SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nazdar, máte niekto skúsenosti s touto zváračkou - SHERMAN MIG 200 HD ? Nenašiel som tu o nej žiadne info. Dik
Co Tě zajímá? Mám jí měsíc a zatím si nemohu stěžovat. Do dílny, k domu a na takové to domácí "žvýkaní" tak pohoda. Kupoval jsem na weldes.cz jako celý set za 10tkč, teď stojí už cca 11.100kč. za ty peníze cena/výkon hodně dobrý. Nejsem profík, bratr má KT 3500 a je to někde jinde, ale spíše u masivnějších materiálů, já vařím do 5 ti mm mám za to, že super. Drát 0.8, čisté co2.
Ahoj Thopre.Prosím Tě můžes mi napsat nějaké paravetry(V a A)nastavení pro svařování MIG /MAG. Nějak se s tím nemůžu domluvit ,svary mám jako učeň.
Díky
PM: To máte v synergii nebo jen manuál?
Dotaz na PM - umíte svařovat nebo spíš zkoušíte? Jsme tu v sekci MIG/MAG, tedy předpokládám, že máte základní vědomosti o dané metodě.
Podívejte se do manuálu, třeba tam najdete statickou charakterietiku daného zdroje. Na ní najdete vše co pro nastavování mašinky potřebujete vědět. A pro doplnění - při metodě MIG/MAG se nastavuje napětí, ne svařovací proud.
Potřeboval bych poradit jak mašinku nastavit i trochu více vysvětlit- už jsem dlouho s migem nepracoval.
potřebuji svařovat doma co je zapotřebí do 5 mm materiálu
Editoval PM (04-02-2022 22:52:09)
Ahoj Varoku .vidim ,že jsi z Havířova,takže to mám k tobě kousek(jsem z Vratimova).Kbybych za tebou přijel,byl bys ochotný poradit a vysvětlit nastavení.
Editoval PM (04-02-2022 22:58:28)
jirkati napsal(a):
Dotaz na PM - umíte svařovat nebo spíš zkoušíte? Jsme tu v sekci MIG/MAG, tedy předpokládám, že máte základní vědomosti o dané metodě.
Podívejte se do manuálu, třeba tam najdete statickou charakterietiku daného zdroje. Na ní najdete vše co pro nastavování mašinky potřebujete vědět. A pro doplnění - při metodě MIG/MAG se nastavuje napětí, ne svařovací proud.
To, že jsme v sekci MIG/MAG apriori neznamená, že dotyčný umí svařovat . Spíš naopak, neumí a potřebuje informace.
Ale když se nad tím zamyslím, tak máš pravdu, a měl by se tu zavést nový tématický oddíl: JÁ NĚCO CHCI, JÁ NEVÍM CO.
Editoval pafik1605 (05-02-2022 09:24:57)
Na jiných fóŕech jsem viděl, že admini vypíchlí nejčastěji pokládané otázky, zpracovali je do jednoho tématu a to nastavili tak, že se zobrazuje vždy na začátku okna toho tématu. takže když přišel někdo nový a s běžnými otázkami, tak stačilo , když si přečetl to první adminy zpracované téma.
Tady by mohla být stručná terie migmag a základní nastavení svářečky.
PM: Jasně není problém. Kdyžtak mi písněte na mail a můžeme se domluvit.
Radim: Ano, ale když někdo nemá ani základní kurz tak tápe. Já jsem byl zvyklý na staré odbočkové mašiny a u nových invertorových mašin jsem byl mimo, to dobrovolně přiznám. Na začátek mi moc pomohl p. Rellík, za což mu moc děkuji. Není to tak jednoduché jak tady někteří neustále vyzpěvují. Myslím v ručním nastavení, ne synergie.
.. ale synergia je pre začiatočníkov k nezaplateniu.
varok napsal(a):
PM: Jasně není problém. Kdyžtak mi písněte na mail a můžeme se domluvit.
Díky moc za ochotu pomoci a poradit,ozvu se. Teď to trochu to vázne na plné CO2 láhvi-nemájm ji teď k dispozici.
PM: Já mám láhev, tak jestli chcete, mohu vám půjčit.
Zdar chlapi, zkušení svářeči. Máte někdo zkušenost s tímto Shermanem? Když čtu popisy stroje od prodejců, mám pocit, že je to za ty peníze podezřele levné. Díky, Pony
Já s ní zkušenosti nemám, ale co potřebujete vědět? Prostě je to levná hobby mašinka, stejně jako Lídl mašinka Parkside a jiné. Nemůžete od toho očekávat profesionální výsledky, ale na domácí práce asi dobré. A do popisku si může každý psát co chce. Spoustu toho je stejně vymyšlené.