SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
dobry den,uz dlhsie sa pohravam z myslienkou kupit dake co-čko,uz ma omrzelo stale dakoho prosit ze potrebujem daco pozvarat,potrebujem sem tam zvarit dake L-ka,yokle,pasoviny a tak hrubka okolo 2-4mm vyhliadol som si zopar strojov ale neviem ci je to spravna volba,predavac vam vzdy poradi "super stroj" ktory ma akurat na sklade,co to som pocital a momentalne mam vybrate cca 3 druhy...Gude Mig 192/6k za 370 eu,Iskravar Mig 190 za 420 eu a nakoniec Powermat S-Mig 185 za 450 .Ak mate niekto osobne skusenosti s niektorym zo spominanych strojov bol by som vdacny za akukolvek informaciu...dakujem.
gude by ch vyřadil uplne, povermat zaleží na vas powermat,einhell_ je v podstate kende Čína tak že vam radši poradím Ikravar Mig 190
mne sa ten Iskravar Mig 190 paci najviac preto ze ma az 9 (odbociek) gude a powermat len 6-st,na gude ma odraduje uz to ze sa to predava v "supermarketoch"
pavol.sk napsal(a):
mne sa ten Iskravar Mig 190 paci najviac preto ze ma az 9 (odbociek) gude a powermat len 6-st,na gude ma odraduje uz to ze sa to predava v "supermarketoch"
ja mam sice jen 6 odboček na me prestavene einhelce BT-GW 170 mužete se podivat jak jsem stroj vytunil a poladilhttp://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1483 na drat 0.8 6 odboček stačí smoji upravou mam tam pridany macaty kondenzator tak i drat 0.8 dosahne přidobrem nastaveni posuvu sprchoveho oblouku met o 3svařovaci stupne vice tak by stroj musel byt na 3 faze. takovy mam rozestaveny s tranformatorm omni 215 A na 3f ten jich ma dokonce 10.
Editoval alll (21-04-2010 21:32:45)
takto aby som uviedol este par info,nemam zvaracky preukaz,neviem zvarat a ani som sa o to nikdy nepokusal nie som zamocnik...uvazoval som ze by som tam po skonceni zaruky dorobil plynulu regulaciu prudu,o tom ze sa tam pridavaju kondy som uz cital ale co sa tym konkretne zlepsi ?
pavol.sk napsal(a):
takto aby som uviedol este par info,nemam zvaracky preukaz,neviem zvarat a ani som sa o to nikdy nepokusal nie som zamocnik...uvazoval som ze by som tam po skonceni zaruky dorobil plynulu regulaciu prudu,o tom ze sa tam pridavaju kondy som uz cital ale co sa tym konkretne zlepsi ?
Pridanim kondenzatoru se zvyší zapalovací napetí oblouku a oblouk má lepší stabilitu méně prska a lepe provaří material konkretne u meho stroje se zvedl pruvar svařovaneho materialu az o 2 milimetry navic dříve to bylo schopno provařit max 5 milimetru ted i 7 milimetru bez problemu.
alll napsal(a):
pavol.sk napsal(a):
Pridanim kondenzatoru se zvyší zapalovací napetí oblouku a oblouk má lepší stabilitu méně prska a lepe provaří material konkretne u meho stroje se zvedl pruvar svařovaneho materialu az o 2 milimetry navic dříve to bylo schopno provařit max 5 milimetru ted i 7 milimetru bez problemu.
Jaký hodnoty toho kondu ?
Zkoušel jsem jich tam přidat asi deset,ale hrozně se hřály,nakonec se z nich zakouřilo(byly to nějaký elyty TESLA).
gude by som vylučil úplne a powermat tiež.
Su to stroje made in china a trafa maju vynute hlinikovým drôtom.
Osobne mam jeden powermat doma...
takze tek sa veci maju,predpokladam ze sa tam davaju kondy s vysokou kapacitou a hlavne dake robustnejsie typy,take este niekde mam doma,nie su letovacie ale maju vyhody zo zavitom,aku kapacitu treba cca dat na dobry vysledok ?
m.evil napsal(a):
gude by som vylučil úplne a powermat tiež.
Su to stroje made in china a trafa maju vynute hlinikovým drôtom.
Osobne mam jeden powermat doma...
No to som si vsimol ze mas tie Powre v "laske" co sa ti na tej tvojej 160-ke kazilo ?
No v prvom rade jednoznačne podavač drôtu.
Stale mi vymotávalo drôt do vnútra zváračky.
Pritlak som už mal uplne na minime a problem pretrvaval stále.
Podavač je tam riešeny na spôsob primitívnej prítlačnej planžety ...
Ďalej keď sa nahreje , stale treba pridať rýchlosť posuvu drôtu a zas keď ochladne ,tak treba rychlosť ubrať.
Ale najviac ma štve nedostatočny výkon.
Da to len 140A a keby to dalo aspoň 160A , bol by som spokojny.
Tiež chystam tie kondenzátory dodatočne namontovať a posuv drôtu napajať z osobitného tafa.
Tam ani PWM netreba ,len to chce osobitne napajanie pre podavač.
Lebo keď sa zvára ,tak napätie vplyvom teploty trafa klesá a keď ochladne , tak zas stupa.
m.evil napsal(a):
No v prvom rade jednoznačne podavač drôtu.
Stale mi vymotávalo drôt do vnútra zváračky.
Pritlak som už mal uplne na minime a problem pretrvaval stále.
Podavač je tam riešeny na spôsob primitívnej prítlačnej planžety ...
Ďalej keď sa nahreje , stale treba pridať rýchlosť posuvu drôtu a zas keď ochladne ,tak treba rychlosť ubrať.
Ale najviac ma štve nedostatočny výkon.
Da to len 140A a keby to dalo aspoň 160A , bol by som spokojny.
Tiež chystam tie kondenzátory dodatočne namontovať a posuv drôtu napajať z osobitného tafa.
Tam ani PWM netreba ,len to chce osobitne napajanie pre podavač.
Lebo keď sa zvára ,tak napätie vplyvom teploty trafa klesá a keď ochladne , tak zas stupa.
Tak ja som uvazoval tu Mig 185 od Powermatu,predpokladam ze podavac tam bude rovnaky ako v tej 160-ke...takze radsej nic.Pokles napatia pri zatazeny je jasny ale to ze napatie poklesne pri zohriatom trafu pocujem prvy krat,to sa da ale lakho vyriesit tym solo napajanim podavaca No myslim ze nakoniec kupim tu 190-ku Iskravar a bude dufam klud.
Neviem síce odkial si ,ale pokial bývaš blízko Poľských hraníc , kupil by som tam tu powermatku ,lebo tam ušetriš aspoň 200€ oproti cene na slovensku
Kde konkretne v Polsku sa da kupit Powermat? Som z Kosic. Na trhy chodievam do N. Targu. Tam som sice videl Co2 zvaracky,ale neviem ci by som sa nebal nieco take kupit z trhu.
quako2 napsal(a):
Kde konkretne v Polsku sa da kupit Powermat? Som z Kosic. Na trhy chodievam do N. Targu. Tam som sice videl Co2 zvaracky,ale neviem ci by som sa nebal nieco take kupit z trhu.
když chodíde na trhy do města tak se nekde po meste zozhledne te po svařeci technice tam si mužete stroj koupit a ješte na to budete mit podle obchodniho zakona co plati v polsku zaruku...
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Poohlížím se po nějakém CO, protože budu chtít kupovat takové starší auto a budu ho potřebovat vyvařit. Kromě této činnosti by pak svářečka fungovala max 2x do roka, takže do toho nechci moc investovat.
Byl jsem rozhodnutý pro Einhell 150, ale po přečtení nějakého info tady nevím nevím. Nakolik vyjde ta úprava, jak tu o ní všichni mluví?
Dále pak líbí se mi tohle. http://aukro.cz/item1016046202_svarecka … u_mig.html
ale netuším, kam až se může dostat cena. Počítám, že to je dobrá mašinka.
Dále se mi ještě více libí http://aukro.cz/item1015142092_svarecka … lahev.html
netuší někdo co je zač ten lorch? Prý tam nejde bodování. Jsem kutil a elektronice trošku rozumím, takže snad by to neměl být problém opravit. Jen netuším, v čem by tam mohla být zrada, jestli jsou na Lorch dostupné díly a na kolik by to tak vyšlo.
dracekvo napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat. Poohlížím se po nějakém CO, protože budu chtít kupovat takové starší auto a budu ho potřebovat vyvařit. Kromě této činnosti by pak svářečka fungovala max 2x do roka, takže do toho nechci moc investovat.
Byl jsem rozhodnutý pro Einhell 150, ale po přečtení nějakého info tady nevím nevím. Nakolik vyjde ta úprava, jak tu o ní všichni mluví?
netuší někdo co je zač ten lorch? Prý tam nejde bodování. Jsem kutil a elektronice trošku rozumím, takže snad by to neměl být problém opravit. Jen netuším, v čem by tam mohla být zrada, jestli jsou na Lorch dostupné díly a na kolik by to tak vyšlo.
tak ta omi 200 ka vypada byt slusny stroj ale bohvie na kolko sa vysplha jej cena ?
pavol.sk napsal(a):
dracekvo napsal(a):
netuší někdo co je zač ten lorch? Prý tam nejde bodování. Jsem kutil a elektronice trošku rozumím, takže snad by to neměl být problém opravit. Jen netuším, v čem by tam mohla být zrada, jestli jsou na Lorch dostupné díly a na kolik by to tak vyšlo.tak ta omi 200 ka vypada byt slusny stroj ale bohvie na kolko sa vysplha jej cena ?
No já si myslím že firmu Lorch "spolkl" nějaký jiný výrobce svářeček. Usuzuji podle toho že jsme v práci měli hořáky na PB zn Lorch a najednou hořák je totožný a je na něm výrobce GCE Chotěboř.....
Lorch zváračky sú dosť slušné profi stroje ich ponuku najdeš na http://www.lorch.biz/ V práci ich máme Tig Co aj plazmu. No ten na aukru vyzerá už trošku opotrebovane,ale cena je zatiaľ dobrá a keď rozumieš elektronike tak sa opraviť dá všetko. Čo sa týka náhradných dielcov skúsim sa spýtať aj keď neverím ,že už potrebovali nejakú opravu.
čo tak nejaká Formica?289 je dobrá...D-člo je s digitál panelom.Nejaký čas teraz s nou zváram a je to slušná mašina.
dracekvo napsal(a):
uprava stroje v dilech ktere jsou pouzity je v korunach asi 3000,- ale stoji zato nevim jak 150, ale 170 a 190 einhel jsem již upravoval.
Editoval alll (27-04-2010 20:37:10)
alll napsal(a):
dracekvo napsal(a):
netuší někdo co je zač ten lorch? Prý tam nejde bodování. Jsem kutil a elektronice trošku rozumím, takže snad by to neměl být problém opravit. Jen netuším, v čem by tam mohla být zrada, jestli jsou na Lorch dostupné díly a na kolik by to tak vyšlo.uprava stroje v dilech ktere jsou pouzity je v korunach asi 3000,- ale stoji zato nevim jak 150, ale 170 a 190 einhel jsem již upravoval.
Mal by som otazku ohladom upravovanie co2-ky,zohnal som si poriadne robustne kondenzatory 17000 mikrofarad/75v mam 4 kusy dufam ze to bude stacit,co sa mi nepozdava je usmernovac...uvazujem ho nahradit diodami čkd 200a/800v typ D845-200-08
pavol.sk napsal(a):
alll napsal(a):
dracekvo napsal(a):
netuší někdo co je zač ten lorch? Prý tam nejde bodování. Jsem kutil a elektronice trošku rozumím, takže snad by to neměl být problém opravit. Jen netuším, v čem by tam mohla být zrada, jestli jsou na Lorch dostupné díly a na kolik by to tak vyšlo.uprava stroje v dilech ktere jsou pouzity je v korunach asi 3000,- ale stoji zato nevim jak 150, ale 170 a 190 einhel jsem již upravoval.
Mal by som otazku ohladom upravovanie co2-ky,zohnal som si poriadne robustne kondenzatory 17000 mikrofarad/75v mam 4 kusy dufam ze to bude stacit,co sa mi nepozdava je usmernovac...uvazujem ho nahradit diodami čkd 200a/800v typ D845-200-08
zatim mi ale unilo co mate za cočko doma ? ale mislim že vam budou stačit kondiky 2až 3 kusy pospojoval bych je vedle sebe na hlinikovy pasovinu 3CM sirokou aby se využily ty silove kontakty a nakonecbych připojil odpor hodnoty 820R 10AŽ 20W ja mam ve stroji odpor teto hodnoty ale 10W dal bych 20W aby rychleji vybijel kond..
alll napsal(a):
pavol.sk napsal(a):
alll napsal(a):
uprava stroje v dilech ktere jsou pouzity je v korunach asi 3000,- ale stoji zato nevim jak 150, ale 170 a 190 einhel jsem již upravoval.Mal by som otazku ohladom upravovanie co2-ky,zohnal som si poriadne robustne kondenzatory 17000 mikrofarad/75v mam 4 kusy dufam ze to bude stacit,co sa mi nepozdava je usmernovac...uvazujem ho nahradit diodami čkd 200a/800v typ D845-200-08
zatim mi ale unilo co mate za cočko doma ? ale mislim že vam budou stačit kondiky 2až 3 kusy pospojoval bych je vedle sebe na hlinikovy pasovinu 3CM sirokou aby se využily ty silove kontakty a nakonecbych připojil odpor hodnoty 820R 10AŽ 20W ja mam ve stroji odpor teto hodnoty ale 10W dal bych 20W aby rychleji vybijel kond..
Pasovinu mam uz zohnanu medenu,takze ten odpor sa tam zapaja nato aby po vypnuty vybil kondenzatory,uvazujem ci tam radsej nepouzijem daku ziarovku...mam dake 60 voltove tusim 15/25 watove...predsa hreju menej ako rezistory
pavol.sk napsal(a):
alll napsal(a):
pavol.sk napsal(a):
Mal by som otazku ohladom upravovanie co2-ky,zohnal som si poriadne robustne kondenzatory 17000 mikrofarad/75v mam 4 kusy dufam ze to bude stacit,co sa mi nepozdava je usmernovac...uvazujem ho nahradit diodami čkd 200a/800v typ D845-200-08zatim mi ale unilo co mate za cočko doma ? ale mislim že vam budou stačit kondiky 2až 3 kusy pospojoval bych je vedle sebe na hlinikovy pasovinu 3CM sirokou aby se využily ty silove kontakty a nakonecbych připojil odpor hodnoty 820R 10AŽ 20W ja mam ve stroji odpor teto hodnoty ale 10W dal bych 20W aby rychleji vybijel kond..
Pasovinu mam uz zohnanu medenu,takze ten odpor sa tam zapaja nato aby po vypnuty vybil kondenzatory,uvazujem ci tam radsej nepouzijem daku ziarovku...mam dake 60 voltove tusim 15/25 watove...predsa hreju menej ako rezistory
zaleží taky kolik mista mate ve vnitř..