SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den chtěl jsem se zeptat na svařování plechu ocelového na rybářskou lod' jaká by měla být minimální síla plechu a jakou použít elektrodu mám novej levnější invertor TECHNICKÁ DATA
Napájecí napětí 50/60 Hz 1x230V
Jištění - pomalé A 16
Rozsah svařovacího proudu A 10-150
Učinnost - 35% na 150Ampér
Napětí na prázdno V 88
Krytí IP 23 • Funkce HOT START
• Funkce ARC FORCE
• Funkce ANTI STICK děkuji za odpověd' Milda
A jakou mate praxi ve svarenì? jinak plech 2mm staci na svareni 2 elektrodu treba eb 121 ale je to treba mit v ruce lepsi na to bude cocko
jo a hlavne vypnout hot start
moc zkušeností nemám ale měl jsem představu tak 1,5 mm aby lod' nebyla moc těžká
1,5mm je malo i na svareni cnckem s elektrodou se da kloudne varit od 2mm vis jinak je to spis lepeni dalsi vec je jak se to skrouti teplem pri svareni to to radsi snytuj a utesni tmelem
A co když to bude svařovat lemovým svarem? Obalovanou elektrodou invertorem a svářeč s méně zkušenostmi, na jakou asi nejmenší tloušťku plechu svařovaného lemovým svarem si může troufnout? Aby to ještě bylo rozumně pevné a těsné.
no moc zkušeností nemam pár věcí už jsem svařil myslel jsem že bych to přibodoval a pak vařil po kusech tak 50 cm a a pak se vrátil a zpevnil nejakým menším jeklem . Všem díky za odpovědi čau milda
Radim napsal(a):
A co když to bude svařovat lemovým svarem? Obalovanou elektrodou invertorem a svářeč s méně zkušenostmi, na jakou asi nejmenší tloušťku plechu svařovaného lemovým svarem si může troufnout? Aby to ještě bylo rozumně pevné a těsné.
To bych směle doporučil. Lemovým svárem lze dělat velmi tenké plechy(i pod 1mm), nicméně elektrodou to je problematické. TIG metodou to jde super! Musí se pochopitelně vše dobře připravit a nastehovat a potom jen lem roztavit a bez příd. mat. provést svár. Pracovat rychle, s co nejmenším vneseným teplem a tak i pokroucení je nepatrné, nebo žádné.
No, já se ptám, protože budu svařovat nějaké stojany a držáky z L a U profilů ohnutých z 2 mm plechu. Natupo se mi to se svými zkušenostmi a s požadavkem udělat co nejpevnější a dlouhodobě trvanlivý svar dělat nechce. A mám na to jen obyčejné trafo na rutilky nebo pokud se povede, možná s usměrňovačem. Jak dlouho to budu dělat, není moc významné, takže uvažuji udělat lem sklepáním kladivem stejným způsobem, jako ty lemy dělají klempíři a potom svařit elektrodou, tak dvojkou.
Nebo že bych speciálně kvůli tomu zakoupil elektrody 1.6? Ještě pouvažuji.
Takže zatím sháním informace.....
A jkaké elektrody bych mě použít kdybych se do toho pustil stejné na stehování i na to dodělání (druh a průměr)