechávám tak .
Pánové, mam obavu, že máte pravdu oba. Pokud se tady začnou množit odpovědi ve stylu: dejte to do servisu, nechte to udělat někoho za úplatu, nebo někomu kdo tomu rozumí, nebo někomu kdo se tím živí … tak forum zanikne jako nezajímavé. Naopak při podnětných řešeních na opravu se míň strojů dostane k opravářům. Doba pro opraváře a servisy je a bude zlá. A nejen v elektrotechnice. Kdokoliv průměrně zdatný si sežene náhradní díly, potřebné nářadí a opravu by si udělal. Opraváři zbývá to poslední, znalost postupu na zjištění závady a její detekce, schema zapojení. A pak to, že hodně lidí do toho nechce investovat čas a úsilí. Většina závad je banálních na materiálu za pár korun.
Moje nedávná zkušenost z praxe byla s nefunkční TV u příbuzné přes 100 km daleko. Celá nešťastná mi telefonovala, že nefunguje televize. Po pár dotazech jsem věděl, že setobox bliká červeně a televize je asi v pořádku. Pak jsem prošel internet a zjistil konstrukční vadu - odchází napájecí zdroj, projev závady sedí na popsané chování a že je třeba vyměnit kondenzátor. Přijel jsem, zapůjčil podobný zdroj, doma pak vyměnil kondenzátor za nic (šuplíkové zásoby). Příbuzná šťastná, opraveno hned a ušetřila dost peněz, já jsem za kinga.
Tak že z mého hlediska díky Bože za odborný fora kde členové sdílí informace.
100x2x8=1600 a to nepočítám čas . Bohužel za menší peníz je celý seťák a když bys ji navedl jen na koupi zdroje , tak to bylo tak za dvě kilča .....
Já jsem jednou takhle "spravil" modem na internet na ADSL. Dost rozšířený modem dali z marketingových důvodů - ušetřili napáječ, na napájení z počítače z USB z + 5 voltů, které tehdy dávalo nějak jen 200 mA. A hned se začaly množit stížnosti, že modem je pomalý, pořád padá, lidi ho vraceli atd. Mě blbnul taky a nějak mně napadlo, že to je slabým napájením. Modem jsem začal napájet místo z USB z 4 tužkových NiMh akumulátorů, které jsou schopny bez problémů dávat i několik ampér. Okamžitě to začalo bezchybně běžet. Pak jsem k tomu ještě dodělal dobíjení těch akumulátorů z + 12 V z počítače přes srážecí odpor, abych baterky nemusel dobíjet zvlášť v nabíječce. Dlouho mně to bezchybně fungovalo ,až jsem jednou nějak zazmatkoval a připojil + 12 V z počítače mimo baterku přímo na modem. A kupoval jsem nový modem.
bobobo souhlas, koupě nového zdroje byla alternativou pro případ, že by příbuzná nevydržela do víkendu bez televize a nový setobox by to vyřešil levněji než opravář. Jenže paní je sama, starší a huře vidí a tak je zde potřeba i ten prvek, že není na všechno sama, určitě to znáš i ze svého okolí.
Radime, vyřešil jsi to šikovně. Trochu mě to připomíná stabilizaci napětí v autě pomocí autobaterie, včetně následků, když by se autobaterie při spuštěném motoru odpojila. USB port se podle specifikace choval správně. Pokud není připojené zařízení rozpoznáno počítačem, tak proud přes USB má být omezen. K tomu často na USB portu není 5V, ale míň, + nějaké ztráty na kabeláži a napájené zařízení naříká.
Editoval Charon (01-08-2022 19:14:48)
Já kdybych už šel kupovat nějakou mašinku od Omicronu, tak bych si raději připlatil a koupil nějakou lepší, třeba řadu 1550 apod. Ty taky nejsou nějak extra drahé a podle mě kvalitou slušné. Nebo se mýlím?
Ked su s omicronom take problemy tak ja by som kupil radšej kitin.