SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
crussader: ked maš tig tak to zvar elektrodou, bude to šup šup, branka sa na to nehraje ci bude tigom alebo MMA, ked je mala branka a vieš si ju napolohovať tak aj eldou urobiš pekny zvar (myslim že lepšie než na tych tvojich fotkach urobím eldou), ja tie jöklove branky a zabradlia varim elektrodou.
Ked sa učíš a zákazník je nejaký dobrý kámoš, tak mu to urob z kamaratstva, ked nie tak sa pozri čo ťa stála ta predošlá bránka. Parametre nastavenia si zober tiež z tej prvej, ked je dobrá a páčila sa..
Editoval AndyS (03-01-2022 12:43:41)
Iba môj nazor:Mig/Mag mašina je z hľadiska ekonomiky zvarania rozhodne lacnejšia alternatíva. Práve na takéto maličkosti som mal Riland Mig180GDM (ľahká, jednoduchá, prenosná) a Tig si šetrím na nerez a Alu. Proste ak chceš robiť takéto zákazky a keď si zrátaš hodiny čo stým stráviš navyše a nechceš robiť v kuse zadarmo nevyhneš sa Mig/Mag.
Iba pre porovnanie ako dlho ti trvá zvariť s Tigom dva 60x40x2mm jokle zrezané na 45°alebo aký chceš rozmer ?
S Mig/Mag 60x40x2mm dookola máš do minúty a nerobíš "skoro" žiadnu prípravu.
S Tigom ak to myslíš vážne obrúsiť okuje, odmastiť (aj z vnútra) a až potom sa dostaneš ku zváraniu a to trvá a potom to aj tak ešte brúsiš - aby to vyzeralo
Na 2mm jokel stačí aj 1.6 elektroda a drat (potom ten zvar je jemnejší) ale s 1.6kou sa neučí tzn. teraz kľudne zváraj 2.4 čo to dá, keď to budeš mať v ruke nahoď 1.6
nešika napsal(a):
Radime, hlavně až ten pes pojde by z branky mohla být mříž. Myslím si, že se to malinko komplikuje. Frajer bude chtít nacenit vrtání/pilovaní a oboustranné sváření.
Kdyby tam byly kruhové tyčky, tak žádné pilování nebude. Maximálně bude srážení hran otvorů, třeba vrtákem výrazně většího průměru.
Dať tam mriežku tak môj pes si z tej mriežky spraví rebrík a celá bránka je zbytočná hoc keď som svojho psa naposledy videl ako z odrazu od steny v rohu preskakuje 1.7m vysoký plot tak aj tyčky aj mriežka a vlastne aj celý plot sú mi k ničomu😂 resp. cez plot sa ja sám nedostanem takže aspoň k tomu
OT: Chronickeho utekare nezastavi nic, ale predpokladam, ze tady je vyzkouseno, ze stejna branka na druhe strane baraku funguje/dostacuje
Chlopi ako by mal vyzerat pohladovy zvar pri ciernom materiale?
Ja som nasmolil toto 😀
Tak do mna 😀
Editoval crussader (06-01-2022 13:06:10)
crussader napsal(a):
Chlopi ako by mal vyzerat pohladovy zvar pri ciernom materiale?
Ja som nasmolil toto 😀
http://imgway.cz/m/8S5p.jpg
Tak do mna 😀
Jako ta prostřední třetina sváru na prvním obrázku
Předpokládám, že ty svislý sváry (vnější kouťáky) přetáhneš do vodorovný části. A hezky navážeš.
Nechcem mudrovať, ale to vyzerá ako zvarené MMA elektrodou, nie tigom
No ja to tak elektodov urcite nedam.
Jean ved priloz obrazok 😀
Editoval crussader (06-01-2022 21:14:49)
Tá pípa hneď vedľa zváračky - už teraz závidím 😂
Zdar chlapi,
pedal konecne dorazil. Objednaný od makinu, funguje pekne. No ako sme cakali vo vnutri je len potenciometer a spinac. Fesaci za to pytaju strasne peniazky. Jaj a musel som ho otvorit, lebo kablova vyvodka nebola dobre dotiahnuta...