SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Potrebujem zavarit dieru na vzduchovej nádrži na traktor.Diera je asi pr. 2mm,ale naokolo nej je material dost tenky,predpokladam,ze je to vyhrdzavele zvnutra,kvôli zrazaniu vody v nadrži.Chcem to zvarit TIG-om,len neviem aky drôt použit,lebo som tu čítal,ze autogenový drôt neni na to vhodny,tak asi kupit na TIG ocel.Bolo by dobre to len vyvarit a spravit maly návar alebo tam mam cez to dat aj kusok plechu a cele to obvarit?
Diky za užitočné rady
Jesli to chceš mermomocí spravovat, tak to určitě přeplátuj!!! orezlé okraje díry by se ti akorát propalovaly, ale jesli to chceš dál používat jako vzduchojem, tak myslim že docela hazarduješ. Být tebou tak jí odvezu do šmelcu a poptam se po jiné neprorezlé!!!! a jesli to budeš vařit TIGem tak pořádně očistit barvu a rez!!!
Já bych postupoval tak,že bych vyřízl díru o velikosti rezavýho místa jak je potřeba.Místo toho bych vložil novej plech s mezerou 2mm a zavařil.
Často se stává,že tyhle prorezlý nádrže člověk rok co rok spravuje,protože se udělá díra jinde.
Neopravoval by som to , ale kupil by som druhu .
Tu neide len o to ,že či niekde syči ,ale ide aj o to , či je ta nádrž ešte bezpečná.
Osobne by som ju zahodil.
Zasah črepu uvolneného pri výbuchu tej nádrže ťa môže veľmi ľahko zabiť alebo zraniť.....
Sender napsal(a):
Já bych postupoval tak,že bych vyřízl díru o velikosti rezavýho místa jak je potřeba.Místo toho bych vložil novej plech s mezerou 2mm a zavařil.
Často se stává,že tyhle prorezlý nádrže člověk rok co rok spravuje,protože se udělá díra jinde.
No toto je uz druha diera co bude zvarena,predtym to nejaky odbornik varil s autogenom hned vedla asi 4 cm.Preplatujem to 1mm plechom a je to.
1mm plechem vyvaret vzduchojem? Tak to je zrali na peknou ranu ja by jsem koupil jinej po srotakach se jich vali
Nie som si isty ci preplatovany spoj je najvhodnejsi pre tlakovu nadobu. Aj ked sa jedna o relativne nizky tlak. Vhodnejsia sa mi vidi bombirovana zaplata privarena na tupo.
No tak zvaranie je zrušene.Skusal som to a ani sa toho TIGom nechytim.Prepalil som to ako papier,je to zvnutra hrdzave vsetko.Stena je hruba asi 0,3mm.Hrdzavy srot.Uz som zohnal inu,lepsiu a hlavne ZADARMO