SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ta bodovka co jsem dal video má nejspíš řízení s dvojicí tyristorů. Řídí nejen zapnutí a vypnutí, pulzy, ale i výkon.
davidma napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
PIC odpočítává jednotlivý sinusovky do nuly a pak vypne na primáru SSR relé.
Proč jsi nemohl použít vnitřní čítač/časovač?
Já už si to nepamatuju, ale tuším to byla neurčitost první a poslední sinusovky. Takhle je to odpíchnutý přesně od těch 50 Hz a startuje to v nule, jak píše e-ryc. To SSR relé by stejně sepnulo v nule, takže by se mohla požrat první sinusovka. Ne že by to v hodnotě 99 mělo nějakej vliv, ale když o té neurčitosti vím a dokážu se jí snadno vyhnout, tak proč to neudělat. A v hodnotě 10 pulzů už by to mohlo sežrat 20% času (1+1).
Na trafo většího výkonu raději SSR se spínáním v max.
Nebo přes něj dát odpovídající zhášecí člen.
pafik1605 napsal(a):
davidma napsal(a):
pafik1605 napsal(a):
PIC odpočítává jednotlivý sinusovky do nuly a pak vypne na primáru SSR relé.
Proč jsi nemohl použít vnitřní čítač/časovač?
Já už si to nepamatuju, ale tuším to byla neurčitost první a poslední sinusovky. Takhle je to odpíchnutý přesně od těch 50 Hz a startuje to v nule, jak píše e-ryc. To SSR relé by stejně sepnulo v nule, takže by se mohla požrat první sinusovka. Ne že by to v hodnotě 99 mělo nějakej vliv, ale když o té neurčitosti vím a dokážu se jí snadno vyhnout, tak proč to neudělat. A v hodnotě 10 pulzů už by to mohlo sežrat 20% času (1+1).
Chytré. Mam obavu, že nějaké chybě se stejně nevyhneš. Beru, zas tak už to nevadí. Kdysi jsem se učil, že kmitočet sítě kolísá kolem 50Hz. Rozhodně se ukázal jako nevhodný pro řízení přesných zařízení nebo hodin. Asi lepší by bylo startovat vnitřní čítač procesoru řízeného krystalem při průchodu nulou a vypínat podle něj. SSR relé z principu vypíná při průchodu nulou, ty lepší, jako je to tvoje v nule také zapíná. Jak jsi detekoval průchod nulou? Nula je svi.e a k detekci dochází mimo nulu, což už může být kousek za nulou SSR relé.
Editoval Charon (01-07-2022 17:08:59)
Niekto už natočil o tom video :
https://www.youtube.com/watch?v=2Xq5r5D_PfY
Charon: No, tak jsem to šel hledat a zjistil jsem, že nejen že namám kompletní schéma, ale ani uloženej program pro PIC . Takže jsem úplně v pérdeli . Kdyby se s tím něco stalo, tak začínám znova.
pafik1605 : Nič nemusíš vymýšľať na novo .
Na aliexpresse sa to dá kúpiť .
https://www.aliexpress.com/item/32889870922.html
Jeden potenciometer je počet polvĺn sínusoviek (výkon) a druhy je čas trvania impulzu.
Ja to používam na zváračke litiových článkov a funguje to perfektne.
pafik1605 napsal(a):
Charon: No, tak jsem to šel hledat a zjistil jsem, že nejen že namám kompletní schéma, ale ani uloženej program pro PIC . Takže jsem úplně v pérdeli . Kdyby se s tím něco stalo, tak začínám znova.
pafík1605: to je černá můra. Nejspíš to máš jako já, dobře uložený. Asi bych doporučil, až bude příležitost, aspoň stáhnout obsah PICu, aby šel znovu nahrát, pokud by se něco stalo. Mam takhle třeba 2 PICy s programem zabezpečení pro Feldu. To zabezpečení mi jí zachránilo od krádeže, bohužel zub času byl neúprosný a zůstaly jen ty 2 nahrané PIC.
Ukázek této bodovačky je na trubce hodně. Stačí zadat: "Chicago Electric spot welder" nebo "Harbor spot welder".
Aj ceska,,trubko scena,, sa teraz predvadza v skusani tej bodovacky Ze kazdi co ma dieru v zadku a toci na trubku musi mat video s tou prehistorickou masinou z lidlu
m.evil napsal(a):
https://www.youtube.com/watch?v=YWwRcggalaQ&ab_channel=Killeroz
posledna veta v mojom prispevku
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 53#p178653
dal si na nu odpoved...... poponahlal sa 3-4dni - holt clickbajtovy artikel treba nabrat views...
Joe66 napsal(a):
Aj ceska,,trubko scena,, sa teraz predvadza v skusani tej bodovacky Ze kazdi co ma dieru v zadku a toci na trubku musi mat video s tou prehistorickou masinou z lidlu
joe66: slovo kazdy sa pise s y-psilonom... robis si hanbu.... aj ked mas stou masinou pravdu...
Keby HujerOZ mal viac ako tu dieru na pozadi .... tak asi 3-4 roky spatne staval svoju MOT zvaracku
Tam ukazal ze otom vie gulove, ked mu to nechodilo ani so silnejsim trafom.
Tam ospevoval single-shot modul. (videodokaz je tu uK5N67yvBxI )
Ten casovo spinaci obvod spina primar na tej jeho MOT SPOT zvaracke keby to odmontoval a namontoval
na tu lidlacku ma casovac a ako tak opakovatelne vysledky...
Miesto toho aby odmeral tie prudy na primare a sekundare tam bude ospevovat Lidl produktakov ako papagaj
cele to vyznelo ako tovar v teleshopingu...
Hlavne ze natocil ako na SF nechodi - chodi .... zvlastne ze robil recenziu hned ako sa to tu zjavilo
inak SOxxx by mu mohol odpisat ako spot-welder a trojuholnicky pouzivaju klampiari ked vyrovnavaju dvere.
ale hentake nieco na spotovanie lemov no neviem. Teda viem je to kravina pre klampiara
neudrzi v polohe a to pritlacit a este aj tlacitko potlacit ani nahodou to by musel mat aspon 3 ruky...
A inak bezna garaz v zastavbe je rada ak ma vobec elektriku aj to zdielanu so susednymi garazami
a byt beznom panelaku ma tak 40-50r alu rozvody casto este stare vybehane istice ani tam to nieje vhodne.
skoda ze nam nepredviedol ako privari nejaky pasik k napr DIN liste ako uzemnenie a podobne uzitocne veci.
a keby som bol zakerat tak mohol ukazat 2 medene pasiky
Editoval ihlan (03-07-2022 19:40:11)
Už je znova v ponuke na lidl e-shope.
Je možné , že mali dočasne vypredané .
Zkoušeli jste tu svářečku, nebo nějaké podobné nářadí v Lidlu někdy vracet? Říkám si, že bych ji vyzkoušel, ale pořád nejsem rozhodnutý. Kdybych věděl, že mi ji případně bezproblému vezmou zpět a přesto, že byla použitá (jen vyzkoušená), tak neváhám.
Vracel jsem jak v obchodě, tak v e-shopu. Obojí bez problémů, jen se zeptají proč vracím aby zjistili, zda tam není nějaká vada. Stačí jim, že se mi to nehodí. Zboží bylo vybalený, ale bez známek použití.