SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
mám cez 50rokov a zváram si auto. používam lacnú samostmievaciu kuklu Proteco a aj pri naztavení na 9 Din je obraz v kukle tmavý a nevidím na zvar. vyriešila by to kvalitnejšia kukla, alebo kukla s nižším rozsahom DIN?
Zkus si pro začátek posvítit na místo svařování reflektorem. Pokud to nepomůže tak jedině jiná kukla s menším zatmavením. Někdy pomůže i použití kvalitních dioptrických brýlí (mně to rozhodně pomáhá).
svietim si ledkovým svetlom. bez toho by som už nič nevidel. ide o to, že keď kukla zatmaví, tak nevidím taviacu lázeň a niekedy ani miesto zvaru a po chvíli som centimeter vedľa.
Nenapsal jste jaký typ kukly Proteco máte. Jestli ty levné P600e, tak ji vyhoďte a kupte nějakou pořádnou. To myslím vážně. Taky jsem ji kdysi měl a hrůza. Zkuste třeba ty od Kowaxu co tady někteří chválí, myslím že to je Predator. Stojí kolem 2000 a už má i novou True color kazetu. Mám takovou v práci v kukle KWX 820 Arc + a v garáži Bohler Guardian a luxusní. Třeba ta co mám v garáži je na karosařinu super, ale je trošku dražší. Teď stojí myslím kolem 4000
ano, je to p600. nad tou kowax uvažujem. máte skúsenosť niekto samo zatmievacími brílemi? niekedy mam malo miesta pri zváraní na hlavu v kukle.
Miro1769 napsal(a):
ano, je to p600. nad tou kowax uvažujem. máte skúsenosť niekto samo zatmievacími brílemi? niekedy mam malo miesta pri zváraní na hlavu v kukle.
Já si tímhle prošel (pravda, na MMA) před pár měsíci, věk podobný, levná MAGG ASK-300, na DIN9 jsem viděl houbelec a vše vyřešila Kowax 73 (+ jak radí jirkati, tak ty brejle do ní taky dělají svoje). Ten rozdíl je fakt obrovský, jednou mi děti přetočily čudlík na 13, já si toho nevšiml a viděl jsem zhruba stejně jako ve staré na devítku.
Miro, kukla chrani tvar pred UV, okuliare len oci
najskôr kupim tú kwx73, ale ešte by ma zajímali tie samostmievacie okuliare, ak má niekto skúsenosť, prípadne čo si o nich myslíte.
dík za rady. objednal som kowax73 aj s diptr. sklom.
Miro1769 napsal(a):
najskôr kupim tú kwx73, ale ešte by ma zajímali tie samostmievacie okuliare, ak má niekto skúsenosť, prípadne čo si o nich myslíte.
Jako na vareni? Kdysi jsem to (tehdy s ne-samostmivacima, tusim ze patrily k autogenu ale je to 30 let zpatky) jednou zkusil - tak spalenou hubu a do toho bilej pruh kolem oci jsem v zivote nemel.
Na nejakem eshopu jsem videl bryle integrovane v takovem cernem "pytli/kapuci", tusim to tam neli pojmenovane "cert"
No a ten poťák vůbec reguluje ? Dívej se do slunka a toč . Ona ta devítka v reálu je opravdu světlá . Na aliku lze koupit i jen samostvívací kazetu za pár peněz . A můžeš si vybrat , co má umět .
Např. za 240 kaček https://www.aliexpress.com/item/1005003 … amp;gps-id
kowax73 s dioptr. vložkou je doma a je to neuveriteľný rozdiel oproti proteco 600. 3,5 DIN nezatmavená je paráda. konečne sa na zváranie aj teším. Dík všetkým za rady.
No, a tak je to se vším. "Pro moje použití to stačí.... Na to moje svařování to stačí ... "
Až do chvíle, než dotyčnej vyzkouší něco pořádného. Ty sis aspoň nechal poradit.
Ze zkusim Lambo (a libi se mi) neznamena, ze mi oktavka "na to moje jezdeni" nestaci
Editoval E-Ryc (22-07-2022 09:34:55)
Víš jak to napsal Svatopluk Čech, ne?
„Sláb jenom ten, kdo v sebe ztratil víru, a malý ten, kdo zná jen malý cíl.“
Editoval pafik1605 (22-07-2022 12:24:39)
Hele, kdysi na jedne konferenci se kolegyne pokousela sednout a pak vyskrabat z BMW i8 (meli tam vystavena "eko" auta), tak jsem usoudil, ze to ani zkouset nebudu a bez tohohle typu leho-auta se v ramci zachovani sebeucty klidne obejdu
nerad bych inspiroval video jako tohle": https://youtu.be/37kVzZJaJ1M
Editoval E-Ryc (22-07-2022 12:48:44)
Eryc, tu by skor sedelo, ze dotycny presadol zo zigulika do oktavie. Do lamba este daleko a na doma asi aj tak zbytocne
Nespletl sis Predátora s Terminátorem?
J. Bill: Ne, terminátor je myslím ta žlutá verze kukly Kowax 73, Predátor je taky od Kowaxu, ale úplně jiná kukla. 73 mají ještě ty hnusné zelené kazety, tedy jestli už taky nebyl facelift. Ten Predator by už měl mít kazetu true color.
Editoval varok (22-07-2022 21:34:23)