SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Vim, ze je to sto let stare vlakno, ale pachal jsem obaly na elektrody podle: https://www.svarbazar.cz/phprs/view.php … 2012052302
Par postrehu:
- do 50mm slo po zkoseni a zahrati nacpat vicko bez problemu, u 75mm zkoseni nepomohlo (vnitrni hrana vicka ma vetsi prumer nez vnejsi hrana trubky), musel jsem to napred doztahnout trubku o flasku rumu (nic jineho vhodneho tvaru jsem nenasel). Nevim, jestli tohle plati obecne nebo jen v OBI meli nejake zmrsene rozmery.
- do 75mm trubky se tesne nevejde 4kg baleni (libovolnych) elektrod, co jsem zkusil, vzdycky cca 5-10 zbylo.
Já to ještě doplním; do víčka jsem tavným lepidlem vlepil plastový ventilky, který se dávaj do velkých balení pytlíků kávy. Při zavření se odfoukne vlhkej vzduch, kterej tam mohl vlézt při otevírání. Problém je, že u malých průměrů trubek (40,50 mm) se to špatně otvírá, neboť vznikne dost velký podtlak. Slušně se to otvírá od průměru trubky 70mm.
pafik: musiš dorobiť dekompresne tlačidlo, kdesi som to videl ale nespomeniem si teraz.. :-)
AndyS napsal(a):
pafik: musiš dorobiť dekompresne tlačidlo, kdesi som to videl ale nespomeniem si teraz.. :-)
Kdyby ho dávali na pytlíky s kafem, jako ty ventilky, už by tam bylo ...
A co proste pres dirku kousek lepici pasky, ktery pri otevirani/zavirani nadzvednes?
Ja tam teda mam zatim jen dirku (2mm, mensi vrtak jsem nenasel). Ale je fakt, ze ten prostor, kde budou, je suchy a navic, moje dovednosti by mozna nepoznaly, ani kdyby elektrody byly cerstve vykoupane...
Ale tu pasku tam dam, stejne ta pouzdra budu otevirat jednou za uhersky rok.
Editoval E-Ryc (31-03-2022 09:32:34)
Stránky: 1 2