SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Se svařováním teprve začínám.
Potřebuji svařit 2mm plech natupo (ohnutý U profil). Mezera 0,5 až 1mm. Vyjímečně 2mm. 2cm dlouhý svar.
Od kamaráda mám půjčenou svářečku CO2 svářečku. On s ní jen bodoval.
I když jsme nastavili rychlost posuvu drátu na minimum, tak z toho lezlo cca 8cm/s (5m/min) drátu.
Nějak si nedovedu představit, jak s takovouhle rychlostí drátu mám udělat zmíněný pidisvar.
V jakém rozmezí se dá většinou nastavit rychlost drátu?
Nějaká rada pro začátečníka?
Díky
Zdarec,
1. Napis jaka svarecka
2. Dratu je moc (spatne nastavujes) odhaduji 70-80Amper 2,5m/s
Mezera 1mm je dobry - velka mezera musis bodovat(Bude propalovat) nebo ztlumit....
Nejsem profik.... Trenuj prvne na zbytcich plechu. Tluste Materials jsou jednodusi...
At se dari...
Jaký drát je ve svářečce? Myslím průměr. Na 2mm plech bych zkusil kolem 19-20V a kolem 5m/min. by mohlo být. Ale mezera 2mm je už moc velká, stačí i ten 1mm. Tedy u drátu 0,8mm.
Editoval varok (07-07-2022 13:55:01)
Svářečka je GYS Smartmig 142
https://www.youtube.com/watch?v=ikTy0PL … l=GYSGroup
Jsou tam jen dva čudlíky a otočný knoflík. Dali jsme A min a knoflík na minimum ...
varok napsal(a):
Jaký drát je ve svářečce? Myslím průměr. Na 2mm plech bych zkusil kolem 19-20V a kolem 5m/min. by mohlo být. Ale mezera 2mm je už moc velká, stačí i ten 1mm.
drát je 0,8mm. Napětí netuším, jsou tam jen dva čudlíky a potenciometr na rychlost drátu.
https://www.autokelly.cz/Product/GS-GYS … vvpla-pla-
"kolem 5m/min" - tzn. je to rukama?
Kdybych snížil rychlost drátu, ale ostatní parametry zůstaly stejné, bylo by to OK?
Počítám, že asi ne, protože ostatní parametry jsou závislé na rychlosti drátu...
Nevím jestli je mašina manuál nebo synergie, ale jestli manuál, tak se má vždy nastavit nějaké sv. napětí a k tomu doladit posuv drátu, nejlépe podle sluchu. U synergie jsou přednastavené programy s parametry, ale někdy je potřeba korekce napětí do plusu nebo mínusu. Opět nejlépe podle sluchu a vzhledu sváru. Zatím jsem viděl hodně málo svářeček, které by měly sunergii úplně tip ťop.
Stránky: 1