SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den vespolek -chci se informovat -vaše zkušenosti s touto svářečkou (pokud někdo vlastníte nebo s ní pracujete) https://kuhtreiber.shop/produkt/kit-2200-standard-set/ zvažuji nákup domů pro příležitostné použití (se svařováním zkušenosti mám i profesní -avšak nejvíc MMA a MIG jiný mnohem starší stroj) chci dobrou mašinu která je schopná vařit jemné věci a cca jednou za rok ,,svařit traverzu" (nadsázka), Jakou koupit láhev -velikost aby to vydrželo (v hokně jsme měli tu největší a vařilo se příležitostně a víc lidí tak to těžko odhadnout -taky zcela jiná mašina), dále mne zajímá spolehlivost , mám invertor od téže firmy Kit 150 TIG LA a zatím ok. Taky je možnost ta samá ale 2400 svářečka rozdíl ceny by nebyl důležitý -spíš jestli to stojí za to. Za případné odpovědi děkuji.
Editoval Tomáš (03-07-2022 12:40:09)
Tohle máš přečtené?
https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=5054
https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=3525
https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=3622
https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=4472
Dík za odkazy - až teď jsem to přečetl -byť jsem zadal do ,,hledat" tuto svářečku nenašlo to nic (jako vždy) ok přečetl jsem to a překvapuje mne jak někteří chválí Omicron -já měl od nich invertor a už bych od nich nechtěl nic ani zadarmo(vlastně jo ale hned bych to střelil) ale možná že už se zlepšili. Ta KIT se zdá že bude ok taky to chválí a invertor co mám teď KIT 150 TIG LA je bezproblémový
Každý má to své. Já zase mám mašiny od Omicronu doma v garáži a spokojenost. Jak TIG mašinka tak multifunkce. S pár jinými kousky jsem něco málo poprskal, třeba kdysi populární OMI 165, slušný stroj, OMI 205(asi) taky na pohodu. Naopak ty Kuhtreibery jsem nikdy moc nemusel. Co jsem svařoval s pár mašinami, tak vždy nějaký ojeb. Ať už malé TIG/MMA mašinky tak velké odbočkové mašiny MAG.
Zkus ještě třeba http://www.nasetraktory.eu/forum/viewto … start=3825
Chlapy jaký je pro uživatele rozdíl mezi tou verzí procesor a standart? nejde mi o cenový rozdíl ale jsem velký fanda jednoduchých provedení což by ukazovalo na standart avšak aby ten procesor neměl něco co by se mohlo hodit popř jiné +
varok napsal(a):
Každý má to své. Já zase mám mašiny od Omicronu doma v garáži a spokojenost. Jak TIG mašinka tak multifunkce. S pár jinými kousky jsem něco málo poprskal, třeba kdysi populární OMI 165, slušný stroj, OMI 205(asi) taky na pohodu. Naopak ty Kuhtreibery jsem nikdy moc nemusel. Co jsem svařoval s pár mašinami, tak vždy nějaký ojeb. Ať už malé TIG/MMA mašinky tak velké odbočkové mašiny MAG.
Jako jasně a né každý stroj musí ty mouchy mít -já osobně mám s OMI hrůznou zkušenost s invertorem za 6000,- (reklamace -opravy opakované problémy) bohužel ztráta důvěry Teď jsem nahlédl do odkazu kolegy co dal výše a na první stránce hned -citace- ,,Omi som mal v bývalej práci kde sme zvarali kontajneri a s cloosom u mňa najhoršie zváračky stále sa o tomu volal servis stále to chcipalo " -konec citace- tak to je stejná věc jako sem měl já . Ale tím Ti to nehaním pokud Ti to fachčí jen dobře.
Nevím jestli to napíšu úplně přesně, ale Kuhtreibery měli STANDARD jako klasické odbočkové mašiny s manuálním nastavováním. Dokonce myslím ani neměli displej, jen stupnice u kolečka na posuv a čísla u přepínače sv. stupňů. PROCESOR byly elektronicky řízené mašiny se synergií s displeji a ovládání mikrospínači na panelu. Ještě měli jednu verzi, ale to si teď nemůžu vzpomenout.
To ano to je i v letáku tyhle info ale mě zajímá rozdíl v uživatelské praxi -nicméně teď jsem chytal rozumy i u kamoša co má dlouho už zámečnictví a COčka používá léta a říkal že by šel do té Standartky (na moje účely) . ale dík za reakci
Co ještě potřebujete vědět? Prostě STANDARD je manuál, normálně přepnete přepínač sv. stupňů do některé polohy a k tomu doladíte patřičný posuv ručně potenciometrem.
Verze PROCESOR je asi synergická mašina, kde přepínačem přepínáte jednotlivé programy synergie. Je to taková jednoduchá verze, alespoň co jsme měli kdysi v jedné firmě verzi 400.
Ok já myslel jestli ta Procesorka nemá nějakou vychytávku která je dobrá pro běžný provoz -znáte to když se koupí nějaký stroj (jakýkoli) a po čase se říká ,,kdybych byl věděl tak jsem si připlatil a mohl jsem mít toto protože to má to a to a je to lepší" proto sonduju . Ale ok vypadá to že ten Progres. bude ,,jen" o pohodlí pro profesionální provozy ale práci to oboje zdřejmě udělá stejnou Dík za konzultaci
Tak nakonec je to asi trošičku jinak, mají verze STANDARD, PROCESOR a SYNERGIC. Vím že jsme měli v práci verze KIT 400 asi STANDARD, ale už to chlapi..... A ještě je někde v koutě KIT 309 PROCESOR, ale ta nefunguje. Možná je verze PROCESOR jen manuál, ale má už displeje a ovládání pomocných funkcí mikrospínači. Je to už delší dobu co jsem s těmito mašinami pracoval, tak si to přesně nepamatuji. Nejlepší bude, když zajedete do nějakého obchodu se svářecí technikou kde tyhle mašiny prodávají a zeptáte se osobně.
Ok jen ještě jeden dotaz myslíte že půjde zaměnit pětikolíkový samec(zdřejmě standartně dodávaný) za čtyřkolíkový ? Doufám že to nepotřebuje nulák ...
Půjde, proč by nešlo?
Varoku, ses si nejak prehnane jistej. Jak vis, ze uvnitr neni trafo 230/24V na ovladaci napeti??? Rozhodne bych se zeptal u vyrobce, zda je mozne vynechat nulak.
Pozn.: Nulak lze s jistotou vynechat pouze u asynchronniho motoru s vinutim 400/690V v zapojeni do trojuhelnika.
V práci máme mnohem lepší a dražší mašiny. Přichází s 5 kolíkovou zástrčkou, ale jelikož je naše dílna jak někde v pralese, tak jsou jen 4 kolíkové zásuvky. Tak se zástrčky na svářečkách přehazují na 4 kolíky a kabel je 4žíla.
Tomáš napsal(a):
Ok jen ještě jeden dotaz myslíte že půjde zaměnit pětikolíkový samec(zdřejmě standartně dodávaný) za čtyřkolíkový ? Doufám že to nepotřebuje nulák ...
Proc doufat, ze to nulak nepotrebuje? Na ctyrdratu (pokud to neni nejaka specialita rozvod) je proste nulak a kostra to same - na jednom koliku ve vidlici budou proste pripojene dve zily.
EDIT: vetvit PEN na PE a N se smi, zpatky spojovat uz ne)
Editoval E-Ryc (06-07-2022 22:43:52)
E-Ryc napsal(a):
Tomáš napsal(a):
Proc doufat, ze to nulak nepotrebuje? Na ctyrdratu (pokud to neni nejaka specialita rozvod) je proste nulak a kostra to same - na jednom koliku ve vidlici budou proste pripojene dve zily.
EDIT: vetvit PEN na PE a N se smi, zpatky spojovat uz ne)
Už si to nepamatuju přesně jaký je v dědině rozvod ale mám dojem že mám zem píchnutou na zemnící tyč a nula jde do rozvodu tj čtvrtý drát na sloupech - jde o to jestli by to nevyhazovalo FIčko ale jen spekuluji nejsem elektrikář -např na pásovou pilu jsem musel udělat pětikolíkovou zásuvku a stáhnout do ní nulák protože pila má brzdu ovládanou zdřejmě 230ti V jinak rozvod 400V mám 3fáze a zem
Varok má pravdu. Nulák není potřeba. Stačí zapojit zem a tři fáze.
Díky pánové
E-Ryc: Když myslíte. Ale neměl by jste takové hovadiny radit veřejně méně zkušeným v elektrice.
EDIT: radsi nic
Editoval E-Ryc (07-07-2022 18:26:00)